Neler Yeni

Yardım Sıvı soğutmadan gelen anormal ses sonrasında işlemci turbo frekansa çıkmıyor

Piyeti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Lütfullah
Dün gece oyun oynarken her zamanki gibi r5 7500F işlemcim H100 sıvı soğutmam normal çalışıp işlemci 5200 MHz deyken aniden sıvı soğutmanın üst fanlarından takır tukur ara ara sesler gelmeye başladı. düzensiz ve nolduğu belli olmayan seslerde elimi kasaya koyduğumda arada titriyordu hatta sıvı soğutmanın fanları bu ses gelirken. Sonra pc yi kapadım yattım. Bugün pc açtığımda şuanda yine eskisi gibi sıvı soğutmadan ses gelmiyor sorun yok gibi ama afterBurner ile baktığımda işlemci yük altında bile 3700 Mhz yani Base Clock da ve turbo ile 5200 olmuyor artık. 40 Watt tüketiyor ama 65 watt işlemci. Artık turbo frekansa çıkmamaya başladı ben hiçbir şey yapmadan bu ses geldikten bir sonraki pc açışımda. Ne olmuş olabilir ne yapabilirim fikri olan var mı? 3700 Mhz ile 5200 arasında çok fark var düzeltmem lazım.

Volkan:/

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,311
İsim
Volkan
Dün gece oyun oynarken her zamanki gibi r5 7500F işlemcim H100 sıvı soğutmam normal çalışıp işlemci 5200 MHz deyken aniden sıvı soğutmanın üst fanlarından takır tukur ara ara sesler gelmeye başladı. düzensiz ve nolduğu belli olmayan seslerde elimi kasaya koyduğumda arada titriyordu hatta sıvı soğutmanın fanları bu ses gelirken. Sonra pc yi kapadım yattım. Bugün pc açtığımda şuanda yine eskisi gibi sıvı soğutmadan ses gelmiyor sorun yok gibi ama afterBurner ile baktığımda işlemci yük altında bile 3700 Mhz yani Base Clock da ve turbo ile 5200 olmuyor artık. 40 Watt tüketiyor ama 65 watt işlemci. Artık turbo frekansa çıkmamaya başladı ben hiçbir şey yapmadan bu ses geldikten bir sonraki pc açışımda. Ne olmuş olabilir ne yapabilirim fikri olan var mı? 3700 Mhz ile 5200 arasında çok fark var düzeltmem lazım.
pompa arıza yapmış olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

biosa girip fan kısmında bakar mısınız pompa kaç rpm de yada dönüyor mu

Piyeti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Lütfullah
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
pompa arıza yapmış olabilir
Mesaj otomatik birleştirildi:

biosa girip fan kısmında bakar mısınız pompa kaç rpm de yada dönüyor mu
Bakmıştım farkettikten sonra ve aynı 3000 Rpm de eskisi gibi normal görünüyor. Dün geceki anormal sesi de yapmıyor şuanda ama şimdi de tek sorun turbo frekansa çıkmıyor ne olduysa artık dün o ses gelirken

Dahası  
Reaksiyon skoru
86
İsim
Emirhan
Çok alakasız ama bende de stock fan var aynı senin ki gibi bir sorunum var

Piyeti

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Lütfullah
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1725184833946.png

Prime95 açtım ve hep 5250 Mhz olan işlemci %100 çalışan testte bile turbo frekansa çıkmıyor artık

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,659
Üyeler
163,532
Son üye
rallikq
Top Bottom