Sizce Hangi Monitörü Almalıyım

Reaksiyon skoru
3
24inç monitörümün yanına ana ekran olarak 27inç 2k IPS panel bir monitör bakıyorum ve birkaç seçenek var aklımda. Ondan önce bazı bilmediğim sorular var bunlara cevapları olanlar yazabilirse çok sevinirim. Ve ana soru olarak, hangisini tercih etmeliyim?

-VA ile IPS arasında çok fark var mıdır? Odam batı cephesi öğleden sonra full güneş alıyor beyaz stor perde ile yine de yansıma yapıyor. IPS biraz olsun görüntümü arttırır mı?
-8bit mi 8bit-frc mi alınmalı, arasındaki fark hissedilir mi?
-konsolda kullanacağım çoğunlukla, hdmi 2.1 çıkışı olan bir monitör mü tercih etmeliyim?

Samsung Odyssey G5 indirim ile 7500₺
MSI G272QPF 8700₺
Lenovo Legion R27 8900₺
ASUS TUF GAMING VG27AQ3A 8700₺

aslında bu bütçelere çıkmak istemiyorum fakat daha uyguna 2k IPS iyi bir marka bulamadım. Varsa önerilerinizi bekliyorum ayrıca 8bit+frc nedir 10bit kadar iyi mi gerçekten? teşekkürler

KTC H27T22C 27inç 2K baktın mı?

Yani baktım aslında ona da. Bu diğer ürünlere yakın kalitesi var diyorlar. Acaba servis konusunda sıkıntı yaşarsam kolay ulaşabilir miyim bilmiyorum.. bir de genel olarak konsolda tam performans çalışmasına bir engeli olur mu KTC'nin, yada hangi tür monitörler konsola tam uyum sağlıyor bilenler yazabilir mi

24inç monitörümün yanına ana ekran olarak 27inç 2k IPS panel bir monitör bakıyorum ve birkaç seçenek var aklımda. Ondan önce bazı bilmediğim sorular var bunlara cevapları olanlar yazabilirse çok sevinirim. Ve ana soru olarak, hangisini tercih etmeliyim?

-VA ile IPS arasında çok fark var mıdır? Odam batı cephesi öğleden sonra full güneş alıyor beyaz stor perde ile yine de yansıma yapıyor. IPS biraz olsun görüntümü arttırır mı?
-8bit mi 8bit-frc mi alınmalı, arasındaki fark hissedilir mi?
-konsolda kullanacağım çoğunlukla, hdmi 2.1 çıkışı olan bir monitör mü tercih etmeliyim?

Samsung Odyssey G5 indirim ile 7500₺
MSI G272QPF 8700₺
Lenovo Legion R27 8900₺
ASUS TUF GAMING VG27AQ3A 8700₺

aslında bu bütçelere çıkmak istemiyorum fakat daha uyguna 2k IPS iyi bir marka bulamadım. Varsa önerilerinizi bekliyorum ayrıca 8bit+frc nedir 10bit kadar iyi mi gerçekten? teşekkürler
Samsung eğitim indirimi ile 8.999 TL'e Samsung Odyssey G65B al.

Geri