Neler Yeni

Sizce bu toplayacağım sistem hangi kasa daha iyi gider ?

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
Asus Rog Strix RTX 3070 OC.
Asus Rog Strix X670-E Gaming.
AMD Ryzen 7 5700x.
Corsair Vengeance RGB PRO 16GB 2x8 3200MHz CL16.
Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX.
XPG Gammix S70 1TB GEN4 NVMe M.2 SSD (7400MB Okuma / 6400MB Yazma).
Corsair MP510 480GB GEN3 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma).
Corsair RM750 80 Plus Gold Full Modüller.

Şimdi bu sistem de kullanacabileceğim 2 kasa var ama kendilerinde gördüğüm eksik kısımlarıda var fiyatları aynı seviyede oldukları için hep çıkmazdayım.
Corsair iCUE 4000x RGB
Phanteks P500A MESH non-RGB

Bu kasalarda tıkanmamın sebebleri şöyle;
Corsair iCUE 4000x RGB modelin kompakt ve sade tasarımı olmasına rağmen her şeyi yerli yerinde çok ufak pürüzler bulunuyor.
162799s.jpg
Fiyat etiketini göz aldığımız da kasanın TYPE-A noktasında 1 tane daha fazladan USB girişini aramadı değil.

corsair_4000xrgb_09.jpg
Ön tarafın da geniş geniş hava alması için hava açıklıkları bulunuyor ve burdan bir şey girip filtreyi delme unsurunu da göze getiriyorum.

Corsair-iCUE-4000X-RGB-17.jpg
Kasanın üst radyatör desteğinde 360mm aramadı değil ama corsair h150i modeline sahip olmak içinde 2000TL gözden çıkarmak gerekiyor.

Phanteks P500A nın geniş olmasından yana ufak kusurlarıda gözüme çarpmıyor değil.
9530_14_phanteks-eclipse-p500a-mid-tower-chassis-review_full.jpg
Ön tarafında herhangi bir toz filtresi bulunmaması çok toz alacağını düşünüyorum bulunduğum yerden dolayı.

9530_20_phanteks-eclipse-p500a-mid-tower-chassis-review.jpg
Kablolama kısmındaki cırtcırtlar geniş tutulduğu için bir yere toplayamayacağımı düşünmem.

Phanteks-Eclipse-P500A-4.jpeg
Kasanın Temeperli camı menteşeli ve mıknatıslı yapıda olduğu için uzun süre kullanımda menteşe eğilme sorunu veya mıknatıs tutuşunun azalması.

Şimdi bu 2 kasanın eksik yanlarını söyleyince herkes ne ufak saçma şeylere takılmışın dediğini duyuyorum ama bende ciddi şekilde takıntılık var her şey uyum içinde olması şart benim için en ufak kusur nedense yarın bir gün başımı ağrıtıyor. P500A alsam da ilerde Corsair iCUE SP120 serisinden 3'lü paketini almam gerekecek.
@crazyreign
@Rambo_87
@DonanımFikir
@RevDeisDou

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
O sisteme ne kadar para akıtacaksın kim bilir. S70 almak çok gereksiz. 7400MB okuma işi aşırı derecede saçma. Full+Full Render almayacaksan gereksiz yatırım S50G iş görür. Ayrıca bu sisteme 32GB Ram yakışır. İleri dönüklük olarak. Kasa olarak bence Phanteks

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Corsair iCUE 4000x RGB Ben bu kasayı alırdım.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O sisteme ne kadar para akıtacaksın kim bilir. S70 almak çok gereksiz. 7400MB okuma işi aşırı derecede saçma. Full+Full Render almayacaksan gereksiz yatırım S50G iş görür. Ayrıca bu sisteme 32GB Ram yakışır. İleri dönüklük olarak. Kasa olarak bence Phanteks
Daha belli değil zaten iops değerleri önemli benim için ve karşılaştırma videoları çıkmadı eğer çıkarsa samsung 980 prosu ile kıyaslayacam.

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Daha belli değil zaten iops değerleri önemli benim için ve karşılaştırma videoları çıkmadı eğer çıkarsa samsung 980 prosu ile kıyaslayacam.
Onlar gerçekten abartı. 970 Evo ve S50G yeter. O tür SSD`lere dehşet para vermeye gerek yok. Ona vereceğin parayla 32GB Ram alırsın.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
Corsair iCUE 4000x RGB Ben bu kasayı alırdım.
Kasa aşırı derecede düzenli durması zaten hoşuma gidiyor benim "büyüklüğü değil işlevi önemli" derler ya buda ondan biri gibi düşünüyorum.

