30 katlı binayı sağlam yapmak zorunda.Alıntıyı görüntüle
Adana da bulunan adana kule'nin (az hasar alan adana'nın en yüksek binası) 30 katlı sizce bakdiginizda sağlam mıdır?
Görüntüden bir şey anlayamayız. Çok sayıda demir, beton, tuğla türü var.Alıntıyı görüntüle
Adana da bulunan adana kule'nin (az hasar alan adana'nın en yüksek binası) 30 katlı sizce bakdiginizda sağlam mıdır?
Binanın müteahhiti en yüksek katında ailesi ile oturuyor ama deprem de bı çok müteahhit enkaz da kaldı biraz da beni tedirgin eden şey binanın az hasar lı raporu almasıTürlerini bilemeyiz ama demir sıklığı, taşıyıcı kolon aralıkları ve sıklığı iyi gibi duruyor. Ayrıca radye temel sistemi var yani depremden gelen sarsıntıyı zemine eş yayıp hasarın yapıya aktarılmasını sönümlüyor. Buda bir artı. Ama kullanılan beton ve demir türü çok önemli.
hasarlı olarak çıktıysa kesinlikle güçlendirme görmesi lazım. az veya fazla farketmez. sağlamlığına kavuşturulması en kücük eksiğine kadar yapılması lazım.Binanın müteahhiti en yüksek katında ailesi ile oturuyor ama deprem de bı çok müteahhit enkaz da kaldı biraz da beni tedirgin eden şey binanın az hasar lı raporu alması
Tabi ama güçlendirme olarak sayılır mı bilmem ama sadece dış tarsfian sıva ve boya yapıp bıraktılar değişik bı olay da oldu sosyal medya da adana kule ve göl teras evleri (adananın 2. En yüksek binası) bu 2 evde oturanlar arasında sosyal medya da küçük tartismalar çıkmış dı bizim ki daha sağlam hayır bizim ki daha sağlam diye benim bildiğim kadarıyla göl teras evleri 27 katlı ve evin sadece temeli 7.5 ay sürdü baya sağlam bı bina hasarsız olarak atlat tı ama işte az hasar ı belki katdan dolayı almıştır cunki içinde bir şey yokdu kolon kiriş hiçbir hasar yok adana kule'nin sadece dış tarafında çatlaklar vardı ama küçük du neyse teşekkürlerhasarlı olarak çıktıysa kesinlikle güçlendirme görmesi lazım. az veya fazla farketmez. sağlamlığına kavuşturulması en kücük eksiğine kadar yapılması lazım.
güçlendirme değil o. senin dediğin max yalıtımı görüntüyü etkiler. güçlendirme dediğim binanın taşıyıcı kolon, kirişlerinde önemli hasar varsa onu gidermek aksine binayı olduğundan da güçlendirmek.Tabi ama güçlendirme olarak sayılır mı bilmem ama sadece dış tarsfian sıva ve boya yapıp bıraktılar değişik bı olay da oldu sosyal medya da adana kule ve göl teras evleri (adananın 2. En yüksek binası) bu 2 evde oturanlar arasında sosyal medya da küçük tartismalar çıkmış dı bizim ki daha sağlam hayır bizim ki daha sağlam diye benim bildiğim kadarıyla göl teras evleri 27 katlı ve evin sadece temeli 7.5 ay sürdü baya sağlam bı bina hasarsız olarak atlat tı ama işte az hasar ı belki katdan dolayı almıştır cunki içinde bir şey yokdu kolon kiriş hiçbir hasar yok adana kule'nin sadece dış tarafında çatlaklar vardı ama küçük du neyse teşekkürler