Neler Yeni

Sizce ilerleyen yıllarda internet üzerinde görüşürken koku aktarma olabilir mi?

KeReM 1963

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,750
İsim
Kerem ORUÇ
İlgilendiği Kategoriler
Yurtdışı Alışverişi
Instagram
oruckereem
Steam
Kerem1963
Discord
Kerem1963 #8121
Mesela atıyorum anneniz arkada köfte kızartıyor ve köftenin kokusu karşınızda sesli yada görüntülü konuştuğunuz kişiye gidiyor.

Sizce böyle bir şey yapılabilir mi yapılabilirse hangi yıllarda yapılabilir görüşlerinizi bekliyorum çocukluğumdan beri hep merak etmisimdir.

LogiMess

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,736
İsim
Gtx 1090Tİ
Mesela atıyorum anneniz arkada köfte kızartıyor ve köftenin kokusu karşınızda sesli yada görüntülü konuştuğunuz kişiye gidiyor.

Sizce böyle bir şey yapılabilir mi yapılabilirse hangi yıllarda yapılabilir görüşlerinizi bekliyorum çocukluğumdan beri hep merak etmisimdir.
Düşününce pek mantıklı değil ama neden olmasın?

leroxy

80+ Platinum
En İyi Cevap
24
Dahası  
Reaksiyon skoru
17,919
İsim
Alp
İlgilendiği Kategoriler
İnternet Hizmetleri - Yayın Servisleri - Riot Games

Mustifa

80+ Bronze
Çok zor

Mustafa Zahid

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,240
İsim
Mustafa Zahid Önder
İlgilendiği Kategoriler
Her şeye maydanoz olur.
Instagram
@mustyonder
Steam
id/mustyonder
Discord
mustyonder#0007
Yazıcı gibi bir mantığı olması lazım, bilgisayardan aldığı iletiyi kendisine alıp ona göre bir şey çıkartıyor. Belki ona özel bir makine olur ve o da bilgisayardan iletiyi alıp o kokuları karıştırıp bir şeyler falan çıkartır diyeceğim de... Yok hayır çok uğraştırır.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45

Şuan yapmak mümkün ama karşı tarafa da o kokuyu verecek sistem yapmak maliyetli.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,155
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
Bu konuda en iddialı şirketlerin başında ise ABD'li Aromyx geliyor. Silikon Vadisi'nin en dikkat çekici girişimci kuruluşlarının başında gelen şirket, geliştirdiği yeni nesil bir teknolojiyle insanların koku alma duyularını dijital olarak kopyalayabileceğini açıkladı.

‘SMELLFIE' DÖNEMİ BAŞLIYOR
Selfie olarak bilinen ‘özçekim' önce insanların sonra da yemek görüntülerinin internette paylaşılmasına neden oldu. HaberTürk'ün aktardığına göre, kokunun dijitalleşmesiyle artık ‘smellfie' (koku çekim) dönemi başlayacak.

TASARIM YAPILACAK
Buna göre şirketin insanın koku alma reseptörlerini kopyalayarak tasarladığı ‘EssenceChip' adlı bir çip kokuları kimyasal olarak algılıyor. Ardından elde edilen veriler yazılımlar yardımıyla üç boyutlu olarak dijitalleştiriliyor.
Böylece kokular başta sabit bilgisayarlar ve akıllı telefonlar olmak üzere her türlü cihazla internet üzerinden gönderilir hale gelirken aynı zamanda yapıları da istenildiği gibi değiştirilebiliyor.

2mApoo

80+ Silver
Peki şarkıcılar mikrofona şarkı söyleyince ağız kokularıda bize gelmez mi peki ? 🤔🤔🤔

Dahası  
Reaksiyon skoru
124
İsim
ali

cok cok cok uzun yolu var o işin imkansız değil ama

Bura.K

80+ Silver
Zora benziyor. Ama günümüzde Oyunlardaki Ağrıyı-Acıyı algılayıp onu bize yansıtabilen Kıyafetler geliştirildi. Yani buradan yola çıkarsak bunun geliştirilmesi fazla uzun sürmez. Büyük ihtimalle beyne bağlanan mikro-çipler sayesinde belki algılayabiliriz. Ne bileyim Annemizin aldığı Köfte kokusunu annemiz kendi beynindeki koku bölümüne bağlı mikro-çipe aktarır, oradan İnternet gibi bizim beynimize yollanır ve biz o kokuyu alabiliriz (absürt gelebilir sadece fikir :D) olabilir yani. 2040-2050 gibi görürüz bence.

Edward Norton

80+ Bronze
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
637
İsim
Halis Özer

bir ara instagramda görmüştüm böyle bir çalışma acaba devam ediyor mudur

Top Bottom