Neler Yeni

Çözüldü✓ Sıvı Soğutmanın işlemci ile temas eden yerinde kararma

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Ethem Karahan
Merhabalar. Silverstone TD02-E model bir sıvı soğutmaya sahibim.
2 yıldır ürünü kullanıyorum fakat son zamanlarda görevini yerine getirmemeye başladı. Bugün arctic mx-5 ile termal macun değişimi yapıp montajını da doğru bir şekilde yaptım fakat herhangi bir değişim olmadı.
Bunun üzerine bir zımpara yardımıyla kararmaları engelledim ve tekrar macun sürüp kullanmaya başladığımda daha kötü olduğunu gördüm.
İşlemcim ryzen 5 1600AF ve şuan stok halde bile boşta 50 dereceleri görüyor, oyunlarda 75 derece civarında seyrediyor.
Yaptığım zımpara işlemi sıvı soğutmaya zarar vermiş midir? Vermediyse başka bir öneriniz var mı konu ile alakalı ?

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,418
İsim
Hacı
Sıvı soğutma tam oturdu mu ve fan ve pompası çalışıyor mu?

ByEmre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Emre Yılmaz
Zımpara yapman çok yanlış olmuş max yapılcak işlem alkollü bir şey ile silmek olur kolonyalı mendil gibi onun dışında pompada sorun olabilir sanmıyorum ama sıvısıda işlevini ytirmiş olabilir çok düşük ihtimal onun dışında bir bilgim yok

Parzival97

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
931
İsim
Ethem Karahan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun sıvı soğutmanın kendisi sanırım. Çünkü çıkarıp salladım içinde kum sesi gibi bir ses geldi. Metal korozyona uğramış ve küçük küçük tortular oluşmuş bunun sonucunda pompa çalışsa da sıvı iletimi gerçekleşmiyor. Pompa çalıştığında normalde su sesi duyuyordum çok da az olsa, şuan herhangi bi ses yok. Ve boruların biri çok sıcak iken diğeri soğuk değil ılık oluyor. Fan hızı, pompa hızı değiştirsem de derecelerde en ufak bir değişim yok. Servisine radyatör temizleme ve sıvı değişimi için iletişim kurdum, yapmazlarsa kendim yapacağım muhtemelen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Zımpara yapman çok yanlış olmuş max yapılcak işlem alkollü bir şey ile silmek olur kolonyalı mendil gibi onun dışında pompada sorun olabilir sanmıyorum ama sıvısıda işlevini ytirmiş olabilir çok düşük ihtimal onun dışında bir bilgim yok
İnce bir zımpara ile yapmıştım, ben de sorunun o olduğunu sanmıştım fakat o şekilde değilmiş. Hem sıvı özelliğini kaybetmiş dediğiniz gibi, hem de içinde tortular var.

ByEmre

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Emre Yılmaz
Sorun sıvı soğutmanın kendisi sanırım. Çünkü çıkarıp salladım içinde kum sesi gibi bir ses geldi. Metal korozyona uğramış ve küçük küçük tortular oluşmuş bunun sonucunda pompa çalışsa da sıvı iletimi gerçekleşmiyor. Pompa çalıştığında normalde su sesi duyuyordum çok da az olsa, şuan herhangi bi ses yok. Ve boruların biri çok sıcak iken diğeri soğuk değil ılık oluyor. Fan hızı, pompa hızı değiştirsem de derecelerde en ufak bir değişim yok. Servisine radyatör temizleme ve sıvı değişimi için iletişim kurdum, yapmazlarsa kendim yapacağım muhtemelen.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İnce bir zımpara ile yapmıştım, ben de sorunun o olduğunu sanmıştım fakat o şekilde değilmiş. Hem sıvı özelliğini kaybetmiş dediğiniz gibi, hem de içinde tortular var.
çözdüyseniz ne mutlu bize

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,860
Üyeler
161,925
Son üye
banetlliğ
Top Bottom