Neler Yeni

Sogutma: AMD Ryzen 9 5950X On Altı Çekirdek 3.40 GHz İşlemci

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,070
İsim
Muhammet Kürkçü
Yani hem muhendislik programlari kullaniyorum analiz ve tasarim icin hemdr oyun oynuyorum. Fiyat acisindan cok buyuk problemlerim yok acikcasi makul bir fiyat araliginda kaldigi surece ve baktigimda cokda pahali gorunmuyordu
Hocam şahsi fikrim o işlemci şuanki fiyatını hiç hakketmiyor. Bence elinizdeki anakart işlemci ve rami satarak yeni nesile geçmeniz çok daha mantıklı olur hocam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Seni Hiç Alakadar Etmesz
Yani hem muhendislik programlari kullaniyorum analiz ve tasarim icin hemdr oyun oynuyorum. Fiyat acisindan cok buyuk problemlerim yok acikcasi makul bir fiyat araliginda kaldigi surece ve baktigimda cokda pahali gorunmuyordu
fıyat nedır yanı eskı nesıl yenı nesıl bıseyler tercıh edebılırsın

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
efe araci
fıyat nedır yanı eskı nesıl yenı nesıl bıseyler tercıh edebılırsın
hocam para sıkıntınız yoksa am5 ddr5 bir sisteme geçip 9900x almanızı öneririm
Mesaj otomatik birleştirildi:

isterseniz ana kart ve ram de önerebilirim ayıracağınız bütçeyi atmanız yeterli.

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir

isterseniz ana kart ve ram de önerebilirim ayıracağınız bütçeyi atmanız yeterli.
Hocam şahsi fikrim o işlemci şuanki fiyatını hiç hakketmiyor. Bence elinizdeki anakart işlemci ve rami satarak yeni nesile geçmeniz çok daha mantıklı olur hocam.
Acikcasi butce yok kafamda benim suanki ana kartim 2 adet nvme ssd girisine sahip en onemli sey bu benim icin sonrasindada bunun uzerine bir islemci ve onu sogutmak icin kule tipi bir sogutucu almak istiyorum. Hali hazirda elimdeki kasanin icine bunlar sigarsada super olur. Elimde 16x2 3600 mhz ram var onlar yeterli diye dusunuyorum

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
efe araci
eski ana kartınız gibi bir ana kart : https://www.akakce.com/anakart/en-u...isi-masaustu-islemciler-fiyati,252040378.html
eğer hava soğutma isterseniz : https://www.akakce.com/islemci-sogu...t-phantom-spirit-120-se-fiyati,634899527.html
sıvı soğutma isterseniz : https://www.amazon.com.tr/Arctic-Li...lpcontext&ref_=fplfs&psc=1&smid=A15SSGM7N6CCA
işlemci olarak : https://www.akakce.com/islemci/en-u...n-alti-cekirdek-4-3-ghz-fiyati,680082588.html.

micro atx ana kart önerdim kasanıza sığması açısından onun harici yeni ram de lazım olucak hocam
ram https://www.si nerji.gen.tr/patriot-32gb-2x16-viper-venom-expo-6000mhz-cl30-ddr5-ram-pvv516g60c30x2-p-54200?utm_campaign=a ( linkteki boşluğu kapayın )

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,070
İsim
Muhammet Kürkçü
Acikcasi butce yok kafamda benim suanki ana kartim 2 adet nvme ssd girisine sahip en onemli sey bu benim icin sonrasindada bunun uzerine bir islemci ve onu sogutmak icin kule tipi bir sogutucu almak istiyorum. Hali hazirda elimdeki kasanin icine bunlar sigarsada super olur. Elimde 16x2 3600 mhz ram var onlar yeterli diye dusunuyorum
Hocam eğer 5950x alırsanız sisteme ölü yatırımdan başka bir şey yapmazsınız çünkü daha sonrasında upgrade şansınız olmayacak am4 e daha fazla işlemci çıkmayacağı için. Dediğim gibi benim tavsiyem elinizdeki anakart işlemci ram i satarak yeni nesile geçmeniz.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
efe araci
Hocam eğer 5950x alırsanız sisteme ölü yatırımdan başka bir şey yapmazsınız çünkü daha sonrasında upgrade şansınız olmayacak am4 e daha fazla işlemci çıkmayacağı için. Dediğim gibi benim tavsiyem elinizdeki anakart işlemci ram i satarak yeni nesile geçmeniz.
arkadaşa katılıyorum hem 9950x daha güncel ve çok daha güçlü bir işlemci yüksek ihtimal çağ atlarsınız.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,070
İsim
Muhammet Kürkçü
arkadaşa katılıyorum hem 9950x daha güncel ve çok daha güçlü bir işlemci yüksek ihtimal çağ atlarsınız.
3600 den 9950x geçmek gerçek anlamda çağ atlatır. Bence 9950x e gerek yok bile, 9700x bile her işi hayli hayli görür.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
efe araci
3600 den 9950x geçmek gerçek anlamda çağ atlatır. Bence 9950x e gerek yok bile, 9700x bile her işi hayli hayli görür.
bence 9700x önericektim hocam fakat bütçesi varsa 16 çekirdek işlemci ile çok iyi çalışabilir.

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,070
İsim
Muhammet Kürkçü
bence 9700x önericektim hocam fakat bütçesi varsa 16 çekirdek işlemci ile çok iyi çalışabilir.
9950x biraz fazla iş işlemcisi bence. Hocamın o kadar çekirdeğe ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum.

Hocam 3 günde nasıl bronz olduğunuz? Ben 3 senede anca bronz oldum.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
efe araci
9950x biraz fazla iş işlemcisi bence. Hocamın o kadar çekirdeğe ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum.

Hocam 3 günde nasıl bronz olduğunuz? Ben 3 senede anca bronz oldum.
:D hocam açıkçası donanım bilgimi geliştirmek istiyorum ve şunu farkettim insanların yaşadığı çoğu sorunu bende yaşadım veya bir benzerini yaşadım bu yüzden yardımcı ola ola bronze olmuşum çok fazla şey öğrendim bu 3 günde donanım olarak çok fazla şey de öğrettim :D

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,070
İsim
Muhammet Kürkçü
:D hocam açıkçası donanım bilgimi geliştirmek istiyorum ve şunu farkettim insanların yaşadığı çoğu sorunu bende yaşadım veya bir benzerini yaşadım bu yüzden yardımcı ola ola bronze olmuşum çok fazla şey öğrendim bu 3 günde donanım olarak çok fazla şey de öğrettim :D
Desenize titanyum speed run yapıyorsunuz.
Hoşgeldiniz hocam.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
267
İsim
efe araci
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular