Neler Yeni

Sizce bu toplayacağım sistem hangi kasa daha iyi gider ?

ÆMRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
NoOb_GaMeR
Üstündeki Reset tuşu gidiyor 2 tuş geliyor onlarda RGB nin renk modlarını değiştirmek için kötü duruyor ve maliyet de artırıyor anakartdan yönetmeyi eklemişler zaten o tuşları koymasalardı alabilirdim ama yinede belirtiğim ufak kusurları her 2 modelinde gözüme çarpıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Parasıda güzel.
ya o kadar rog strix ler dizmiş heliosu alsın kafa rahat

ayberkd50

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,077
İsim
Ayberk dik
İlgilendiği Kategoriler
Motorlu motorsuz araçlar, telefon(mobil cihazlar), bilgisayar
Instagram
ayberkd50
Asus Rog Strix RTX 3070 OC.
Asus Rog Strix X670-E Gaming.
AMD Ryzen 7 5700x.
Corsair Vengeance RGB PRO 16GB 2x8 3200MHz CL16.
Corsair iCUE H115i ELITE CAPELLIX.
XPG Gammix S70 1TB GEN4 NVMe M.2 SSD (7400MB Okuma / 6400MB Yazma).
Corsair MP510 480GB GEN3 NVMe M.2 SSD (3480MB Okuma / 2000MB Yazma).
Corsair RM750 80 Plus Gold Full Modüller.

Şimdi bu sistem de kullanacabileceğim 2 kasa var ama kendilerinde gördüğüm eksik kısımlarıda var fiyatları aynı seviyede oldukları için hep çıkmazdayım.
Corsair iCUE 4000x RGB
Phanteks P500A MESH non-RGB

Bu kasalarda tıkanmamın sebebleri şöyle;
Corsair iCUE 4000x RGB modelin kompakt ve sade tasarımı olmasına rağmen her şeyi yerli yerinde çok ufak pürüzler bulunuyor.
Alıntıyı görüntüleFiyat etiketini göz aldığımız da kasanın TYPE-A noktasında 1 tane daha fazladan USB girişini aramadı değil.

Alıntıyı görüntüleÖn tarafın da geniş geniş hava alması için hava açıklıkları bulunuyor ve burdan bir şey girip filtreyi delme unsurunu da göze getiriyorum.

Alıntıyı görüntüleKasanın üst radyatör desteğinde 360mm aramadı değil ama corsair h150i modeline sahip olmak içinde 2000TL gözden çıkarmak gerekiyor.

Phanteks P500A nın geniş olmasından yana ufak kusurlarıda gözüme çarpmıyor değil.
Alıntıyı görüntüleÖn tarafında herhangi bir toz filtresi bulunmaması çok toz alacağını düşünüyorum bulunduğum yerden dolayı.

Alıntıyı görüntüle Kablolama kısmındaki cırtcırtlar geniş tutulduğu için bir yere toplayamayacağımı düşünmem.

Alıntıyı görüntüleKasanın Temeperli camı menteşeli ve mıknatıslı yapıda olduğu için uzun süre kullanımda menteşe eğilme sorunu veya mıknatıs tutuşunun azalması.

Şimdi bu 2 kasanın eksik yanlarını söyleyince herkes ne ufak saçma şeylere takılmışın dediğini duyuyorum ama bende ciddi şekilde takıntılık var her şey uyum içinde olması şart benim için en ufak kusur nedense yarın bir gün başımı ağrıtıyor. P500A alsam da ilerde Corsair iCUE SP120 serisinden 3'lü paketini almam gerekecek.
@crazyreign
@Rambo_87
@DonanımFikir
@RevDeisDou
Bence ramler düşük kalmış gem hız olarak hemde kapasite olarak

Mâthes

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,283
İsim
Ali
Üstündeki Reset tuşu gidiyor 2 tuş geliyor onlarda RGB nin renk modlarını değiştirmek için kötü duruyor ve maliyet de artırıyor anakartdan yönetmeyi eklemişler zaten o tuşları koymasalardı alabilirdim ama yinede belirtiğim ufak kusurları her 2 modelinde gözüme çarpıyor.

Parasıda güzel.

