Haber bazlı konuşuyorum, alınan kararın neresinde verginin vergisini gördün? Sadece alınan karın 50 bin TLyi geçmesi durumunda ödenen vergi artık 1tl bile kar edilse alınacak. Olay bu. İstanbulda kiralar zaten uçuk istisnanın kalkması çok etki etmeyecek.
Kardeşim biz de sana diyoruz ki vergilerin uçuk olmasının önüne vergiyle geçeceğiz diyorlar sizin gibi saflar da buna inanıyor. Aksine kira fiyatlarını düşürmeyecek yükseltecek. Adam akıllı denetim yapacaksın. Milletten vergi almak yerine. Yeter kuruduk ya. Çoluğundan çocuğundan çıksın hepsinin.
En iyisini yapıyorlar. Devletin kurumları vatandaştan kestiği vergilerle gösteriş yapacak, çarçur edecek, emeğiyle çalışan, iş yeri olan da vergiden düşmeyecek. Niye fazla vergi versinler? Devletin kurumları daha güzel gösteriş yapsın diye mi?
Kardeşim biz de sana diyoruz ki vergilerin uçuk olmasının önüne vergiyle geçeceğiz diyorlar sizin gibi saflar da buna inanıyor. Aksine kira fiyatlarını düşürmeyecek yükseltecek. Adam akıllı denetim yapacaksın. Milletten vergi almak yerine. Yeter kuruduk ya. Çoluğundan çocuğundan çıksın hepsinin.
Milli gelir kişi bazlı gelir dolarla ifade ediliyor kazancıma bakıyorum yanına yaklaşmıyor yarısına bile denk gelmiyor nasıl alacaz biz bu dolarları acaba gizliden bizleri düşünüp kazancımızın bir kısmını saklayıp ileride bize mi verecekler(!)
Kısaca şöyle özetleyeyim 47.000 tl lik muafiyet kalktığında yıllık yaklaşık 8k lık vergi artışına sebep olacak. Bunu da ev sahibi kiracıdan aylık yaklaşık 700 tl olarak zam yapacak. Yine olan çimlere olacak
Milli gelir kişi bazlı gelir dolarla ifade ediliyor kazancıma bakıyorum yanına yaklaşmıyor yarısına bile denk gelmiyor nasıl alacaz biz bu dolarları acaba gizliden bizleri düşünüp kazancımızın bir kısmını saklayıp ileride bize mi verecekler(!)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
En iyisini yapıyorlar. Devletin kurumları vatandaştan kestiği vergilerle gösteriş yapacak, çarçur edecek, emeğiyle çalışan, iş yeri olan da vergiden düşmeyecek. Niye fazla vergi versinler? Devletin kurumları daha güzel gösteriş yapsın diye mi?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
sen ne diyorsun öyle İTİBARDAN TASARRUF OLMAZZZ 5 tane daha saray dikecekler daha ne haddine senin sorgulamak daha 8 şeritli yol (2km) yapıp 500 yıl övünecekler neyden bahsedyorsun sen?
ben olsam bende gider gösteririm tabi orası ayrı konu
sen ne diyorsun öyle İTİBARDAN TASARRUF OLMAZZZ 5 tane daha saray dikecekler daha ne haddine senin sorgulamak daha 8 şeritli yol (2km) yapıp 500 yıl övünecekler neyden bahsedyorsun sen?
ben olsam bende gider gösteririm tabi orası ayrı konu
Bu şekilde bir uygulama olursa ev kiralarının ücreti yükselir. Olan yine vatandaşa olur.
Evin kirası 25.000tl olsun, 2 ay ücreti yani 50.000tl'yi ev sahibi kiraya 5.000tl zam olarak kiracıdan alır her ay. Evin kirasını 30.000tl yapar o zaman.
Günaydınlar dün gece yatmadan önce yarın sabah acaba nasıl uyanacağım diye düşünürken güne her zamanki gibi kötü bir haberle uyandık bence kötü. ( Kendi Fikrim)
Herkes malına, parasına sahip çıksın. Kötü günler geride kaldı daha kötü günler yolda. Bu durum fikrimce ev sahibinden çok kiracıya yansıyacaktır. Haberin devamı altta....
AKP’nin Meclis’e sunduğu yeni vergi paketiyle 1,5 milyon ev sahibi vatandaşın devlete ödeyeceği vergi 2 katına çıkıyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın etki analizine göre, ev sahipleri 12 aylık kira gelirinin 2 aylık kısmını vergi olarak ödeyecek.
Sözcü’de yer alan habere göre; AKP’li milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu yeni vergi paketindeki kira gelirlerine ilişkin düzenlemenin ayrıntıları netleşti. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan etki analizi, yıllık kira gelirinin 47 bin TL’ye kadar olan kısmındaki istisnanın kaldırılmasıyla birlikte ev sahiplerinin devlete ödeyeceği verginin bugünkünün yaklaşık 2 katına çıkacağını ortaya koydu.
Ev sahipleri hâlen, elde ettikleri yıllık kiranın ortalama 1 kira tutarını vergi olarak ödüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın teknik analizi, istisnanın kaldırılmasıyla her bir ev sahibinin 2027’den itibaren artık en az 2 kira bedeli tutarında vergi ödemek zorunda kalacağını ortaya koydu. İstisna; emekli, dul veya yetim aylığı alıp da kira geliri elde eden ev sahipleri için devam edecek.
Maliye, 2024’te 1 milyon 986 bin ev sahibinin kira geliri elde edip vergisini bu istisnadan yararlanarak ödediğini, bu ev sahiplerinin de yaklaşık 500 bininin emekli, dul ve yetim aylığı aldığını tespit etti.
Maliye’nin hesabına göre, istisnanın kaldırılmasından en az 1,5 milyon ev sahibi olumsuz etkilenecek. Bu ev sahipleri 2027’de toplam 22 milyar lira fazladan vergi ödemek zorunda kalacak. Bu da istisna kapsamı dışında kalan her bir ev sahibinin ortalama olarak yaklaşık 15 bin lira ilave vergi ödeyeceğini, bunun da yaklaşık olarak bir kira bedeline karşılık geldiğini gösteriyor.