Neler Yeni

sizce bilgisayarıma virüs bulaşmış mıdır?

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
951
İsim
Mehmet bozan
Orada hızlı tarama diyor. Tam tarama bütün gece ve belki daha uzun sürer ve tüm dosyalar taranır.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ücretsiz versiyonlarını kullanabilirsin anlık virüs taramasında paralı versiyonuyla fark olmayacaktır. Bitdefender/kaspersky/Norton her hangi birinin ücretsiz versiyonlarını indirip tam tarama dene bir de.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önce malwarebytes kaldırsan iyi olabilir.

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Ya ne virüs programıyla uğraşıyorsun. Sorun ekran kartının çok kullanılması değil mi? Zaten bulunan zararlı dosyayı kaldırmaya çalışmış hatta karantinaya almış program. Bence git bir Furmak testi yap. Çıkan sonucu normal değerlerle karşılaştır. Performans kaybın yoksa sorun da yoktur. Zırt pırt virüs programı indirmene değmez.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Ya ne virüs programıyla uğraşıyorsun. Sorun ekran kartının çok kullanılması değil mi? Zaten bulunan zararlı dosyayı kaldırmaya çalışmış hatta karantinaya almış program. Bence git bir Furmak testi yap. Çıkan sonucu normal değerlerle karşılaştır. Performans kaybın yoksa sorun da yoktur. Zırt pırt virüs programı indirmene değmez.
Bak kardeşim adamın derdi ekran kartı kullanımı felan değil. Kendisi yanlış bağlantı kurmuş arada bilgisi olmadığı için. Konu bilgisayarına TROJAN bulaşmış arkadaş da silmiş. Silmesine rağmen kalıntı var mı yok mu ona bakıyoruz. Furmark testiyle ne alakası var? Bir de gelip ne AV ile uğraşıyorsun felan diyorsun.

theali

80+ Bronze
Bak kardeşim adamın derdi ekran kartı kullanımı felan değil. Kendisi yanlış bağlantı kurmuş arada bilgisi olmadığı için. Konu bilgisayarına TROJAN bulaşmış arkadaş da silmiş. Silmesine rağmen kalıntı var mı yok mu ona bakıyoruz. Furmark testiyle ne alakası var? Bir de gelip ne AV ile uğraşıyorsun felan diyorsun.
Furmark testi ne alaka onu anlamadım bende

Berk Atmaca

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,269
İsim
Berk Atmaca
Yani hocam bana çok gereksiz geldi açıkçası. Bizim millet olay olduktan sonra değerleri kontrol etmeyi akıl eder. Önceden benimde başıma geldi zırt pırt piyasada indirtmedikleri virüs programı kalmadı. Amacım performans kaybı var mı yok mu onu teyit etmekti. Büyük ihtimalle sorun çıkmayacak. Sizde dediniz. Trojeni silmiş. 4 dosya da karantinada. Yapacağı tek şey tam tarama seçip beklemek. Bir şeyler çıkarsa ve silemiyorsa format atması en güvende hissettirecek seçim olacaktır. Benim agresif tavır almamın sebebi virüs girdi diyince genelde program indirtip çıkan sonuçlar hakkında hmm evet virüs girmiş demeleri oldu. Şahsen başıma gelse ignore atardım. Genelde bu tür virüsler ya torrent dosya indirdikten sonra olur ya da crack program kurduktan sonra olur. Hepimiz biliyoruz ki durduk yere bulaşabilecek girebilecek şeyler değil virüs. Yani normal kullanıcılar için en azından boyle.

Furmark testi ne alaka onu anlamadım bende
Kullanımım yükseldi dedi. Hem sorun var mı yok mu öğrenmek hem de psikolojik olarak rahatlatmak. Olay bu. Bende biliyorum benchmark testinin virüsle alakalı olmadığının :)

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Sonuçta gerçekten arkadaş bir Trojan yemiş (sebebi beni alakadar etmez) Her ne kadar defender bulup silse de altına not düşmüş "bu uygulama tamamen düzeltilemeyebilir" diye. Bazı virüsler ana dosyayı silsen de tohum gibi kök salar. Windows defender paralı bir antivirüs kadar başarılı olamaz hiç bir zaman. Hatta tüm AV'ler farklıdır. Birinin bulamadığını başkası bulabilir. O yüzden en azından 1 kere de olsa böyle bir durumda anti virüsle taramak gerekir. Malwarebytes de ne olur ne olmaz diye trojan gelmişse malware de gelebilir diye. GPU kullanımı yukarıda da belirttim zaten normali %100 olması. GPU performasının normal olmmaası başka konu başlığı. Tabi pc boştayken %100 kullanım varsa o zaman başka ama öyle bir derdi yok belirtmediğine göre.

enismmmc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Enis
Ücretsiz versiyonlarını kullanabilirsin anlık virüs taramasında paralı versiyonuyla fark olmayacaktır. Bitdefender/kaspersky/Norton her hangi birinin ücretsiz versiyonlarını indirip tam tarama dene bir de.

Önce malwarebytes kaldırsan iyi olabilir.
2.5 saatlik taramanın sonucu bu
1638648309355.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,843
Üyeler
164,920
Son üye
Sukruseker
Top Bottom