Bu modelde güzel ama bunda da toz filtresi yok acaba çok tozlanırmı düşüncesi uyandırıyor. Birde bu kasada TYPE-C olsaymış belki bu listeye bu kasayı eklemeyi düşünürdüm fiyatı cazip.
çok fazla tozlanacağını sanmam en kötü bir toz filtresi alır takarsın

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
MP510 var bende kötü bir SSD. Söylenen yazma hızının yarısını bile veremiyor

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
ya o kadar rog strix ler dizmiş heliosu alsın kafa rahat
Kasaya en ufak lafım yok çünkü CoolerMaster Cosmos C700P ile kıyaslıyorum o kasayı 20 gün sonra Asus x670 anakartlar ülkemizde stoklarda olursa alasım var kasayı çünkü Sharkoon TG5 gibi kasadan artık eksikleri çok sıkıntı yaratıyor ve önceki hafta anakart ve sıvı soğutmamı sattım tabi parçalarıda söktüm içini temizleyeyim dedim herşeyi cillop gibi çıkardım kurutma kısmına geçtim herşeyi kurutup filteyide saç kurutmasıyla hızlıca kurutayım dedim sıcak havayla büküldü yamuldu çok garip şekilde bende alüminyum filtre zannediyordum meğersem PVC den üretiliyormuş :D

Yani bir tuş nedeniyle, bilemiyorum.

Umarım kendinize göre bir kasa bulursunuz.
Dedimya en ufak saçma şeye takıntım var bende kendime ne yapacağımı bilemiyorum.

ÆMRE

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
476
İsim
NoOb_GaMeR
Kasaya en ufak lafım yok çünkü CoolerMaster Cosmos C700P ile kıyaslıyorum o kasayı 20 gün sonra Asus x670 anakartlar ülkemizde stoklarda olursa alasım var kasayı çünkü Sharkoon TG5 gibi kasadan artık eksikleri çok sıkıntı yaratıyor ve önceki hafta anakart ve sıvı soğutmamı sattım tabi parçalarıda söktüm içini temizleyeyim dedim herşeyi cillop gibi çıkardım kurutma kısmına geçtim herşeyi kurutup filteyide saç kurutmasıyla hızlıca kurutayım dedim sıcak havayla büküldü yamuldu çok garip şekilde bende alüminyum filtre zannediyordum meğersem PVC den üretiliyormuş :D

Dedimya en ufak saçma şeye takıntım var bende kendime ne yapacağımı bilemiyorum.
bir ara abdullah abi o kasayla kendine bir render sistemi toplamıştı cosmos la abi o zaman 1 k falandı şimdi 5 k ya ama aşık olmuştum ama artık masterbox daha ucuz ve daha güzel geliyor

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
MP510 var bende kötü bir SSD. Söylenen yazma hızının yarısını bile veremiyor
Bende veriyor yalnız %96 ömrü kaldı 14TB okuma ve yazma yapmışım 480GBnın 200GB kullanınca iops ve okuma yazma değerli çeyrek düşüyor tabi ama fiyatının en ufak kuruşunu hak eden bir NMVe M2 ssd ben 579TL almıştım.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bende veriyor yalnız %96 ömrü kaldı 14TB okuma ve yazma yapmışım 480GBnın 200GB kullanınca iops ve okuma yazma değerli çeyrek düşüyor tabi ama fiyatının en ufak kuruşunu hak eden bir NMVe M2 ssd ben 579TL almıştım.
Bende böyle. Yazma hızı da 3000 olmalıyken 1000 oluyor. Bozuk benimki herhalde.

Ekler

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    55.4 KB · Hit: 78

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Aynen işte %50 si dolduktan sonra yazma hızı bitiyor. Bende de öyle %50 sınır

somoncum

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,972
İsim
Enver Eryalçın
Aynen işte %50 si dolduktan sonra yazma hızı bitiyor. Bende de öyle %50 sınır
Samsung da öyle ama düşüyor katı hal disk olduğu için belli bir boyutunu kullanınca kayıp yaşanıyor.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,603
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Samsung da öyle ama düşüyor katı hal disk olduğu için belli bir boyutunu kullanınca kayıp yaşanıyor.
Benim sağlık durumu normal mi sence? Yapılan okuma ve yazmaya bakılınca.

Top Bottom