Sıvı Soğutmaya Rağmen İşlemcim Isınıyor

Reaksiyon skoru
14
İşlemcim Ryzen 7800x3D , sıvı soğutma olarak da Coolermaster ML240L kasam da hava alan bir coolermaster kasa , buna rağmen sistemin diğer parçalarının sıcakları normalken işlemci bazen +85 derecelere çıkıyor. Çıktıktan sonra da bilgisayarı yeniden başlatmadığım sürece geri inmiyor, masaüstünde dahi yüksek derecelerde çalılıyor sebebi ne olabilir ?

İşlemcim Ryzen 7800x3D , sıvı soğutma olarak da Coolermaster ML240L kasam da hava alan bir coolermaster kasa , buna rağmen sistemin diğer parçalarının sıcakları normalken işlemci bazen +85 derecelere çıkıyor. Çıktıktan sonra da bilgisayarı yeniden başlatmadığım sürece geri inmiyor, masaüstünde dahi yüksek derecelerde çalılıyor sebebi ne olabilir ?
Öyle güçlü bir işlemciye en az 360mm sağlam bir soğutucu alınmalı

Onu da düşündüm fakat şuan masaüstünde 89 derecede çalışıyor sadece oyunlarda olan bir durum olsa anlarım.
Hocam umarım sıvı soğutma altındaki jelatini sökmüşsündür

Hazır sistem olarak incehesaptan aldım öyle basit bi hata yapacaklarını sanmıyorum ayrıyetten hep böyle değil sistemi yeniden başlatınca normale dönüyor
Macun kötü sürülmüş olabilir geçen itopya yaptı onu belli olmaz

Giriş seviye aio bir kit ile mevsim sıcaklıkları birlikte değerlendirildiğinde değerlerinizde sorun yok.

Sıvı soğutucuyu monte etmek hava soğutmayı monte etmekten daha kolay.Pompayı çıkar bir kontrol et.Macunu temizleyip yeni macunu sür ve pompayı tak.

Odada klima açıkken ve masaüstündeyken de bu değerleri görüyorum
bence soğutmayı değişin ya da en azından yeniden macun sürün bu şekilde de bi kontrol etmiş olursunuz.

Odada klima açıkken ve masaüstündeyken de bu değerleri görüyorum
Montajı kontrol edin, termal pastanın uygulanış şeklinde dikkat edin en olmadı pompa arızası ihtimaline karşı başka bir ürün deneyin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,529
Üyeler
183,132
Son üye
Ertt
Geri