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
Onlar gerçekten abartı. 970 Evo ve S50G yeter. O tür SSD`lere dehşet para vermeye gerek yok. Ona vereceğin parayla 32GB Ram alırsın.
Sana şöyle söyleyeyim Corsair MP510, Samsung 970 Evo Plus yakın bir değer veriyor ama cidden bazen yavaş mı kalıyor hissi uyandırıyor bana.

KeremMm

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Sana şöyle söyleyeyim Corsair MP510, Samsung 970 Evo Plus yakın bir değer veriyor ama cidden bazen yavaş mı kalıyor hissi uyandırıyor bana.
MP510 alınmaz zaten. Al bi 970Evo Hem render hem oyunda işin görülür. EXTREM işlere gerek yok.

ÆMRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
NoOb_GaMeR
Asus Rog Strix RTX 3070 OC.
Asus Rog Strix X670-E Gaming.
AMD Ryzen 7 5700x.
Corsair Vengeance RGB PRO 16GB 2x8 3200MHz CL16.
Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX.
XPG Gammix S70 1TB GEN4 NVMe M.2 SSD (7400MB Okuma / 6400MB Yazma).
Corsair MP510 480GB GEN3 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma).
Corsair RM750 80 Plus Gold Full Modüller.

Şimdi bu sistem de kullanacabileceğim 2 kasa var ama kendilerinde gördüğüm eksik kısımlarıda var fiyatları aynı seviyede oldukları için hep çıkmazdayım.
Corsair iCUE 4000x RGB
Phanteks P500A MESH non-RGB

Bu kasalarda tıkanmamın sebebleri şöyle;
Corsair iCUE 4000x RGB modelin kompakt ve sade tasarımı olmasına rağmen her şeyi yerli yerinde çok ufak pürüzler bulunuyor.
Alıntıyı görüntüleFiyat etiketini göz aldığımız da kasanın TYPE-A noktasında 1 tane daha fazladan USB girişini aramadı değil.

Alıntıyı görüntüleÖn tarafın da geniş geniş hava alması için hava açıklıkları bulunuyor ve burdan bir şey girip filtreyi delme unsurunu da göze getiriyorum.

Alıntıyı görüntüleKasanın üst radyatör desteğinde 360mm aramadı değil ama corsair h150i modeline sahip olmak içinde 2000TL gözden çıkarmak gerekiyor.

Phanteks P500A nın geniş olmasından yana ufak kusurlarıda gözüme çarpmıyor değil.
Alıntıyı görüntüleÖn tarafında herhangi bir toz filtresi bulunmaması çok toz alacağını düşünüyorum bulunduğum yerden dolayı.

Alıntıyı görüntüle Kablolama kısmındaki cırtcırtlar geniş tutulduğu için bir yere toplayamayacağımı düşünmem.

Alıntıyı görüntüleKasanın Temeperli camı menteşeli ve mıknatıslı yapıda olduğu için uzun süre kullanımda menteşe eğilme sorunu veya mıknatıs tutuşunun azalması.

Şimdi bu 2 kasanın eksik yanlarını söyleyince herkes ne ufak saçma şeylere takılmışın dediğini duyuyorum ama bende ciddi şekilde takıntılık var her şey uyum içinde olması şart benim için en ufak kusur nedense yarın bir gün başımı ağrıtıyor. P500A alsam da ilerde Corsair iCUE SP120 serisinden 3'lü paketini almam gerekecek.
@crazyreign
@Rambo_87
@DonanımFikir
@RevDeisDou
kanka sende benim gibi marka takıntılısın var bi bunun helios u

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
P500A DRGB modelini neden düşünmüyorsun?
Üstündeki Reset tuşu gidiyor 2 tuş geliyor onlarda RGB nin renk modlarını değiştirmek için kötü duruyor ve maliyet de artırıyor anakartdan yönetmeyi eklemişler zaten o tuşları koymasalardı alabilirdim ama yinede belirtiğim ufak kusurları her 2 modelinde gözüme çarpıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kanka sende benim gibi marka takıntılısın var bi bunun helios u
Parasıda güzel.
Mesaj otomatik birleştirildi:

yakışır bence
Bu modelde güzel ama bunda da toz filtresi yok acaba çok tozlanırmı düşüncesi uyandırıyor. Birde bu kasada TYPE-C olsaymış belki bu listeye bu kasayı eklemeyi düşünürdüm fiyatı cazip.

Top Bottom