Neler Yeni

sizce dolandırıldım mı? sahibinden

PokemonTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
590
İsim
Salih ÇARDAK
Telefon gibi bir alışveriş yapıyorsun, bu derece ilgisiz ve umarsız olması dolandırıcı olduğunu gösteriyor.

MrCodeX

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,251
İsim
Sinan Aba
sahibinden üzerinden yurtdışı redmi note 12 pro 5g için biriyle konuştum pendikte dükkanı varmış istersen gel al dedi bende 7k tlyi ibanına atayım kargola dedim tamam dedi başkasının ibanını verip açıklamaya bir şey yazma dedi parayı attım bugün kargolayacaktı yazmadı ben yazdım o da kargoya bıraktım takip kodları gelince ileticem dedi de şubede vermiyorlar mı takip kodunu, mng kargoyu aradım robot öyle bir kargomun olduğunu söylemedi sisteme işlenmemiş midir haftasonu olduğundan? adamdan da video istemiştim dükkanı ve telefonları çeker misin diye tamam dedi akşam videoyu attı öyle güvendim zaten de yine de dolandırılmış mıyımdır?
Parayı direkt bana atsaydın en azından yabancıya gitmezdi

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Birde başkasının ibanını vermiş bunlar teşkilat falan da olabilir :D

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
özelden atayım
Mesaj otomatik birleştirildi:

kendi ibanı olunca da takibe düşüyormuş sanırsam ondan olabilir mi
Banka hesabı kiralamakta bir suç kiralatan da o yüzden adam dolandırıcılık yapsa kiralayanın üzerine kalıyor siz dava açsanız bile bir şey kanıtlamayacaksınız çünkü işin içinde teşkilat gibi bir şey var hem de açıklamada boş, boş boşa mahkemede sürünecekseniz ve muhtemelen suçsuz banka hesabını kiralayan kişi de aynısını yaşayacak.
Bunlar genellikle bu işlerden anlamayan,genç ve evsiz insanlara falan teklif ediyorlar onlarda ekonomik şartlardan dolayı kabul etmek zorunda kalıyorlar falan.
Satın alımlarda Iban = Risk

MythPhantom

80+ Bronze
sahibinden üzerinden yurtdışı redmi note 12 pro 5g için biriyle konuştum pendikte dükkanı varmış istersen gel al dedi bende 7k tlyi ibanına atayım kargola dedim tamam dedi başkasının ibanını verip açıklamaya bir şey yazma dedi parayı attım bugün kargolayacaktı yazmadı ben yazdım o da kargoya bıraktım takip kodları gelince ileticem dedi de şubede vermiyorlar mı takip kodunu, mng kargoyu aradım robot öyle bir kargomun olduğunu söylemedi sisteme işlenmemiş midir haftasonu olduğundan? adamdan da video istemiştim dükkanı ve telefonları çeker misin diye tamam dedi akşam videoyu attı öyle güvendim zaten de yine de dolandırılmış mıyımdır?
Dükkanına gidebilir misin?

KaraKartall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
589
İsim
Emre Altun
Yurtdışı telefonlar kaçak yollarla ülkeye sokulduğu için İbana para gönderirken illegal alış veriş olduğu için açıklama kısmına genelde bir şey yazdırmıyorlar böyle satıcılar. Yazarsan banka sorun çıkarıp ticari hesap sanıyor. Satıcılar da bunu istemiyor. Hemen içinizi karartmayın. Toplu satış yaptıkları için de kargo kodu sonradan veriliyor kargo tarafından bu gibi satıcılara. Daha önce aldım hiçbir sıkıntı çıkmadı ancak referansı bol, güvenilir, isim yapmış adamlardan almaya dikkat etmek lazım. Muhtemelen dolandirilmadin pazartesi gunu atar sana kargo takip numarasını. Yine de belli olmaz dolandırıcı da çok piyasada. Satıcının hepsiburada hesabini atar misin bi bana.

The Semih

80+ Gold
Batu o kadar konuda teknik bilginle cevaplar yazıyorsun nasıl böyle cahillik yaptın. Parayı adam kargodayken görüntülü arayıp kargo numarasını aldığın an İbana yollaman gerekiyordu.

berke.

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,176
İsim
Berke
Yurtdışı telefonlar kaçak yollarla ülkeye sokulduğu için İbana para gönderirken illegal alış veriş olduğu için açıklama kısmına genelde bir şey yazdırmıyorlar böyle satıcılar. Yazarsan banka sorun çıkarıp ticari hesap sanıyor. Satıcılar da bunu istemiyor. Hemen içinizi karartmayın. Toplu satış yaptıkları için de kargo kodu sonradan veriliyor kargo tarafından bu gibi satıcılara. Daha önce aldım hiçbir sıkıntı çıkmadı ancak referansı bol, güvenilir, isim yapmış adamlardan almaya dikkat etmek lazım. Muhtemelen dolandirilmadin pazartesi gunu atar sana kargo takip numarasını. Yine de belli olmaz dolandırıcı da çok piyasada. Satıcının hepsiburada hesabini atar misin bi bana.
Adam kendi ibanını vermemiş muhtemelen hesap kiralamış isterse istediği gibi dolandırıcılık yapabilir en azından kendisini %70 karatsın %30 normal kalsın adam dolandırıcılık yapsa kabak banka hesap sahibinin başında patlayacak umarım dolandırıcılık söz konusu olmaz da arkadaşın telefonu kargoda olsun.

djhmz

80+
Batu o kadar konuda teknik bilginle cevaplar yazıyorsun nasıl böyle cahillik yaptın. Parayı adam kargodayken görüntülü arayıp kargo numarasını aldığın an İbana yollaman gerekiyordu.
Yinede gidip iptal ettirebilir. Bu tip işler referanslara insiyatife bakıyor arkadaş bir risk almış umarım pişman olmaz

The Semih

80+ Gold
Yinede gidip iptal ettirebilir. Bu tip işler referanslara insiyatife bakıyor arkadaş bir risk almış umarım pişman olmaz
Şehir dışı ikinci el param güvende sistemiyle yada benim dediğim görüntülü konusarak yapılmalı bu devirde kimseye güvenmicen. Hafta sonu olduğu için zaten pazartesi kargoya verebiliyor satıcı nezaman kargoya verdim dedi ? @batuu123

Top Bottom