Neler Yeni

Sizce Türk oyun şirketlerinde en çok Unity mi Unreal Engine mı geçerlidir ?

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
587
İsim
Sezer Aktaşlı
Merhaba öncelikle bu soru nasıl sorulur bilemedim. Makine Mühendisi çıkışlıyım mezun olduğum gibi Programcılık okumaya başladım amacım oyun geliştiricisi olabilmek. Sürecin de çok zor olduğunu biliyorum. Bölümde C++'ı temel düzeyde öğrendim çünkü bu dil ile eğitim veriyorlardı ve bu dili de Unity değil Unreal Engine kullanıyor. Linkedin'de baktığım çoğu şirket Unity kullanıyor özellikle mobil oyun endüstrisi çok revaçta . Neyse konuyu dağıtmayayım bu şirketler de Unity isteyince haliyle C Sharp dilini de öğrenmem lazım. Her iki dilide mutlaka bilmem lazım ama Türkiye'deki oyun şirketlerinde çalışmak için UE5 mi yoksa Unity mi öğrenmek daha iyi olur ? diye bilgili kişilerin yorumunu almak isterim . Bir yola gireceğim sonuçta bilinçli girmek isterim. Her iki motora da ilgim var fakat Unreal Engine tarafına ilgim OYUNLARDAN DOLAYI yüksek . Oyun motoru deneyimim henüz yok.

The Semih

80+ Gold
Merhaba öncelikle bu soru nasıl sorulur bilemedim. Makine Mühendisi çıkışlıyım mezun olduğum gibi Programcılık okumaya başladım amacım oyun geliştiricisi olabilmek. Sürecin de çok zor olduğunu biliyorum. Bölümde C++'ı temel düzeyde öğrendim çünkü bu dil ile eğitim veriyorlardı ve bu dili de Unity değil Unreal Engine kullanıyor. Linkedin'de baktığım çoğu şirket Unity kullanıyor özellikle mobil oyun endüstrisi çok revaçta . Neyse konuyu dağıtmayayım bu şirketler de Unity isteyince haliyle C Sharp dilini de öğrenmem lazım. Her iki dilide mutlaka bilmem lazım ama Türkiye'deki oyun şirketlerinde çalışmak için UE5 mi yoksa Unity mi öğrenmek daha iyi olur ? diye bilgili kişilerin yorumunu almak isterim . Bir yola gireceğim sonuçta bilinçli girmek isterim. Her iki motora da ilgim var fakat Unreal Engine tarafına ilgim OYUNLARDAN DOLAYI yüksek . Oyun motoru deneyimim henüz yok.
OO Sezer, iki motoruda tecrübe ettiğim için şöyle diyebilirim. Unity çok karmaşık bir motor ve hevesli adamı bile bunaltıyor çünkü C++ kodlama öğrenmeden Unity kullanmak eziyet gibi bir şey, kodlama işide matematikten beter gerçekten kafan kaldırcaksa dene.

Unreal Engine motor olarak daha eğlenceli, çünkü hem C++ kodlama hemde Blueprint var, öğrenmesi daha kolay ama internette eğitim videoları daha kısıtlı, Unity de birsürü eğitim videoları bulabilirsin.

Temel seviyede iki motoruda dene bence zaten tecrübe edince hangisi yatkınsa sana ordan ilerlersin. Atom youtube kanalında Flapy bird oyunu eğitim videosu var onu izlemene tavsiye ederim.

Geçmişe gönderme : 4080 ile 5080 arasında %10 fark var hala aklımda

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,083,895
Üyeler
172,297
Son üye
BekoTheDevil
Top Bottom