Neler Yeni

Son gün matematik nasıl çalışmalıyım?

Ege1641

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
865
İsim
Yahya Ege
İSTERSEN SABAHA KADAR ÇALIŞ , YİNE DE O SINAVDAN ÇAKACAKSIN ÇÜNKÜ SON GÜN ÇALIŞILAN SINAVIN GRAM FAYDASI , GETİRİSİ OLMAZ
Katılmıyorum. Ben matematikten tüm derslerde sohbet ediyorum ve sınava son gün video izleyerek çalıştım. 81 aldım matematikten. Eğer dikkat hataları yapmasaydım 95bile alabilirdim.

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,722
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
Kripto Paralar, İşlemci overclock(az), Monitör
knk kombinasyon permütasyon çok kolay. olayları gerçek hayata taşı. mesela valo dasın. reko da toplamda 10 kişi var ya. kaç farklı takım oluşur denince mesela kombinasyon(10/5) yapıyorsun. sonra gerekli işlemleri yapıp sonucu buluyorsun. sen yaparsın.
Vur cs ye
3 tane kasan var bu kasalardan her birinden 5 farklı bıçak çıkabiliyor aynı bıçak çıkma olasılığı kaçtır

Rilroalpt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
734
İsim
Eren Emirhan Tuner
Instagram
eren.emirhan_tuner
Steam
rilro59
Twitter
rilroalpt
Discord
Ril/Eren#2440
10. Sınıf matematiği 9.sınıfınız sağlam değilse zordur arkadaşlar çoğunuz boş konuşmuşsunuz. Çocuğun yapabileceği bir şey yok maksimum yapacağı şey Rehber Matematiği açıp konulardan notlar alıp videodaki soruları kendi çözmesi olacaktır. Bunu yaparak en azından geçme seviyesine gelme şansı var onun dışında isterse 250 Bin IQ olsun bir şey yapamaz. Zeka seviyesine hızlı kavrama olayına bu kadar fazla takmayın insanların kalıtsal özelliklerini bu kadar öne çıkartmayın böyle bir şey yok nereden görüyorsunuz okuyorsunuz bilmiyorum, gerçekten inandırmışsınız kendinize bunu. 9. sınıfta görmediği yapmadığı kavramadığı mantığı 10.sınıfta sınavdan önce kavrayıp sorularını konularını 1 günde anlamasını bekliyorsunuz.
Harvard üniversitesiyle ne alakası var? Zeka yaşım düşük demiyorsun. Millete gelip laf atıyorsun.

kesinlikle yanlış buluyorum. Ben son gün rahat rahat çalışarak yüksek notlar elde ettim. Zeka Seviyeniz ne kadar yüksekse anlama hızınız o kdar yüksek olur ve iyi performans alırsınız.

Arenay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Arif Enes
10. Sınıf matematiği 9.sınıfınız sağlam değilse zordur arkadaşlar çoğunuz boş konuşmuşsunuz. Çocuğun yapabileceği bir şey yok maksimum yapacağı şey Rehber Matematiği açıp konulardan notlar alıp videodaki soruları kendi çözmesi olacaktır. Bunu yaparak en azından geçme seviyesine gelme şansı var onun dışında isterse 250 Bin IQ olsun bir şey yapamaz. Zeka seviyesine hızlı kavrama olayına bu kadar fazla takmayın insanların kalıtsal özelliklerini bu kadar öne çıkartmayın böyle bir şey yok nereden görüyorsunuz okuyorsunuz bilmiyorum, gerçekten inandırmışsınız kendinize bunu. 9. sınıfta görmediği yapmadığı kavramadığı mantığı 10.sınıfta sınavdan önce kavrayıp sorularını konularını 1 günde anlamasını bekliyorsunuz.
anlattığım şey 1 geceden çalışıp 100 alması değildi doğru birşekilde çalışıp en azından 50 üstü almasıydı. Bende gidipte 1 gece çalışıp 100 alacak hali yoktu zaten.

MeynnZenith

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,343
İsim
Belirtmek İstemiyorum
İlgilendiği Kategoriler
Belli bir tane yok
10. sınıfta aynı ameleliği yaparak ben de çalışmalarımı sınavın son gününe bırakıyordum. Bana getirisi hiçbir şey olmadı. Belki 70 falan alarak o sınavlardan geçtim ama aklımda kalan gram bir bilgi, yarar sağlayacak bir şey yok şu an o seneden. Bir senemi çöpe attım kendi ellerimle. Şimdi düzenli çalışarak sınavlara özel olarak çalışmadan bile girebilecek seviyeye getirdim kendimi çok şükür. Siz siz olun her şeyi zamanında, olması gerektiği gibi yapın. İyi ki 11. sınıfta aklım başıma geldi de geç kalmadan kendimi kurtardım.

Sana tavsiyem de en azından günü kurtarmak için birkaç konu anlatımı izleyip, hocanın derste çözdüğü soruları gözden geçirip, sonrasında da kendin birkaç test çözmen. Başarılar.

EDIT: Dünkü konuymuş, geç kalmışım yazmakta. Ama yine de umarım başka insanlar da okuyup biraz düşünmeye başlar diye silmiyorum yazımı.

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,722
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler

K1NGO82

80+ Gold
En İyi Cevap
1
1 / 25
3 aynı çıkma ihtimali 5
Tüm ihtimaller 5.5.5
5 / 125 den 1 / 25
3 dü aynıysa 1/125 bence. atıyorum üçününde kelebek çıkma olasığı 1/125. değil mi?

Yunus

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,722
İsim
Yunus
İlgilendiği Kategoriler
3 dü aynıysa 1/125 bence. atıyorum üçününde kelebek çıkma olasığı 1/125. değil mi?
Kelebek var ve 4 tane daha bıcak var a b c d diyelim
Kelebek çıkma ihtimali 1/125
A bıçağı için de 1/125
B için de c ve d de de böyle
Hepsini topla 5/125 den 1/25
Bıçak herhangi bişi olabilir illa kelebek olmayacak

Top Bottom