Neler Yeni

Sizce hangi panel daha iyi

brader_21

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
brader
Beyler va panelmi yoksa IPS PANELMİ HANGİSİ DAHA İYİ HAGİ AÇIDAN ANLATIRMISINIZ

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538

Canx2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Oyun,Sistem Toplamaları,Konu Dışı, Sohbet
Twitter
xlilcan
Discord
Canx2#9431
Yanlış Bilgilendirme
hikayeli oyun oynuyorsan ips öneririm va panelden ips geçtim ekran daha canlı parlak ve görüntü güzel görünüyor. Online oyunlarda nasıl olur fikrim yok . Ayrıca 1 ms alırsan ips panellerde film izlemek işkence oluyor. Sadece oyun oynayacaksan 1 ms ips panel öneririm bendeki asus tuf iyi imzadaki. Fakat pcden film izlerim falan diyosan 1ms kötü seçim

hikayeli oyun oynuyorsan ips öneririm va panelden ips geçtim ekran daha canlı parlak ve görüntü güzel görünüyor. Online oyunlarda nasıl olur fikrim yok . Ayrıca 1 ms alırsan ips panellerde film izlemek işkence oluyor. Sadece oyun oynayacaksan 1 ms ips panel öneririm bendeki asus tuf iyi imzadaki. Fakat pcden film izlerim falan diyosan 1ms kötü seçim
Ips de film izlemek hele ki 1ms de neden kötü ki

whoamii

80+ Silver
Kullandığın amaca bağlı, ben IPS panel kullanıyorum ve memnunum.

IPS candır gerisi heyecandır

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Filmle ms'in ne alakası var?

Canx2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Twitter
xlilcan
Discord
Canx2#9431
Filmle ms'in ne alakası var?
Asus tuf serisi genelde . 144hz monitörlerde filmler 24 fps olduğu için hareketli geçişlerde aksiyon sahnelerinde arka planda dalgalanma oluyor. 60 fps videolarda ve filmlerde sorun yok Forumda 10 arkadaş oturduk iyice araştırdık çözümü bulamadık. Kendi konum var ayrıyeten forumda 10 dan fazla konu da var bu sorun hakkında 144hz mi yoksa 1msden dolayı mı olduguna karar veremedik en son 1 msden olabileceğini düşündük. Reddite baktım yabancı forumlara baktım. Alışma ile de alakalı olabilir. Akla gelebilecek her şeyi denememize rağmen asla çözümü yok. Tek çaresi çeşitli programlarla filmleri 60fps yapmak 60fps olmuyor da dalgalanma gidiyor. tam 5 aydır bu konuya kafa yoruyorum hocam asla çözüme ulaşmak imkansız.

Vesemir Dayı

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
27,582
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Teknik Sorunlar
Discord
Vesemir#0538
Asus tuf serisi genelde . 144hz monitörlerde filmler 24 fps olduğu için hareketli geçişlerde aksiyon sahnelerinde arka planda dalgalanma oluyor. 60 fps videolarda ve filmlerde sorun yok Forumda 10 arkadaş oturduk iyice araştırdık çözümü bulamadık. Kendi konum var fakat çözüm olduğu için cevap gelmedi. 144hz mi yoksa 1msden dolayı mı olduguna karar veremedik en son 1 msden olabileceğini düşündük. Reddite baktım yabancı forumlara baktım bunun çözümü sanırım yok. Alışma ile de alakalı olabilir. Akla gelebilecek her şeyi denememize rağmen asla çözümü yok. Tek çaresi çeşitli programlarla filmleri 60fps yapmak 60fps olmuyor da dalgalanma gidiyor. tam 5 aydır bu konuya kafa yoruyorum hocam asla çözüme ulaşmak imkansız.
Bahsettiğin şey ghosting ve ne ms'le ne de Hz ile alakası var. Tamamen panelle alakalı bir sorun.

Canx2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
141
İsim
Can
İlgilendiği Kategoriler
Twitter
xlilcan
Discord
Canx2#9431
Bahsettiğin şey ghosting ve ne ms'le ne de Hz ile alakası var. Tamamen panelle alakalı bir sorun.
Ghosting yok hocam ne ufoda ne başka bir şeyde çıkmıyor çeşitli testleri yapmamıza rağmen yok. Aynı sorunu 75hz monitörde. 2 farklı bilgisayarda 2 farklı ekran kartında denedim onlarda olmuyor . Asus tuf serisinde olabilir fakat benq ve acerde yaşayanı da gördüm

++ olarak hiçbir oyunda da karşılaşmadım
Mesaj otomatik birleştirildi:

@Vesemir hocam neden yanlış bilgi diye işaretledin cevabımı ben sadece bilgi vermek istemiştim ? 3 kere garantiye gönderdim ghosting yok dendi. 50 den fazla kaynak atabilirim bu sorunla ilgili, Tüm parçalar sağlıklı sistem takır takır tüm ghosting testleri tamam. Monitörün farklı versiyonlarında denedik tamamen aynı. 144hz ile alakalı ya da 1ms. Bütçem olsa aoc monitörde de deneyeceğim. Ya da bi diğer seçenek bizim gözler komple bozuk bu da bir ihtimal. Çözümünü bulmak imkansız bizzat redditte eski asus çalışanı ile görüştüm aynı şeyi söyledi. 144hz monitörde film izlenmez yazdı ve konuyu kapattı. Tam 5 ay kafa yordum bu konuya akla gelebilecek her şeyi denedim. 60 Fps film takır takır eski filmler youtube videoları (108060fps olanlar hariç) her yerde aynı. Oyunlar yağ gibi tek bi takılma ghosting denilen şey hiçbirinde yok.

Arkadaş eğer film izliyorsa bizim gibi sorun yaşamasın diye bilgi vermek istedim yanlış bilgi diye uyarı yemişim yardım etmek suç mu

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,015,919
Üyeler
160,905
Son üye
Mehmet3050
Top Bottom