Neler Yeni

Sizce okumamak mantıklı mı?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

mfimmel

80+ Silver
şahsi fikrim ve yaşıtlarımdan yola çıkarak.

Okulda sadece temeli öğretiyorlar gene evden çalışman gerekli, sadece boşa masraf ve yük olacak.

Çevremizde yazılım ilgilenen vs. tanıdıklarda var aynı şeyleri söylüyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca reşit olana kadar okula harcayacağım parayı biriktirip kendim küçük çaplıda olsa bir iş kurmam daha mantıklı geliyor.
Günlük binlerce freelancer/developer iş ilanları geçiliyor. Ve bunların azımsanmayacak kadar bir kısmı akademik mesleği şart kılmıyor. (Bilgisayar Mühendisliği - Yazılım Mühendisliği gibi)

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Günlük binlerce freelancer/developer iş ilanları geçiliyor. Ve bunların azımsanmayacak kadar bir kısmı akademik mesleği şart kılmıyor. (Bilgisayar Mühendisliği - Yazılım Mühendisliği gibi)
Bölümünü okumasamda yazılım/bilgisayar mühendisliği alanında iş bulabilirmiyim yani

mfimmel

80+ Silver
Birde aileme açıklamak var böyle bir karar alırsam, ailem liseyi istersen açıktan okursun diyorda ortaokulu bilemiyorum
Ortaokul daha çok temel ortaokulda da kesinlikle okuluna git lise ve devamında matematiğin detaylarını göreceksin o ortaokul matematiğinide düzgün sağlayamazsan sıkıntı çıkabilir senin açından çünkü temel matematik her yazılım bölümünde şart. Lisede açığa geçebilirsin senin kararın Türkiye şartlarında bence kötü de değil.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ortaokul daha çok temel ortaokulda da kesinlikle okuluna git lise ve devamında matematiğin detaylarını göreceksin o ortaokul matematiğinide düzgün sağlayamazsan sıkıntı çıkabilir senin açından çünkü temel matematik her yazılım bölümünde şart. Lisede açığa geçebilirsin senin kararın Türkiye şartlarında bence kötü de değil.
Eğer mümkünse olursa ortaokul sonuda açıktan okumayı düşünüyorum şuan eylülde başvurular bitiyor, temel matematik bilgim var yazılım için yeterli yani en azından ilgilendiğim yazılım dili için.

mfimmel

80+ Silver
Bölümünü okumasamda yazılım/bilgisayar mühendisliği alanında iş bulabilirmiyim yani
Bölümünü okumasan da yazılım bilgin yeterli düzeydeyse Türkiye'de iş bulma imkanın tabii ki var. Hele bir de ingilizcen varsa kesinlikle bulursun. Developer olmak adına konuşuyorum bu arada freelancer geçici iş ilanları genelde bunlara bakmıyor bile.

Eğer mümkünse olursa ortaokul sonuda açıktan okumayı düşünüyorum şuan eylülde başvurular bitiyor, temel matematik bilgim var yazılım için yeterli yani en azından ilgilendiğim yazılım dili için.
Olsun olsun sen git yine de ortaokulu bitir bu yaşlarda kendi disiplinini sağlaman zor olur.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bölümünü okumasan da yazılım bilgin yeterli düzeydeyse Türkiye'de iş bulma imkanın tabii ki var. Hele bir de ingilizcen varsa kesinlikle bulursun. Developer olmak adına konuşuyorum bu arada freelancer geçici iş ilanları genelde bunlara bakmıyor bile.

Olsun olsun sen git yine de ortaokulu bitir bu yaşlarda kendi disiplinini sağlaman zor olur.
Orta sonu açıktan okusamda olur yani anladığım kadarıyla

mfimmel

80+ Silver
Orta sonu açıktan okusamda olur yani anladığım kadarıyla
Valla kanka seneler geçti konularını hatırlamıyorum ama ortaokul genelde temel oluyor 8.sınıfta da tabii ki bir şeyler öğreniyorsun ve pratik yapıyorsun.

Bu yüzden ben açığa geçsemde dersleri boşlamam diyorsan ama olgun ve disiplinli bir şekilde, geçebilirsin. Ama kendine dürüst ol sağlayamayacağını düşünüyorsan ortaokulu normal bitir. Benim tercihim de normal bitirmek olurdu.

MrBeast

80+ Gold
En İyi Cevap
1
marketing / digital marketing / crypto / stock trading / shopify / amazon dropshipping / html js css / domain trading / python / eğitim yapıp satmak / instagram theme page geliştirip yurtdışından reklam almak / minimum b2 ingilizce veya iş ingilizcesi hakkında bilgi

Bu alanlardan minimum 2 tanesinde 300 saat aşağısı bi araştırma / uygulama deneyimin yoksa okul bırakılmaz ki olsa da yinede ayda 1000 dolar+ kazanmaya başladığın zaman bırakılır. Öyle rastgele insanlar bırakıyor falan yok youtubede gördüm girişimci olucam falan adamların giriştiği şeyleri , kodladığı siteleri , tasarladığı şeyleri görünce gülüyorum

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bu yüzden ben açığa geçsemde dersleri boşlamam diyorsan ama olgun ve disiplinli bir şekilde, geçebilirsin. Ama kendine dürüst ol sağlayamayacağını düşünüyorsan ortaokulu normal bitir. Benim tercihim de normal bitirmek olurdu.
Şahsen boşlayacağımı düşünmüyorum ki disiplinim falanda iyi seviyede, şuan ki okuldaki hocalarım ile de iyi bir bağımız var özellikle sosyal hocasıyla. Ve derslerim iyi, bi tek geçen dönem teşekkür geldi o kadar.

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Ortaokulda okulu bırakıp ne yapacaksın ki? :) Ayrıca hangi markada çalışıyorsun merak ettim.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Ortaokulda okulu bırakıp ne yapacaksın ki? :) Ayrıca hangi markada çalışıyorsun merak ettim.
Tam marka değil, tecrübe için kazanıyorum. Bir oyun sunucusunun launcherını geliştiriyorum ve resmi bir marka tescilli olarak

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,358
Üyeler
164,656
Son üye
merther033
Top Bottom