Neler Yeni

Yardım Sizce Bu Laptop İyimi ?! Eklemeler Gerekir Mi ?!

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Hocam ben kendim Abra kullandığım için direk zaten Abra serisini kötülüyorum. Monster ı kötülememin sebebi de hizmet anlayışları. Adamların servisleri var ama onarım yapmıyorlar. Direk sorunu parçayı değiştirerek çözmeye çalışıyorlar ve garanti yoksa ücret çıkıyor. Sapasağlam çalışan Abra A5 v12.1.1 bilgisayarım tak diye kapandı geri açılmadı. Kadıköy servis ekran kartında sorun var anakart değişimi 7200TL diyor. Beşyol servisi işlemci de sorun var anakart değişimi normalde 8600TL size özel 7200TL diyor. Servislerine ve markaya artık güvenim 0. Genel merkezileri ile, müşteri hizmetleriyle açıkçası Monster markasından ulaşabildiğim her yer ile iletişime geçtim. (Şikayetvar ile ilgilenen Monster ekibi dahil). Hiçbir çözüme ulaşamadım. Şuan tek çare olarak THH üzerinden şikayette bulundum sonuç bekliyorum. Yıllar önce bilgisayarı aldığımda markaya olan güvenim o kadar iyiydi ki etrafımdaki herkese önerip almalarına vesile oluyordum. Bu kadar yıllık müşterisini mağdur etmeleri hiç hoş değil. Tongfang dır MSI kasadır oralarını detaylı bilgim yok ama üzerinde Monster etiketi olan cihazlar garantisi bittikten sonra başına bir şey geldiğinizde sorunun çözümü için ödeme yapmanız gerekiyor.
Clevo kasalarda olabilecek bir problem zaten. Anakart yanması veya ekran kartı yanması gibi durumlar çok normal çünkü o kasada sucuk pişiyor. Servis konusunda %77 iyi %23 kötü derim. %23 kısımlık kötü dediğim taraf şu. T5 v20.3 modelinde bilinen bir problem vardı cihaz bir kaç saat DRR sesi vermeye başlıyordu ve 15 FPS'ye düşüyordu cihaz. Diğer forumda konuştuk ve bu durumun Control Center uygulamasından kaynaklandığını tespit ettik ve bununla ilgili yazılar yazdık. Bize dedikleri tek şey şu oldu format atın çözülmez ise cihazı gönderin bakalım. Sorunu teker teker söyledim yine cevapları aynı oldu bu konuda. Sonra T7 v20.5 cihaz için yeni sürüm çıktı ve o sürümü kurdum cihaza. Ek olarak Windows'u upgrade yapmıştım Pro versiyona. Belki de o DRR sorununu o tetikliyordu bilemiyorum. Ama %95 MCC'den kaynaklıydı. Şu an yeni sürüm ve yeni Windows ile sorunlar ortadan kalktı. İkinci olarak servisin cihazları çizdiğini gördüm, o yüzden gönderirken fotoğraf çekip o şekilde gönderin. Yani bir bahane üretilirler ise o fotoğraf ile bahaneleri kalmaz kasayı değiştirmek zorunda kalırlar. %77 kısımda sorunlarla ilgilendikleri için ve destek oldukları için bu puanı verdim. Acer servisinden kat kat iyidir bana göre.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hatta bir arkadaşın bu problemle ilgili sorununda cihazı yeni bir cihaz ile değiştirildi. Bunu %77'lik kısımada koyayım.

Şunuda söylemeden geçmeyeyim benim problemim T7 v20.4 cihazında yok haberiniz olsun. Size önerdiğim cihaz ile ilgili bir sorun yok. O bütçeye yakışır.

