Neler Yeni

Sizce bu haliyle bu paraya alınır mı?

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
bence* diye düzelteyim
Mesaj otomatik birleştirildi:

4.0 ghz de güzel bir hava akışı ve voltaj ile stok soğutucuyla bile overclok yapılabiliyor bizzat kendim denedim
Güzel bir voltaj, iyi bir silikona bakar.
Bu da şans işi demek, yani her türlü i5 10400F daha iyi.

Son düzenleme:
ve overclcok illa hemen anında yapılması şart olan bir şey değil ileride daha iyi erkan kartı alacağı zaman veya yetmediğini düşündüğü zaman yapılabilir

rica ederim bir bakmam gerekiyor ve neden sadece incehesap ?
Çoklu kredi kartı seçeneği sunan bir tek o siteyi biliyorum Hepsiburada da var ancak farklı satıcılar farklı zamanlarda ürünleri gönderecek saçma sapan bir arızalı ürünü 15 gün beklemek istemiyorum

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Teşekkür ederim peki şuan incehesap üzerinden stokta olan ürünlerden bir tavsiyeniz var mı?
ya şu psu dan kurtulamıyoruz nefret ettirıyor insanı bir sistem buldam ancak psu biraz kalitesiz

Çoklu kredi kartı seçeneği sunan bir tek o siteyi biliyorum Hepsiburada da var ancak farklı satıcılar farklı zamanlarda ürünleri gönderecek saçma sapan bir arızalı ürünü 15 gün beklemek istemiyorum
anladım mantıklı

Görüşünüzü yanlış buluyorum, iki işlemcide maksimum 2060 besleyebiliyor zaten, overclock yaparak 2060S beslersiniz ve soğutucu ister.
3.9GHz'den 4GHz'e overclocklandığında aman aman bir fark yaratmıyor.
Lütfen test videolarını izleyin.

Bu da şans işi demek, yani her türlü i3 10100F daha iyi.
Hocam peki örneğin 2 sene sonra iyi bir ekran kartı + iyi bir işlemci soğutucu ile 3000 serisi ekran kartlarını besleyebilir mi bu iki işlemci de? Konuya çok hakim değilim

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Görüşünüzü yanlış buluyorum, iki işlemcide maksimum 2060 besleyebiliyor zaten, overclock yaparak 2060S beslersiniz ve soğutucu ister.
3.9GHz'den 4GHz'e overclocklandığında aman aman bir fark yaratmıyor.
Lütfen test videolarını izleyin.

Bu da şans işi demek, yani her türlü i3 10100F daha iyi.
haklısınız ancak konuları karıştırdınız sanırım,iki işlemcide maksimum hemen hemen 2080 besliyor ve
i3 10100f değil i5 10400f overclok ile 2080 super zorlanır ve stok frekans zaten 3.6 tüm çekirdekleri yükselttiğinizi var sayarsak gerçekten fark olacaktır.
Ve evet silikon şans işi ona diyecek bir şeyim yok

ya şu psu dan kurtulamıyoruz nefret ettirıyor insanı bir sistem buldam ancak psu biraz kalitesiz

anladım mantıklı
Psu için gamepower kasayı da tercih edebilirim eğer o daha iyiyse hiç sorun değil bu arada sadece o 550 bu 650 diye bunu tercih ettim

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Hocam peki örneğin 2 sene sonra iyi bir ekran kartı + iyi bir işlemci soğutucu ile 3000 serisi ekran kartlarını besleyebilir mi bu iki işlemci de? Konuya çok hakim değilim
3600 de besleyemez 10400f de

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Hangi çözünürlükte besleyebileceği önemli, yeni çıkacak 3000 serisi ekran kartlarını bilmiyoruz ama şuan çıkanları iki işlemcide 1080P'de besleyemez.

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Psu için gamepower kasayı da tercih edebilirim eğer o daha iyiyse hiç sorun değil bu arada sadece o 550 bu 650 diye bunu tercih ettim
ya şöyle yapabilirsiniz sistemi böyle alıp psu yu satıp kaliteli bir marka kullana bilirsiniz çünkü gamepower a güvenmiyorum
He kesin sorun çıkartır diyemem ama belli olmaz

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
haklısınız ancak konuları karıştırdınız sanırım,iki işlemcide maksimum hemen hemen 2080 besliyor ve
i3 10100f değil i5 10400f overclok ile 2080 super zorlanır ve stok frekans zaten 3.6 tüm çekirdekleri yükselttiğinizi var sayarsak gerçekten fark olacaktır.
Ve evet silikon şans işi ona diyecek bir şeyim yok
Konuları karıştırmışım 2070S üstü darboğaz yapıyor diye biliyorum.
2080 ile Super arasındaki farkı bildiğinize emin misiniz?
Diğer konuda da Intel vs AMD yapıyoruz da :)

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Hangi çözünürlükte besleyebileceği önemli, yeni çıkacak 3000 serisi ekran kartlarını bilmiyoruz ama şuan çıkanları iki işlemcide 1080P'de besleyemez.
3050 yi ikiside besler gibime geliyor ama emin değilim 3060ti 2080 super gücünde

Teşekkür ederim yani benim 2 yıl sonra da alacak olsam alabileceğim max kartlar 2080s falan mı okuyor

EFFCALLVERS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
316
İsim
Efe Kemal Sever
Öncelikle merhabalar. YouTube üzerinden yıllardır takip ettiğim kanalın forumuna az önce kayıt oldum. İncehesap üzerinden bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum bütçem maksimum 6 bin lira. Şu an stokta görünen Pch f class isimli kasayı özelleştirerek şu hale getirdim.

Ryzen 5 3600 İşlemci
Gigabyte b450m sh2 v2 Anakart
Team T-Vulcan 16 GB RAM
XFX 5500 XT 4 GB Ekran Kartı
Apacher Panther 240 GB SSD
Frisby FC 9515G Kasa
Seagate 2 TB 7200rpm HDD
Ayrıca eski bilgisayarımdan iyi bir m2 ssd takıp işletim sistemini ona kuracağım. SSD yi çıkaramadığım için küçülttüm fiyat açısından. Bilgisayar bu haliyle 6.070 lira civarında. Hedefim bir iki yıl bu sistemi kullanmak daha sonrasında ekran kartı değiştirmek. Sizce bu fiyata böyle bir bilgisayar alınır mı? Ayrıca işlemcim 3 4 sene götürür mü? Şimdiden teşekkür ederim.
bütçeyi 300 tl aşabilirim derseniz çok güzel sistem özelleştirmesi yaptım ancak hdd den fergat etmeniz gerek onuda sonradan alabilirsiniz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,495
Üyeler
168,640
Son üye
tolgaxx23
Top Bottom