Neler Yeni

Çözüldü✓ Sogutma: AMD Ryzen 9 5950X On Altı Çekirdek 3.40 GHz İşlemci

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
Tamaaam super eger bulabilirsem hemen onlarida alayim.

Sivi sogutmayi takarkenndikkat etmem gereken bisiy var mi? Daha once hic pc kurmadim cunku.

Birde bend ryzen5 3600 vardi. Bu ryzen 9a gecince gozle gorulur bir fark olusur degil mi? Suan bile benim icin pc gayet hizli cunku.

Ayrica ramleri takinca sanirim biot ayarindan hizlarini 6000e cekmem gerekiyor birde degil mi? Baska bir ayara gerek yok heralde normal ssdlerimi takip kullanmaya devam edecegim? Zaten windows ssdde yuklu coktan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam
Cok ozur dikeyerek bu paylastigim linke bakarmisiniz sizin dediginiz mi?

Eger buysa hemen alayim bitmeden

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
efe araci
Tamaaam super eger bulabilirsem hemen onlarida alayim.

Sivi sogutmayi takarkenndikkat etmem gereken bisiy var mi? Daha once hic pc kurmadim cunku.

Birde bend ryzen5 3600 vardi. Bu ryzen 9a gecince gozle gorulur bir fark olusur degil mi? Suan bile benim icin pc gayet hizli cunku.

Ayrica ramleri takinca sanirim biot ayarindan hizlarini 6000e cekmem gerekiyor birde degil mi? Baska bir ayara gerek yok heralde normal ssdlerimi takip kullanmaya devam edecegim? Zaten windows ssdde yuklu coktan

Hocam
Cok ozur dikeyerek bu paylastigim linke bakarmisiniz sizin dediginiz mi?

Eger buysa hemen alayim bitmeden

ne özürü hocam hiç sorun değil :D , hocam ssdnizi takıp devam edebilirsiniz windows kurulmuşsa ve evet biostan ramlere çok ufak bir ayar çekiceksiniz youtube de pchocasının pc aldığımda ilk ne yapmalıyım diye bir videosu var onu öneririm detaylı anlatıyor ve evet hocam attığım sıvı soğutma bu direkt alabilirsiniz normald 240mm önermem fakat kasanıza uymadığı için önerdim ve zaten bu sıvı soğutma güzeldir yetecektir ve 3600 den 9950x e geçmek size çağ atlatıcak hocam en basit tabiriyle böye diyebilirim ve son olarak sıvı soğutma montajı videoları izleyerek kolayca öğrenebilirsiniz çok zor bir şey değil gözünüz korkmasın.

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
ne özürü hocam hiç sorun değil :D , hocam ssdnizi takıp devam edebilirsiniz windows kurulmuşsa ve evet biostan ramlere çok ufak bir ayar çekiceksiniz youtube de pchocasının pc aldığımda ilk ne yapmalıyım diye bir videosu var onu öneririm detaylı anlatıyor ve evet hocam attığım sıvı soğutma bu direkt alabilirsiniz normald 240mm önermem fakat kasanıza uymadığı için önerdim ve zaten bu sıvı soğutma güzeldir yetecektir ve 3600 den 9950x e geçmek size çağ atlatıcak hocam en basit tabiriyle böye diyebilirim ve son olarak sıvı soğutma montajı videoları izleyerek kolayca öğrenebilirsiniz çok zor bir şey değil gözünüz korkmasın.
Tamamdir o zaman ben bu sogutmayla termal macunuda alayim bitsin bu si.

Termal macunu bir kere surunce 4-5 sene gider mi

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
efe araci
Tamamdir o zaman ben bu sogutmayla termal macunuda alayim bitsin bu si.

Termal macunu bir kere surunce 4-5 sene gider mi
hocam max 1.5 sene de bir değiştirmenizi öneririm önerdiğim termal macun kaliteli olduğundan daha da uzun sürebilir işlemciniz anormal sıcaklıklara çıkmaya başladığı zaman değiştirebilirsiniz ama zaman vermem gerekirse 1.5 yılı geçmesin.

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
hocam max 1.5 sene de bir değiştirmenizi öneririm önerdiğim termal macun kaliteli olduğundan daha da uzun sürebilir işlemciniz anormal sıcaklıklara çıkmaya başladığı zaman değiştirebilirsiniz ama zaman vermem gerekirse 1.5 yılı geçmesin.
Tamamdir ben sogutucu ve termal macunuda aldim cok tesekkur ederim

Mithril

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,085
İsim
Muhammet Kürkçü

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
efe araci
rica ederim hocam pcnize çok çok uzun ömürler dilerim
hocam bu arada emin olmak için bir güç testi yaptım sisteminiz ucu ucuna kurtarıyor bence güçlü bir 750w a geçin isterseniz onuda önerebilirim.

360 alıp öne taksın hocam çok bir problem çıkarmaz. Birsürü kişi gördüm öyle kullanan.
pek problem çıkarmaz dediğiniz gibi de ben öyle şeylere bulaşmasını pek önermedim ve arkadaş biraz şansız bir şeyi bitiyor diğeri başlıyor şimdi de güç kaynağı ucu ucuna yetiyor :D sistemi ortalama 606 w tüketicek psusu 650w

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir
rica ederim hocam pcnize çok çok uzun ömürler dilerim

hocam bu arada emin olmak için bir güç testi yaptım sisteminiz ucu ucuna kurtarıyor bence güçlü bir 750w a geçin isterseniz onuda önerebilirim.
Ben kasayi aldigimda 650W icinde hali hazirda takiliydi. Degisir mi o bilmiyorumki.

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
efe araci

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir

jombo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
351
İsim
efe araci
Msi rtx2070 super gaming x olmali
510 w tutuyor 650w çok rahat besler hocam fakat ilerde ekran kartınızı güncellemek isterseniz
https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-corsair-rm850e-cp-9020249-eu-850-w-fiyati,462029432.html şunuda buraya bırakayım bir yere not alın.

Msi rtx2070 super gaming x olmali

Birde 750 alsak bile benim kasanin icine sigacak mi?
psu lar çok büyük değil sığar.

Chapture

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Hayati Kadir

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
225
İsim
Sidar Özel
Hocam eğer 5950x alırsanız sisteme ölü yatırımdan başka bir şey yapmazsınız çünkü daha sonrasında upgrade şansınız olmayacak am4 e daha fazla işlemci çıkmayacağı için. Dediğim gibi benim tavsiyem elinizdeki anakart işlemci ram i satarak yeni nesile geçmeniz.
Hocam selamın aleyküm şuan trend yolda inventusts arctic freezer 360mm 3700 tl ileri si için Alınır mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,061,445
Üyeler
168,630
Son üye
Abdullahcan
Top Bottom