Sizce psikoloğa görünmeli miyim?

Sıpekular

80+ Silver
Reaksiyon skoru
2,017
Arkadaşlar 2-3 aydır kendimi büyük bir boşlukta hissediyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. Hiçbir şeye odaklanamıyorum çoğu zaman gün boyu yorgun oluyorum.Duvara boş boş bakıp 'Neden insanların hepsi mutsuz?' 'Böyle olmak zorunda mıydı?' gibi şeyler düşünüyorum. Uyku sürelerim azaldı.Uyku verimim azaldı(önceden 7 saat uyku yeterken şimdi 10 saat uyusam bile yorgun oluyorum).Boş bir kova gibiyim.Kendime vakit ayırmak istediğimde ders,ödev,sınav,ülkenin durumu falan hepsi beni yiyip bitiriyor. Hiçbir şeyden zevk alamıyorum. Bunun sebebi sizce nedir? Ne yapsam düzelebilirim? Psikoloğa görünmeli miyim?

Evet görünmende fayda var. Şuana odaklanmak yerine hayatının geri kalanına odaklanıyorsun. Gelecek kaygısı da vardır muhtemelen. Kafandaki tüm kaygıları boşverip yapman gereken şeye odaklanman gerekiyor. Ders, ödev, sınav, ülkenin durumu gibi konuların önemi çok büyük olsa da kendini bunlara fazla kaptırmaman gerekiyor. Yoksa kafayı fazla bozup hiçbir şey başaramazsın. Sevdiğin türde bir dizi izleyerek başlayabilirsin. Kendi hayatın yerine başka hayatları görmek bir nebze de olsa hayatındaki boşlukları kapatabilir. Ama bence psikoloğa görünmelisin.

Çok benziyoruz... YKS sınavına hazırlanıyorum, sınava 2 aydan az süre kaldı. Motivasyonum o kadar düşük ki odaklanamıyorum bile.

Bende aynı şekildeyim hiçbir şeyden zevk almıyorum sadece vakit geçsin diye pc başındayım....

Edit: Şuan bile uyanığım, gelişim çağındayım ama uyumuyorum gibi gibi..

Geri