Neler Yeni

Sizce Ezan Türkçe Olmalı mı?

Sizce

• Oy kullanan toplam üye
    137

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Arapça olmalıdır zaten dinle fazla alakanız yok bari ezana karışmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:

çok saçma bir yaklaşım
Bence Türkçe olmasıda çok saçma bı yaklaşım

Arapçaya bağımlı kalmayın. Camilerde bile küçücük çocuklara arapça kuran öğretiyorlar. Azcık mantık olsa önce mealinden başlatılır sonra arapça okutulur. O kadar arap ve arapça takıntısı var ki ülkede bile ezan arapça okutuluyor. Dinleyenlerin yüzde 99'u bile anlamıyordur emin ol.
Bilgisiz olduğunuz konuda yorum yapmayın mealde çok fazla eksik vardır önemli olan tefsir okumak

Karl Dönitz

80+ Bronze
Arapça olmalıdır zaten dinle fazla alakanız yok bari ezana karışmayın

Bence Türkçe olmasıda çok saçma bı yaklaşım

Bilgisiz olduğunuz konuda yorum yapmayın mealde çok fazla eksik vardır önemli olan tefsir okumak
Küçük yaşta çocuğa arapça okutmanın mantığı nedir peki. Eksik olmasıda akıl karı değil yaratıcı bizimle iletişim kurarken zorluk çıkartmak istemez. Ayrıca Kendi dilimde ezanı daha iyi anladığım için Ezanın türkçe okutulması isterim. Ezanın türkçeside gayet açık ve güzel.

Lawrence

80+ Bronze
Diamond Tema'nın bununla ilgili güzel bir videosu var. Ben kısaca özetleyeyim.

Arapça kutsal dil değildir. Arapça İslamiyet'ten önce de vardı. Kuran'ın Arapça inmesinin nedeni ise Arap topluluğunun anlaması içindir bu Kuran'da da yazar. Kuran'ın amacı Mümin'e ders vermektir

O sebeple Ezan, Kuran, hatta kılınan namaz bile Türkçe olmalıdır.

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Küçük yaşta çocuğa arapça okutmanın mantığı nedir peki. Eksik olmasıda akıl karı değil yaratıcı bizimle iletişim kurarken zorluk çıkartmak istemez. Ayrıca Kendi dilimde ezanı daha iyi anladığım için Ezanın türkçe okutulması isterim. Ezanın türkçeside gayet açık ve güzel.
Siz olaya Kendi yorumunuzu katıyorsunuz dini inançlarda ise böyle bir anlayış yoktur 5 senedir dini alanda araştırma yaptım çoğu eseri okudum böyle bir anlayış yok kuran-ı kerim gerçek manası Arapçada anlaşılır lutfen cahilliği bırakın günümüzdeki çoğu eser yabancı dil siz onları okurken bu yabancı dil okumalıyım mi diyorsunuz

Karl Dönitz

80+ Bronze

Arapça kutsal dil değildir. Arapça İslamiyet'ten önce de vardı. Kuran'ın Arapça inmesinin nedeni ise Arap topluluğunun anlaması içindir bu Kuran'da da yazar. Kuran'ın amacı Mümin'e ders vermektir

Katılıyorum hadi kuranda eksiklikler var. Ezandada mı eksiklikler var? Böyle devekuşu gibi kafamızı kuma gömmenin ne manası var.

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Ayrıca arapça olmasının sebebi o zamanlar edebiyat ileri seviyedeydi bu yüzden ALLAH peygambere edebi bakımdan üstün olan kitabı verdi o yüzden en güzel mana arapça okununca anlaşılır

Karl Dönitz

80+ Bronze
Siz olaya Kendi yorumunuzu katıyorsunuz dini inançlarda ise böyle bir anlayış yoktur 5 senedir dini alanda araştırma yaptım çoğu eseri okudum böyle bir anlayış yok kuran-ı kerim gerçek manası Arapçada anlaşılır lutfen cahilliği bırakın günümüzdeki çoğu eser yabancı dil siz onları okurken bu yabancı dil okumalıyım mi diyorsunuz
Asıl cahillik budur günümüzde kaç kişi kuranın Türkçe mealini okuyor. Ya da ezanın Türkçesini biliyor. Ben kuranı kaç kere arapça okudum hiçbir şey anlamadım. Bir kaç eksiklik var diye kafamızı kuma mı gömelim? Ben mealini okumayı tercih ederim.

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Katılıyorum hadi kuranda eksiklikler var. Ezandada mı eksiklikler var? Böyle devekuşu gibi kafamızı kuma gömmenin ne manası var.
Kur'an-ı kerimde eksiklik olmaz Türkçede eksiklik var bende vatan sever bir insanım ama kabullenmek lazım ki arapça Türkçe'den çok daha zengin bir dildir Türkçedeki çoğu kelime arapça kökenlidir

Asıl cahillik budur günümüzde kaç kişi kuranın Türkçe mealini okuyor. Ya da ezanın Türkçesini biliyor. Ben kuranı kaç kere arapça okudum hiçbir şey anlamadım. Bir kaç eksiklik var diye kafamızı kuma mı gömelim? Ben mealini okumayı tercih ederim.
Siz meal okuyun

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Konuyla alakalı Ümit Özdağ'ın düşüncesi. İlk kez Özdağ
1661118281921.png

Sen meal oku ama başkasının ne okuyacağına karışma.

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa

Namaz Türkçemi kılınmalıdır güldürmeyin yahu bu kadar kötü fıkıh bilgisi olunmaz

Alıntıyı görüntüle

Bende bunu söylüyorum Ümit Özdağ gayet mantıklı konuşmuş çoğu bu düşünceyi savunan insanlar 5 vakit namaz kılmaz dini konuda ahkam keserler

Karl Dönitz

80+ Bronze
Alıntıyı görüntüle

Ben karışmadım zaten ilk ben yazdım siz benim mesajımı alıntılayıp benim fikrime karıştınız. Ben sizin fikirlerinizede saygı duyuyorum ve karışmıyorum nasıl istiyorsanız öyle yapın

Lawrence

80+ Bronze
Ayrıca arapça olmasının sebebi o zamanlar edebiyat ileri seviyedeydi bu yüzden ALLAH peygambere edebi bakımdan üstün olan kitabı verdi o yüzden en güzel mana arapça okununca anlaşılır
Hocam sana şöyle anlatayım Kuran ilk olarak Arap toplumuna indi sebebi ise Arap toplumunun çok kötü bir durumda olması.

Kuran ilk olarak Arap toplumuna indiği için Arapça inmesi gerekiyordu. Latince inecek hali yoktu sonuçta. Halk Arapça konuşuyordu.

Kuran ilk olarak başka bir topluma inseydi o toplumun konuştuğu dilde inecekti.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,040,133
Üyeler
164,966
Son üye
rwazza
Top Bottom