• Beğen
Reaksiyonlar: Shaw

OrkunJJ

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,864
İsim
Orkun
Clevo kasalarda olabilecek bir problem zaten. Anakart yanması veya ekran kartı yanması gibi durumlar çok normal çünkü o kasada sucuk pişiyor. Servis konusunda %77 iyi %23 kötü derim. %23 kısımlık kötü dediğim taraf şu. T5 v20.3 modelinde bilinen bir problem vardı cihaz bir kaç saat DRR sesi vermeye başlıyordu ve 15 FPS'ye düşüyordu cihaz. Diğer forumda konuştuk ve bu durumun Control Center uygulamasından kaynaklandığını tespit ettik ve bununla ilgili yazılar yazdık. Bize dedikleri tek şey şu oldu format atın çözülmez ise cihazı gönderin bakalım. Sorunu teker teker söyledim yine cevapları aynı oldu bu konuda. Sonra T7 v20.5 cihaz için yeni sürüm çıktı ve o sürümü kurdum cihaza. Ek olarak Windows'u upgrade yapmıştım Pro versiyona. Belki de o DRR sorununu o tetikliyordu bilemiyorum. Ama %95 MCC'den kaynaklıydı. Şu an yeni sürüm ve yeni Windows ile sorunlar ortadan kalktı. İkinci olarak servisin cihazları çizdiğini gördüm, o yüzden gönderirken fotoğraf çekip o şekilde gönderin. Yani bir bahane üretilirler ise o fotoğraf ile bahaneleri kalmaz kasayı değiştirmek zorunda kalırlar. %77 kısımda sorunlarla ilgilendikleri için ve destek oldukları için bu puanı verdim. Acer servisinden kat kat iyidir bana göre.

Hatta bir arkadaşın bu problemle ilgili sorununda cihazı yeni bir cihaz ile değiştirildi. Bunu %77'lik kısımada koyayım.
Diğer markaların servislerine göre hizmeti bence de iyidir buna katılabilirim ama eski servis kalitesi ile kıyaslamak gerekirse şu anda vasat.
Servisin cihazları çizdiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Benim Abra bozulduğunda götürdüm verdim. LCD Cover da 0 çizik vardı cillop gibiydi. Bilgisayarı teslim aldım üzerinde rahatlıkla görülebilen bir çizik mevcuttu. Büyük ihtimal servis personeli alt kasayı söktükten sonra kenarda 1 tane bile vida unuttuysa bilgisayarı vidayı görmeden üzerine koyarsa ne yazık ki LCD Cover ın çizilmesi kaçınılmaz oluyor.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Diğer markaların servislerine göre hizmeti bence de iyidir buna katılabilirim ama eski servis kalitesi ile kıyaslamak gerekirse şu anda vasat.
Servisin cihazları çizdiği konusuna kesinlikle katılıyorum. Benim Abra bozulduğunda götürdüm verdim. LCD Cover da 0 çizik vardı cillop gibiydi. Bilgisayarı teslim aldım üzerinde rahatlıkla görülebilen bir çizik mevcuttu. Büyük ihtimal servis personeli alt kasayı söktükten sonra kenarda 1 tane bile vida unuttuysa bilgisayarı vidayı görmeden üzerine koyarsa ne yazık ki LCD Cover ın çizilmesi kaçınılmaz oluyor.
O yüzden teslim alınmadan önce veya verilmeden önce kesinlikle bir video ve fotoğraf çekin. Çizdiklerinde verin görüntüleri yapsınlar zaten kabulleniyorlar.

SniperX

80+
Merhabalar Ben Monster Notebooktan Abra A7 V14.3 17,3" ALacağım Fakat Özelleştirmeleri Şu Şekilde Olacak

