Neler Yeni

Sizce okumamak mantıklı mı?

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
Mutluluk benim için yaratılmışken, mutsuz olamam!
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Şuan ortaokul sondayım en azından ortaokulu bitirip yarıda bırakmak mantıklı olabilir mi yani?
Türkiye'de lise zorunlu kardeşim. Kendini çok güzel geliştirmişsin seni tebrik ederim. Ben şuan bir meslek lisesinde bilişim okuyorum. Bence sen de anadoluyu boşver direkt bilişim alanı olan bir meslek lisesime git. En azından meslek lisesinin sonunda elinde bir uzmanlık belgen olacak. Bence bu sana çok büyük artılar sağlayacaktır.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
Tam marka değil, tecrübe için kazanıyorum. Bir oyun sunucusunun launcherını geliştiriyorum ve resmi bir marka tescilli olarak
C# GUI tasarımı gibi bir şeyden bahsediyorsan okulu bırakmak mantıksız. Çünkü seni ayakta tutacak bir şey değil.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
C# GUI tasarımı gibi bir şeyden bahsediyorsan okulu bırakmak mantıksız. Çünkü seni ayakta tutacak bir şey değil.
tasarım olarak değil, hem kod yazıyorum hem de tasarımını yapıyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
tasarım olarak değil, hem kod yazıyorum hem de tasarımını yapıyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum
SQL serverle giriş kısmı olan bir launcherden bahsediyorsan yine aynı şey. Seni ayakta tutmaz. Okuyup kaliteli üniversitelerde akademisyenlerden ders almakla aynı şey değil.

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
SQL serverle giriş kısmı olan bir launcherden bahsediyorsan yine aynı şey. Seni ayakta tutmaz. Okuyup kaliteli üniversitelerde akademisyenlerden ders almakla aynı şey değil.
şuan daha başındayım, kendimi geliştirmek için daha çok yıl var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Eğer gerçekten kaliteli bir tecrübe ve bilgi birikimine sahipsen bulursun.

Hangi dil kardeşim. C, C++, C#... Bende bu kadar var çaktırma. :)
C#

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
Benim bildiğim kadarıyla açık öğretim sadece lisede var. Öyle değil mi?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Benim bildiğim kadarıyla açık öğretim sadece lisede var. Öyle değil mi?
ortaokulda var araştırıyorum şuan

şartları karşılıyorum sanırım fakat aileye nasıl açıklayacağım

C12H16N2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
469
İsim
M.S.C
şuan daha başındayım, kendimi geliştirmek için daha çok yıl var
Elbette öyle ama daha bu yaşlarda böyle düşüncelere kapılman normal değil. Okumak sadece meslek kazandırmaz, vizyonda kazandırır. Belki ileride yazılımı bırakacaksın, kim bilebilir?

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Üniversiteden miniumum Lisansı önerebilirim okulu is olarak düsünmeyin, kisisel gelisim alanı.

OUHasan

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,279
İsim
Hasan
İlgilendiği Kategoriler
Konu dışı
şartları karşılıyorum sanırım fakat aileye nasıl açıklayacağım
Ortaokulu bitir bence zaten karşı çıkacaklar. Liseye gelince açıktan okumak istiyorsan oku. Ancak gerçekten kendine güveniyorsan yani kendini geliştirme konusunda güveniyorsan liseyi aöıktan oku. Aksi halde mesleki bir lisede bilişim okumanı tavsiye ederim.

XoXo

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Asım Emir Zengin
Arkadaşlar öncelikle tanımayanlar için ismim Kaan, ve çok erken yaşta teknoloji ile tanıştım. Tanıştığım günden itibaren 6 bilgisayar eskitmişimdir hatta bazılarını sırf merak niyetine parçalarına ayırmıştım. Ardından ilk önce nokia telefonum falan vardı ortalama 5-6 yaşında, 8 yaşında babam üzerine olan bir hat kullanıyorum ve şuan POCO X3 PRO var. Ayrıca teknoloji konusunda aşırı bir bilgim var, okuldaki diğer arkadaşlarıma göre daha mantıklı düşünebiliyorum, daha mantıklı kararlar verebiliyorum vs. kısaca yaşıtlarımın ortalamasının üstündeyim diyebilirim.

Ama şuan okul meselesi falan psikolojimi çok bozuyor. Çünkü dışlanıyorum ilk okulda da aynısını yaşıyordum sadece ben dahil 4 kişilik bir arkadaş grubum var o kadar fakat ondada hep arka planda kalıyorum. Şuan istesem her hangi bir teknoloji mağazasında veya tamir/onarım yerinde çalışabilecek kapasitede bilgim olduğunu düşünüyorum. Ayrı olarak ise yazılım ile ilgileniyorum ve şuan resmi bir marka adı altında uygulama geliştirici olarak görev alıyorum. Kısaca sizce okulu yarıda bırakmak mantıklı mı? Şuan ortaokul sondayım en azından ortaokulu bitirip yarıda bırakmak mantıklı olabilir mi yani?

Çünkü şuan ki durumdan yola çıkarsak en iyi üniversiteden mezun olsan bile zor iş buluyorsun, lise mezunu olduğunu varsayarsak bile illa ki tecrübe arıyor bir çoğu. O yüzden gelecek kaygısı vs. her insanda olduğu gibi bende de yer ediyor uzun bir süredir. Ki şuan ki eğitim sistemimizde cidden çok kötü durumda onun da etkisi var tabi. Kısa kesmek gerekirse sizce anlattıklarımdan yola çıkarsak mantıklı mı? Cevaplarınız için teşekkürler şimdiden.
okuma boşa senelerini verme ama memur olmak istiyosan oku

Top Bottom