Hahacıoğulları
80+ Bronze
çok saçma bir yaklaşımArapça kalmalıdır. Farklı dillerde anlamı değişebilir. Türkçe falan okunsa da çok da umurumda olmaz açıkçası.
çok saçma bir yaklaşımArapça kalmalıdır. Farklı dillerde anlamı değişebilir. Türkçe falan okunsa da çok da umurumda olmaz açıkçası.
Bence Türkçe olmasıda çok saçma bı yaklaşımçok saçma bir yaklaşım
Bilgisiz olduğunuz konuda yorum yapmayın mealde çok fazla eksik vardır önemli olan tefsir okumakArapçaya bağımlı kalmayın. Camilerde bile küçücük çocuklara arapça kuran öğretiyorlar. Azcık mantık olsa önce mealinden başlatılır sonra arapça okutulur. O kadar arap ve arapça takıntısı var ki ülkede bile ezan arapça okutuluyor. Dinleyenlerin yüzde 99'u bile anlamıyordur emin ol.
Küçük yaşta çocuğa arapça okutmanın mantığı nedir peki. Eksik olmasıda akıl karı değil yaratıcı bizimle iletişim kurarken zorluk çıkartmak istemez. Ayrıca Kendi dilimde ezanı daha iyi anladığım için Ezanın türkçe okutulması isterim. Ezanın türkçeside gayet açık ve güzel.Arapça olmalıdır zaten dinle fazla alakanız yok bari ezana karışmayın
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bence Türkçe olmasıda çok saçma bı yaklaşım
Bilgisiz olduğunuz konuda yorum yapmayın mealde çok fazla eksik vardır önemli olan tefsir okumak
Siz olaya Kendi yorumunuzu katıyorsunuz dini inançlarda ise böyle bir anlayış yoktur 5 senedir dini alanda araştırma yaptım çoğu eseri okudum böyle bir anlayış yok kuran-ı kerim gerçek manası Arapçada anlaşılır lutfen cahilliği bırakın günümüzdeki çoğu eser yabancı dil siz onları okurken bu yabancı dil okumalıyım mi diyorsunuzKüçük yaşta çocuğa arapça okutmanın mantığı nedir peki. Eksik olmasıda akıl karı değil yaratıcı bizimle iletişim kurarken zorluk çıkartmak istemez. Ayrıca Kendi dilimde ezanı daha iyi anladığım için Ezanın türkçe okutulması isterim. Ezanın türkçeside gayet açık ve güzel.
Katılıyorum hadi kuranda eksiklikler var. Ezandada mı eksiklikler var? Böyle devekuşu gibi kafamızı kuma gömmenin ne manası var.Diamond Tema'nın bununla ilgili güzel bir videosu var. Ben kısaca özetleyeyim.
Arapça kutsal dil değildir. Arapça İslamiyet'ten önce de vardı. Kuran'ın Arapça inmesinin nedeni ise Arap topluluğunun anlaması içindir bu Kuran'da da yazar. Kuran'ın amacı Mümin'e ders vermektir
O sebeple Ezan, Kuran, hatta kılınan namaz bile Türkçe olmalıdır.
Asıl cahillik budur günümüzde kaç kişi kuranın Türkçe mealini okuyor. Ya da ezanın Türkçesini biliyor. Ben kuranı kaç kere arapça okudum hiçbir şey anlamadım. Bir kaç eksiklik var diye kafamızı kuma mı gömelim? Ben mealini okumayı tercih ederim.Siz olaya Kendi yorumunuzu katıyorsunuz dini inançlarda ise böyle bir anlayış yoktur 5 senedir dini alanda araştırma yaptım çoğu eseri okudum böyle bir anlayış yok kuran-ı kerim gerçek manası Arapçada anlaşılır lutfen cahilliği bırakın günümüzdeki çoğu eser yabancı dil siz onları okurken bu yabancı dil okumalıyım mi diyorsunuz
Kur'an-ı kerimde eksiklik olmaz Türkçede eksiklik var bende vatan sever bir insanım ama kabullenmek lazım ki arapça Türkçe'den çok daha zengin bir dildir Türkçedeki çoğu kelime arapça kökenlidirKatılıyorum hadi kuranda eksiklikler var. Ezandada mı eksiklikler var? Böyle devekuşu gibi kafamızı kuma gömmenin ne manası var.
Siz meal okuyunAsıl cahillik budur günümüzde kaç kişi kuranın Türkçe mealini okuyor. Ya da ezanın Türkçesini biliyor. Ben kuranı kaç kere arapça okudum hiçbir şey anlamadım. Bir kaç eksiklik var diye kafamızı kuma mı gömelim? Ben mealini okumayı tercih ederim.
Sen meal oku ama başkasının ne okuyacağına karışma.Asıl cahillik budur günümüzde kaç kişi kuranın Türkçe mealini okuyor. Ya da ezanın Türkçesini biliyor. Ben kuranı kaç kere arapça okudum hiçbir şey anlamadım. Bir kaç eksiklik var diye kafamızı kuma mı gömelim? Ben mealini okumayı tercih ederim.
Namaz Türkçemi kılınmalıdır güldürmeyin yahu bu kadar kötü fıkıh bilgisi olunmazDiamond Tema'nın bununla ilgili güzel bir videosu var. Ben kısaca özetleyeyim.
Arapça kutsal dil değildir. Arapça İslamiyet'ten önce de vardı. Kuran'ın Arapça inmesinin nedeni ise Arap topluluğunun anlaması içindir bu Kuran'da da yazar. Kuran'ın amacı Mümin'e ders vermektir
O sebeple Ezan, Kuran, hatta kılınan namaz bile Türkçe olmalıdır.
Bende bunu söylüyorum Ümit Özdağ gayet mantıklı konuşmuş çoğu bu düşünceyi savunan insanlar 5 vakit namaz kılmaz dini konuda ahkam keserlerKonuyla alakalı Ümit Özdağ'ın düşüncesi. İlk kez Özdağ
Alıntıyı görüntüle
Sen meal oku ama başkasının ne okuyacağına karışma.
Ben karışmadım zaten ilk ben yazdım siz benim mesajımı alıntılayıp benim fikrime karıştınız. Ben sizin fikirlerinizede saygı duyuyorum ve karışmıyorum nasıl istiyorsanız öyle yapınKonuyla alakalı Ümit Özdağ'ın düşüncesi. İlk kez Özdağ
Alıntıyı görüntüle
Sen meal oku ama başkasının ne okuyacağına karışma.
Hocam sana şöyle anlatayım Kuran ilk olarak Arap toplumuna indi sebebi ise Arap toplumunun çok kötü bir durumda olması.Ayrıca arapça olmasının sebebi o zamanlar edebiyat ileri seviyedeydi bu yüzden ALLAH peygambere edebi bakımdan üstün olan kitabı verdi o yüzden en güzel mana arapça okununca anlaşılır