FreeDos
i7-12700H
RTX3050Ti Max-P 4Gb
17,3" FHD 1920x1080 144HzIPS Mat Led Ekran
16Gb (2x8Gb) DDR4 1,2V 3200Mhz
Slot-1) 500GB CRUCIAL P2 PCIe M.2 2280 PCIe 3.0 x4 (Okuma: 2300 MB/s - Yazma: 940 MB/s)
Slot-2) 500GB CRUCIAL P2 PCIe M.2 2280 PCIe 3.0 x4 (Okuma: 2300 MB/s - Yazma: 940 MB/s)
Wifi6 Modül
Bide Extradan Kılıf Var Sizce 25.100₺ Sizce Nasıl Yoksa Nasıl Bir Özelleştirme Yapmalıyım.
Kanka acer var bu fiyatın 4k aşağısına ve daha kaliteli

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke

Servis allaha emanet renk gamutu diğer cihazlara göre düşük. Bunları kabulsek alabilirsiniz ben bunun yerine TUF almak daha mantıklı buluyorum. İşlemciler birbirine yakın zaten.

SniperX

80+
Servis allaha emanet renk gamutu diğer cihazlara göre düşük. Bunları kabulsek alabilirsiniz ben bunun yerine TUF almak daha mantıklı buluyorum. İşlemciler birbirine yakın zaten.
Kanka neden sürekli güldürüyorsun beni TUF Aldım bozuk geldi iade edip acer aldım sanıyor musun Türkiye servisi süper olan bi satıcı Apple hariç bak şimdi o elindeki telefondan Google gir 12700h vs 6800H yaz 12700h'ın %70 civarında daha fazla performans verdiğini göreceksin

Ayrıca TUF Soba gibi ısınıyordu boş halde 55 derece olan bi cihaz olabilir mi

Wabien

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Can İbar
3060 a yönelmeni tavsiye edicem diğerleri gibi yeterli demişsin de ilerde pişman olma depolamayı sonra arttırabilirsin ekran kartını yükseltemessin. Vatanda çok uygun fiyata 12500 ve 12700h lı 3060 140w ekran kartlı acerlar vardı stokları bitmiş maalesef, şuan bulabildiklerim bunlar.

SniperX

80+
3060 a yönelmeni tavsiye edicem diğerleri gibi yeterli demişsin de ilerde pişman olma depolamayı sonra arttırabilirsin ekran kartını yükseltemessin. Vatanda çok uygun fiyata 12500 ve 12700h lı 3060 140w ekran kartlı acerlar vardı stokları bitmiş maalesef, şuan bulabildiklerim bunlar.
Hocam önerdiğiniz pclerin tek özelliği 3060 olması işlemcileri ortalama bi işlemci farkında mısınız

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Kanka neden sürekli güldürüyorsun beni TUF Aldım bozuk geldi iade edip acer aldım sanıyor musun Türkiye servisi süper olan bi satıcı Apple hariç bak şimdi o elindeki telefondan Google gir 12700h vs 6800H yaz 12700h'ın %70 civarında daha fazla performans verdiğini göreceksin
O gülmen yarıda kalsın bence, okumayı öğren. Birbirine yakın diyorum. Batarya olarak 6800H daha fazla pil gücü sağlıyor haberin olsun da.
Buyurun sana izleyebileceğin bir kaynak hayırlı olsun. :D

Ekler

• 1663255913997.png
    1663255913997.png
    159.9 KB · Hit: 22
  • Beğen
Reaksiyonlar: Shaw

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Hayır Google a gir görürsün video atma baba
Google'da ki başı boş User benchmark verilerine neden bakayım? Sayın bay profesör? Buradan bilgisizliğin çıktı işte. :D

SniperX

80+
6800h 5800h gayet iyi işlemciler bence bütçeyi aşmayan bunları buldum
Kanka bence ortalama kişiden kişiye değişiyor ya alacak kişinin ne istediğine bağlı birazda

Google'da ki başı boş User benchmark verilerine neden bakayım? Sayın bay profesör? Buradan bilgisizliğin çıktı işte. :D
Ula sayın cahil berke başı boş diyorsun ne malum bu videolardaki bilginin doğru olduğu sen daha bu videolardaki performanslarin nasıl alındığını bi öğren gel ukala

Top Bottom