Neler Yeni

Sizce Ezan Türkçe Olmalı mı?

Sizce

• Oy kullanan toplam üye
    137

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Hocam sana şöyle anlatayım Kuran ilk olarak Arap toplumuna indi sebebi ise Arap toplumunun çok kötü bir durumda olması.

Kuran ilk olarak Arap toplumuna indiği için Arapça inmesi gerekiyordu. Latince inecek hali yoktu sonuçta. Halk Arapça konuşuyordu.

Kuran ilk olarak başka bir topluma inseydi o toplumun konuştuğu dilde inecekti.
Zaten ben buna bir şey demedim arapça inme sebebi o toplumun sapkın bir toplum olması

Karl Dönitz

80+ Bronze
Tamam hadi kuranın eksikleri var eyvallah. Ezanın değişmemesinin tam sebebi ne ben bunu anlamadım?

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
Utku Dalkıran
1) İslam'ın evrensel bir din olması bu yüzden dünyada ezanın aynı şekilde okunması gerektiği.
2) Ezanın ahengi arapça olması.
3) Çeviride hatalar ve farklılıklar yaşanması
4) Allah ile Tanrı arasında fark olması. (Allah özel isim)

Milliyetçiliği din gibi kutsal bir alana taşımak aşırı saçma. Arapça ezan okununca Araplara tapmıyoruz veya Arap hayrancılığı yapmıyoruz.
Kardeşim İslam evrensel bir dinse neden başka dillere çevrilince anlamı bozuluyor madem başka dillere çevrilince anlamı bozuluyor o zaman nasıl evrensel bir din oluyor bildiğin Araplara özel sadece Arapçaya özel bir din işte

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Tamam hadi kuranın eksikleri var eyvallah. Ezanın değişmemesinin tam sebebi ne ben bunu anlamadım?
Kur'an-ı Kerim'de eksiklik yok Türkçede var çoğu kelimenin Türkçe karşılığı yok Türkçedeki çoğu kelime arapça dini konularda bilgisiz siniz büyük ihtimalle Kur'an-ı Kerim'de eksiklik var diyorsunuz bu yaratıcının kitabı değilmi nasıl eksiklik olsun lütfen bilmediğiniz konulara girmeyin

Lawrence

80+ Bronze
Zaten ben buna bir şey demedim arapça inme sebebi o toplumun sapkın bir toplum olması
Çok güzel. Peki Araplar yerine Türkler sapkın bir toplum olsaydı ve Kuran Türk toplumuna inseydi Göktürkçe inecekti. O zamanda Göktürkçe kutsal dil mi olacaktı.

Demek istediğim Kuran'ın Arapça inmesinin kutsallıkla alakası yok. İndiği toplumun konuştuğu dil ile alakalı.

Armutvelimon

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
158
İsim
musa
Kardeşim İslam evrensel bir dinse neden başka dillere çevrilince anlamı bozuluyor madem başka dillere çevrilince anlamı bozuluyor o zaman nasıl evrensel bir din oluyor bildiğin Araplara özel sadece Arapçaya özel bir din işte
Çok güzel. Peki Araplar yerine Türkler sapkın bir toplum olsaydı ve Kuran Türk toplumuna inseydi Göktürkçe inecekti. O zamanda Göktürkçe mi kutsal dil olacaktı.
Arapça Kutsal demedimki

Mitor5995

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Egemen Karaman
Bence olmalı çünkü arapça okunduğunda kimse bir şey anlamıyor bu gün sokağa çıkıp ezanın anlamını sorsanız %95 i bilemez.

Buda Ziya Gökalp in bir sözü:
"Bir ülke ki, camiinde Türkçe ezan okunur.
Köylü anlar manasını namazdaki duanın
Bir ülke ki, mektebinde Türkçe Kuran okunur
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hüda'nın
Ey Türk oğlu, işte senin orasıdır vatanın."
Okunan Kutsalsa arapça okunması gerekir bence çünki Kuranı türkçe okumuyoruz gidipte mealinede bakabiliyoruz

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Başka dillere çevrilememesi evrensel olmadığını göstermez. Başka dillere çevrilememesi Arapça'nın çok kapsamlı bir dil olması yüzünden oluyor.

Karl Dönitz

80+ Bronze
Yav ezanın ahengi bozuluyorsa bozulsun ben oradan hiçbir şey anlamadığım sürece ne anlamı kalıyor zaten?

• Beğen
Reaksiyonlar: Meuf
Dahası  
Reaksiyon skoru
262
İsim
Utku Dalkıran
Hocam sana şöyle anlatayım Kuran ilk olarak Arap toplumuna indi sebebi ise Arap toplumunun çok kötü bir durumda olması.

Kuran ilk olarak Arap toplumuna indiği için Arapça inmesi gerekiyordu. Latince inecek hali yoktu sonuçta. Halk Arapça konuşuyordu.

Kuran ilk olarak başka bir topluma inseydi o toplumun konuştuğu dilde inecekti.
O zaman İslamiyet evrensel bir dindir diyemeyiz değil mi ? Haksız mıyım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,107
Üyeler
166,154
Son üye
apocanwq
Top Bottom