Neler Yeni

Sizden Fitness Programımı Yorumlamanızı İstiyorum

BeKo'O

80+ Silver
İyi günler arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim, 2 ay kadar gittiğim fitnessa 3-4 hafta ara vermiştik şimdi yine yeni programla başladık. Eğer daha eski yıllara gidicek olursak 3 aylık fitness ve 2yıla kadar basketbol geçmişim mevcut. Programdaki bütün hareketlerini doğru formlarını ve amaçlarını biliyorum. Fakat daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımın yorumlarını merak ettim. Hareket sırası, program düzeni, hareket seçimi, tekrar sayısı olsun güzel bir tavsiye ve yorumlama yapar mısınız? Şimdiden teşekkürler.

Ekler

• 16745591361445539320255384277784.jpg
    16745591361445539320255384277784.jpg
    930.1 KB · Hit: 89

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Chest Press Machine gereksiz kaldırabilirsin. SIRT+OMUZ değilde chest + omuz yapmalısın.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ek olarak bacak günündeki hyper extensionı sırt gününe ekleyebilirsin.

Phanzox

80+ Silver
Garip bir program olmuşŞöyle yapılabilir:
Pazartesi göğüs arka kol
Salı kol sırt
Çarşamba bacak omuz
Tekrar edersin bunu haftada iki kere.Haftada iki günde karın çalışabilirsin.

selmantoz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
516
İsim
Selman Toz
hocam bu tarz tekrar sayıları bence saçma gerçekten gelişmek istiyorsanız yapabileceğiniz en yüksek ağırlıkta max tekrarı çıkarmalısınız
4*12 3*10 bu tarz şeyler biraz cocuksu geliyor bana

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal
Garip bir program olmuşŞöyle yapılabilir:
Pazartesi göğüs arka kol
Salı kol sırt
Çarşamba bacak omuz
Tekrar edersin bunu haftada iki kere.Haftada iki günde karın çalışabilirsin.
Bacak omuz çok saçma bir antrenman bence çünkü bir anda pumpı alt vücuttan alıp üst vücuda veriyorsun. Push pull leg şeklinde yapılması daha doğru olur.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,249
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
İyi günler arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim, 2 ay kadar gittiğim fitnessa 3-4 hafta ara vermiştik şimdi yine yeni programla başladık. Eğer daha eski yıllara gidicek olursak 3 aylık fitness ve 2yıla kadar basketbol geçmişim mevcut. Programdaki bütün hareketlerini doğru formlarını ve amaçlarını biliyorum. Fakat daha tecrübeli ve bilgili arkadaşlarımın yorumlarını merak ettim. Hareket sırası, program düzeni, hareket seçimi, tekrar sayısı olsun güzel bir tavsiye ve yorumlama yapar mısınız? Şimdiden teşekkürler.
antrenman öncesinde kardiyo yapma, ısınma haraketleri yap.
kardiyo seni boş yere yorar, yapacaksan antrenman sonrası yap.
Ve istersen PPL uygulayabilirsin.
3 günlük bir program PPL i bilmeyen yoktur zaten
Göğüs arka kol
sırt ön kol
bacak omuz ( omuzu diğer günlere de yayabilirsin kişiden kişiye değişiyor ben bu şekilde yapıyorum)

Phanzox

80+ Silver
Bacak omuz çok saçma bir antrenman bence çünkü bir anda pumpı alt vücuttan alıp üst vücuda veriyorsun. Push pull leg şeklinde yapılması daha doğru olur.
Ancak sırt ve bacak çalışmakda olmaz çünkü iki büyük kas grubu aynı gün çalışılmaz diye biliyorum.

BurakBal

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,143
İsim
Burak Bal

BeKo'O

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Özellikle göğüs günleri biraz pumpsız geçtiği için oraya yüklenmek istedim ve göğüsü tek gün olarak ayarladım D fly 'incline yaptım yerine makine press ekledim belki daha iyi pump yakalarım diye, antrenmanı ise ne az ne çok tutmak istiyorum (3- ya da 5 gün) o yüzden bu tarz bir program yaptım ve göğüs günü yorduğu için kol gününü tek gün yaptım ve bir çok kişi de öyle öneriyordu yani göğüs ve sırt gününden çıkardım kol bölgelerini ve büyük-zor kaslarda tam focus almaya çalıştım yapı olarak

-CrawL

80+ Gold
antrenman öncesinde kardiyo yapma, ısınma haraketleri yap.
kardiyo seni boş yere yorar, yapacaksan antrenman sonrası yap.
Ve istersen PPL uygulayabilirsin.
3 günlük bir program PPL i bilmeyen yoktur zaten
Göğüs arka kol
sırt ön kol
bacak omuz ( omuzu diğer günlere de yayabilirsin kişiden kişiye değişiyor ben bu şekilde yapıyorum)
PPL Göğüs Omuz Triceps- Sırt biceps - Bacak şeklinde olur. Omuzda itiş hareketiyle çalışır. PPL Yapması daha mantıklı her kas grubunu haftada 2 defa çalıştırabilir.

Özellikle göğüs günleri biraz pumpsız geçtiği için oraya yüklenmek istedim ve göğüsü tek gün olarak ayarladım D fly 'incline yaptım yerine makine press ekledim belki daha iyi pump yakalarım diye, antrenmanı ise ne az ne çok tutmak istiyorum (3- ya da 5 gün) o yüzden bu tarz bir program yaptım ve göğüs günü yorduğu için kol gününü tek gün yaptım ve bir çok kişi de öyle öneriyordu yani göğüs ve sırt gününden çıkardım kol bölgelerini ve büyük-zor kaslarda tam focus almaya çalıştım yapı olarak
Bence PPL Yapmalısın. İtiş günü için Bench press -İncline dumbell pres- Fly- Dumbell press- Lateral Raise- 1 tane arka omuz hareketi- Triceps push down+ 1tane daha triceps hareketi eklersin.
Çekiş için Barbell Row- Seated cable row-Lat pull down- Dumbell row- Barbell Curl-Hammer curl
Bacak için squat leg ext. leg curl calf raise gider hepsi 4er set veya benım yazdıgım program yerine direkt Güray hyphertrophy no1 uygulayabilirsin güzel programdır.

pump doğrudan gelişme göstergesi değil eğer pump olmak istiyorum diyorsan antremandan önce yeterli karbonhidratını al. Antremandan 30dk önce soda+tuz+kahve yap bak nasıl pump oluyorsun. Pump için yüksek tekrar düşük dinlenme süreside önemli.

Son düzenleme:

Reaper

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Celal Can
Şöyle yap bence

Göğüs arka kol önerilir ama göğüs ön kol da çalışan çok var.
Sırt ön kol önerilir ama sırt arka kol da çalışan çok var. Bu ikisinden hangisini seçiceğinizi siz seçin.
Omuz ön kol,
Bacak arka kol. Bacak günü karın da ekle. Diğer günlerde de kilona göre kardio yap.

Bence güzel değil program, aynı günde yakın bölgeleri yapmayı önermiyorum. Size kendi programımı önereceğim. Ayrıca eklemenizi önereceğim hareketler de olacak isimlerini hatırlarsam. Sırt gününe Barbell Row ekleyin. Antreman öncesi (bacak günü hariç) 10 dakika kardiyo, antreman sonu 15 dakika öneririm.
Screenshot_20230125_000932_Gallery.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,930
Üyeler
163,409
Son üye
notilgar
Top Bottom