Neler Yeni

Sorgu panelleri kullanan birisi başka birisinin telefonuna erişebilir mi?

aliiii24

80+
Saçma bir soru olacak fakat arkadaşım istediği için yazıyorum, bugün birisi ona bu telegram üzerindeki sorgu panellerinden falan bahsetmiş. Arkadaşımda böyle konularda pek bilgi sahibi değil, neyse işte bahsetmiş böyle böyle diye. İşte başka bir iphone kullanıcısının telefonuna istersem erişebiliyorum, galerisine falan erişebiliyorum gibi cümleler kurarak gözünü korkutmuş biraz. Böyle şeylerin olmasının mümkün olmadığından falan bahsettim, yine de forumlarda falan bir soruşturur musun dedi. Cevaplarınız değerli, teşekkürler.

com2

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Ozan Yılmaz
Saçma bir soru olacak fakat arkadaşım istediği için yazıyorum, bugün birisi ona bu telegram üzerindeki sorgu panellerinden falan bahsetmiş. Arkadaşımda böyle konularda pek bilgi sahibi değil, neyse işte bahsetmiş böyle böyle diye. İşte başka bir iphone kullanıcısının telefonuna istersem erişebiliyorum, galerisine falan erişebiliyorum gibi cümleler kurarak gözünü korkutmuş biraz. Böyle şeylerin olmasının mümkün olmadığından falan bahsettim, yine de forumlarda falan bir soruşturur musun dedi. Cevaplarınız değerli, teşekkürler.
discord üzerinde bir eleman göstermişti paneli siteyi hiç öyle şeyler gözüme çarpmadı sadece kişisel bilgiler falan vardı korkmayın bence hani telefona erişmek falan okey ama iphone a eriştiğini söylüyor bir de inandırıcı gelmedi

Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
...
Daha önce hiç galeriye erişebilme diye bir panel olayı duymadım. Büyük ihtimal arkadaşınıza anlatan kişide abarta abarta anlatmış.

Gurkanpiro

80+ Platinum
Telefona giremez ama kişisel bilgilerin 5 saniyede çıkıyor kendim yapmadım yapan birini gördüm

tunq

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
414
İsim
Tuna
bisey indirmedigi surece galeriye erismesi mumkun degil panelde sadece e devlet bilgilerin gozukur

querencia

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
klest
panel dediğimiz şey doğru. kişisel veriler zaten açıkta isteyen indirip sorguluyor

(cihaz iosmuş simdi farkettim. ios olduysa daha iyi en azından yazılımsal yolla ele gecirme ihtimali daha az. ama icloud vs çalındıysa yine ihtimali var tabi)

telefona erişme konusu fiziksel ve sosyal muhendislik olarak 2 kola ayrılıyor biraz

zaten telefona fiziksel erisimin varsa, kişi telefonun yakinlarinda degilken RAT denilen bi uygulamayı yüklersiniz. bu sekilde yonetirsiniz. tabi hırsız guvenligini saglamazsa 3 5 iş gunu icerisinde siber subeyle çay icmek zorunda kalir

sosyal muhendislik ise, mesela ben sana bak burada panel hakkında bilgi var diyip Rat dosyası gonderseydim, sende kursaydın buda sosyal muhendislik yoluyla erisim kazanma yolu olurdu. burada da ayni sekilde siberle cay icebilir.

bunu yapacaksa ya yaptigi adamin cahil olmasi, yada kendisinin çok zeki olmasi lazim. zaten uluorta bunlardan bahsediyorsa essegin tekidir.
sosyal medyada dolanan 5 10 liraya galeri sizma methodu da bu ve türevlerinden ibaret

Top Bottom