Neler Yeni

Skolyozun tek çaresi ameliyat mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mevlüt Furkan Kartal
Arkadaşlar iyi akşamlar, ben 16 yaşımdayım ve 49.3 derecelik skolyozum var. Doktorun verdiği hareketleri elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama korkuyorum. ''50 dereceden sonra ameliyat olmak gerekiyormuş'' diye duydum, bu doğru mu? Onun dışında skolyozun derecesi başka yollarla düşürülemez mi? Eğer ameliyat olursam neler yaşayacağım bilmiyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Arkadaşlar iyi akşamlar, ben 16 yaşımdayım ve 49.3 derecelik skolyozum var. Doktorun verdiği hareketleri elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum ama korkuyorum. ''50 dereceden sonra ameliyat olmak gerekiyormuş'' diye duydum, bu doğru mu? Onun dışında skolyozun derecesi başka yollarla düşürülemez mi? Eğer ameliyat olursam neler yaşayacağım bilmiyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Dostum bende de skolyoz var dediler yıllarca boş hareket yaptım ama güvercin göğsüm varmış. Bence farklı bi doktora daha git o da aynı şeyleri derse mecbur hareketlerini yapacaksın yoksa skolyoz ameliyatı ciddi bir sıkıntı. Yaşam kaliteni düşürür

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mevlüt Furkan Kartal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum bende de skolyoz var dediler yıllarca boş hareket yaptım ama güvercin göğsüm varmış. Bence farklı bi doktora daha git o da aynı şeyleri derse mecbur hareketlerini yapacaksın yoksa skolyoz ameliyatı ciddi bir sıkıntı. Yaşam kaliteni düşürür
Anladım kardeş teşekkürler. Peki derecem ne kadar kötü, onun hakkında bir bilgin var mı?

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Anladım kardeş teşekkürler. Peki derecem ne kadar kötü, onun hakkında bir bilgin var mı?
Hayır tam olarak bilmiyorum. Benim şuan estetik derecesinde onu biliyorum kaç olduğunu bile bilmiyorum.

onr1818

80+ Bronze
Tek başına egzersiz yaparak pek bir noktaya varamazsınız çünkü yaptıgınız hareketi doğru yapıp yapmadıgınızı farklı kasları aktive edip etmediginizi istenilen hareketin doğru kaslar kullanılarak yapıldıgını anlayamaz ve hareketlerinizi bir sonraki seviyeye taşıyamazsınız gözlemci ve yönlendiren olmadan en azından ilk etapda zor ayrıca yapmanız gerekenler skolyozunun c veya s olmasıyla primer skolyozunuz sebebiyle sekonder bir skolyoz olusup olusmadıgına ve konkav konveks uçların nerelerde olduguyla alakalı olarak değişiklik gösterir ayrıca yüksek açılı thorakal skolyozlar pulmoner çalışmalar yapmayıda gerektirir bu konudada eğitim almanız lazım bunun içinde en azından bilinçlenene kadar bir fizyoterapist ile beraber çalışmalısınız güncel ve benimde bir fizyoterapist olarak hastalarımda kullandıgım tedavi yaklaşımı olarak schroth un 3 boyutlu egzersizleri güncel ve fonksiyonel anlayış ama tek başınıza kotarabileceginiz bir iş değil bir profesyonel ile beraber sürdürmelisiniz geçmiş olsun

Top Bottom