Sizce monitorum mu bozuldu yoksa ekran kartim mi?

neshter

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
806
60 hz de boyle cizgiler cikiyor:
1759351849284.webp

144 hz de ise ekran tamamen karariyor.
1759351872226.webp

50 hzde kullanbiliyorum herhangi bir sikinti olmadan.
ara sira 144 hzde sorun duzeliyor ama tekrardan bozuluyor bu sekilde

hdmi veya display kullanıyor isen onun sorunlu olabilir mi? farkli bir kablo ile denedin mi?
sistem özellerini yazarsan iyi olur

hdmi veya display kullanıyor isen onun sorunlu olabilir mi? farkli bir kablo ile denedin mi?
sistem özellerini yazarsan iyi olur
bana kablo sorunu gibi geldi veya görüntü aldığın porttadır sorun
dp ve hdmi, ikisinde de denedim sorun ikisinde de ayni. monitor samsung odyssey g3, ekran karti rx 550. kaliteli bir 500w psu kullaniyorum. arkadastan monitor alip deneyecegim sorun monitorde mi bakalim

sorun monitordeymis. ekran kartinda olsaydi keske bosuna masraf cikti yine hey allahim

sorun monitordeymis. ekran kartinda olsaydi keske bosuna masraf cikti yine hey allahim
monitörün arka soketinde olabilir belki sorun dp ile bağlıyorsan bide hdmi dene yada başka monitör portunu

her iki portu da denedim. ikisi de sikintili.

yok biteli 1 yil oldu. garanti surecinde buna benzer sikinti yasamistim panel degisikligi yaptilar o zaman duzeldi. demek ki duzelmemis 1 bucuk sene sonra ayni sorun patlak verdigine gore :D
Tahminimce chip on filmler aşırı ısınıyor. Temassızlık yapıyor. Monitörün alt kısmında 4 6 civarında olur. Elinizle kasayı ufak ufak soldan sağa doğru esnetin düzelme olucak mı?

Tahminimce chip on filmler aşırı ısınıyor. Temassızlık yapıyor. Monitörün alt kısmında 4 6 civarında olur. Elinizle kasayı ufak ufak soldan sağa doğru esnetin düzelme olucak mı?
dedigin gibi isinma kaynakli sanirim. cunku bazen oluyor bazen olmuyor. soldan saga dogru esnetmek tam olarak ne oluyor? samsung yazisinin bulundugu alt kismin her yerini elimle sıktım ama duzelme olmadi.

dedigin gibi isinma kaynakli sanirim. cunku bazen oluyor bazen olmuyor. soldan saga dogru esnetmek tam olarak ne oluyor? samsung yazisinin bulundugu alt kismin her yerini elimle sıktım ama duzelme olmadi.
1759831678301.webp

Şöyle görselle gösteriyim
Bu kart ile ekranın arasındaki içinde çip olan bir flex kablo
Bunların adedi az olduğu zaman ısıdan kaynaklı hasar görüyorlar tvlerde de monitörlerde de yaygın bir problem
Bunlara ufak dokunuşlarla gidip geliyorsa bunun değişimi sağlanarak tamiri mümkün olabiliyor.
Zaten yeni monitör almaya karar vermişsen. cof(chip on film) değişimi yapan tv monitör tamiri yapan bir firmaya götürüp tamir ettirmeyi deneyebilirsin. Fiyat alırsın mantıklı gelirse yaptırırsın

Geri