Neler Yeni

Sizce bu haliyle bu paraya alınır mı?

Bütçe
6000
Öncelikle merhabalar. YouTube üzerinden yıllardır takip ettiğim kanalın forumuna az önce kayıt oldum. İncehesap üzerinden bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum bütçem maksimum 6 bin lira. Şu an stokta görünen Pch f class isimli kasayı özelleştirerek şu hale getirdim.

Ryzen 5 3600 İşlemci
Gigabyte b450m sh2 v2 Anakart
Team T-Vulcan 16 GB RAM
XFX 5500 XT 4 GB Ekran Kartı
Apacher Panther 240 GB SSD
Frisby FC 9515G Kasa
Seagate 2 TB 7200rpm HDD
Ayrıca eski bilgisayarımdan iyi bir m2 ssd takıp işletim sistemini ona kuracağım. SSD yi çıkaramadığım için küçülttüm fiyat açısından. Bilgisayar bu haliyle 6.070 lira civarında. Hedefim bir iki yıl bu sistemi kullanmak daha sonrasında ekran kartı değiştirmek. Sizce bu fiyata böyle bir bilgisayar alınır mı? Ayrıca işlemcim 3 4 sene götürür mü? Şimdiden teşekkür ederim.

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Öncelikle merhabalar. YouTube üzerinden yıllardır takip ettiğim kanalın forumuna az önce kayıt oldum. İncehesap üzerinden bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum bütçem maksimum 6 bin lira. Şu an stokta görünen Pch f class isimli kasayı özelleştirerek şu hale getirdim.

Ryzen 5 3600 İşlemci
Gigabyte b450m sh2 v2 Anakart
Team T-Vulcan 16 GB RAM
XFX 5500 XT 4 GB Ekran Kartı
Apacher Panther 240 GB SSD
Frisby FC 9515G Kasa
Seagate 2 TB 7200rpm HDD
Ayrıca eski bilgisayarımdan iyi bir m2 ssd takıp işletim sistemini ona kuracağım. SSD yi çıkaramadığım için küçülttüm fiyat açısından. Bilgisayar bu haliyle 6.070 lira civarında. Hedefim bir iki yıl bu sistemi kullanmak daha sonrasında ekran kartı değiştirmek. Sizce bu fiyata böyle bir bilgisayar alınır mı? Ayrıca işlemcim 3 4 sene götürür mü? Şimdiden teşekkür ederim.
işlemci götürür evet ama yayın yapmayacak ve render almayacaksanız daha ucuz olan 10400f e yönelin derim bu sayede rx5500xt 8 gb almış olursunuz
ayriyetten psu kasanın kendi psu mu öyleyse değiştirmenizi tavsiye ederim

bariskarali

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,890
İsim
Barış Karalı
Eğer biraz daha özelleştirme imkanın varsa 3600x e geç ben 3600x le çok rahat yayın yapıyorum Soğutucum wraith prism
Mesaj otomatik birleştirildi:

ama bana kalırsa şuıanda sistem toplama hiçbir sistem suanda ettiği parayı haketmiyor özellikle ekran kartıları, Yeni gelecek olan stokları bekle tahminimce 2 aya kadar gelir. Yeni kartlar ve stoklar girince üşkeye biraz rahatlar diye düşünüyorum piyasa. Hiç değilse youtuberlar yeni sistmeler toplar.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
işlemci götürür evet ama yayın yapmayacak ve render almayacaksanız daha ucuz olan 10400f e yönelin derim bu sayede rx5500xt 8 gb almış olursunuz
İşlemci olarak seçenekler arasında en iyi olan buydu intel işlemcileri seçebileceğim bir özelleştirme yoktu ekran kartı olarak da aynı şekilde bu ya da 1650 tek fanlı bir model vardı maalesef

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Yayın ve render alsa da 10400F alabilir, bu sonuca nereden vardın?

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer biraz daha özelleştirme imkanın varsa 3600x e geç ben 3600x le çok rahat yayın yapıyorum Soğutucum wraith prism

ama bana kalırsa şuıanda sistem toplama hiçbir sistem suanda ettiği parayı haketmiyor özellikle ekran kartıları, Yeni gelecek olan stokları bekle tahminimce 2 aya kadar gelir. Yeni kartlar ve stoklar girince üşkeye biraz rahatlar diye düşünüyorum piyasa. Hiç değilse youtuberlar yeni sistmeler toplar.
Para konusunda o kadar haklısın ki dostum ancak şöyle bir durum var şuan sahip olduğum Monster notebooku satıp bunu almayı düşünüyorum. Ekran kartı gelince ya da yeni sistem videoları ile indirim gelince bilgisayarı sat yenisini al derken stok yine kalmayacak

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
İşlemci olarak seçenekler arasında en iyi olan buydu intel işlemcileri seçebileceğim bir özelleştirme yoktu ekran kartı olarak da aynı şekilde bu ya da 1650 tek fanlı bir model vardı maalesef
başka sistem bakın ve bende beklemenizi tavsiye ediyorum şu an sistemler çok pahalı 3600 sizi üzmez kesinlikle ama sadece oyun oynayacaksanız 10400f alıp 400 tl kar ederbilirsiniz

tabii ki alabilir ancak 3600 çoklu çekirdekte 10400f den önde ki bence 400tl lik farka değer

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
başka sistem bakın ve bende beklemenizi tavsiye ediyorum şu an sistemler çok pahalı 3600 sizi üzmez kesinlikle ama sadece oyun oynayacaksanız 10400f alıp 400 TL kar ederbilirsiniz

tabii ki alabilir ancak 3600 çoklu çekirdekte 10400f den önde ki bence 400tl lik farka değer
400₺'ye değecek bir fark yok bence, o sizin görüşünüz.

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
+ overclock imkanıda var ikisi 400tl lik farka değer ancak tek başına overclock veya çoklu çekirdek avantajı etmez

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
başka sistem bakın ve bende beklemenizi tavsiye ediyorum şu an sistemler çok pahalı 3600 sizi üzmez kesinlikle ama sadece oyun oynayacaksanız 10400f alıp 400 TL kar ederbilirsiniz

Teşekkür ederim peki şuan incehesap üzerinden stokta olan ürünlerden bir tavsiyeniz var mı?

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Overclock için soğutucu +200₺, oldu mu sana 600₺ fark.
ve overclcok illa hemen anında yapılması şart olan bir şey değil ileride daha iyi erkan kartı alacağı zaman veya yetmediğini düşündüğü zaman yapılabilir

Teşekkür ederim peki şuan incehesap üzerinden stokta olan ürünlerden bir tavsiyeniz var mı?
rica ederim bir bakmam gerekiyor ve neden sadece incehesap ?

Top Bottom