Sorumsuz olma problemim.

Toygar

80+
Reaksiyon skoru
30
Arkadaşlar acayip derecede sorumsuzum ve bu durum benim bazı şeyleri son dakikaya bırakmama ve zorlanama sebep oluyor ; ve bu durumdan kurtulmak istiyorum nasıl sorumluluk sahibi bir insan olabilirim?
Mesela size bir örnek vereyim ; pazartesi günü performans ödevi teslim günü ve halen hiç birini yapmadım çünkü çok sorumsuzum ve erteliyorum şuan yapmaya başlasam 04:00 da anca biter
bu durumda kalmaktan bıktım bu durumu alışkanlık edinmekten de bıktım lütfen bana bu konuda yardımcı olun şimdiden bu mesajı okuyan herkes için teşekkür ederim :)

Arkadaşlar acayip derecede sorumsuzum ve bu durum benim bazı şeyleri son dakikaya bırakmama ve zorlanama sebep oluyor ; ve bu durumdan kurtulmak istiyorum nasıl sorumluluk sahibi bir insan olabilirim?
Mesela size bir örnek vereyim ; pazartesi günü performans ödevi teslim günü ve halen hiç birini yapmadım çünkü çok sorumsuzum ve erteliyorum şuan yapmaya başlasam 04:00 da anca biter
bu durumda kalmaktan bıktım bu durumu alışkanlık edinmekten de bıktım lütfen bana bu konuda yardımcı olun şimdiden bu mesajı okuyan herkes için teşekkür ederim :)
Sorumsuz değilsin sadece erteliyorsun daha sonra pişman oluyorsun. Eğer oyun oyniyorsan biraz ara vermelisin veya kendine bir düzen hazırlamalısın ama ona uymak şartıyla.

bende de çok oluyor bu mesela şu an salı gününe ödevim var (GERÇEKTEN) daha salıya çok var diyip geçiyorum pazartesi akşamı aklıma gelir bak muhtemelen

Sorumsuz değilsen sadece erteliyorsun daha sonra pişman oluyorsun. Eğer oyun oyniyorsan biraz ara vermelisin veya kendine bir düzen hazırlayabilirsiniz ama ona uymak şartıyla.
ne yalan söyliyim günde en az 7-8 saat oyun oynuyorum ve bu d.urum beni çok kötü etkiliyor günde 2 sınavım var mesela hepsine birine 4 saat ayırıcam diğerine 5 saat diyorum oyundan kalkamadığım için uykusuz uykusuz ders çalışmam gerkeiyor gerçekten bu bilgisayara bi ara vermem gerekiyor

Iradeni zorlayacaksin baska birsey yapamazsin

Ertelemenin ana sorunu şudur, alışkanlıklarındır, 7/24 internette gezme forumda çok vakit harcama, telefonda saatlerce boş vakitler geçirmek, sana yararı olmayacak bilgisayar oyunlarına saatler ayırmak. Bunları yavaştan değiştirmen lazım, hemen alışkanlıklarından kurtulamazsın, yavaş yavaş yapacaksın, kendine bir sınır koyacaksın, Örn ; Günde Max 4 saat Pc'de takılma, 2 3 saat derslere sınavlara vs vs çalışmak.

Iradeni zorlayacaksin baska birsey yapamazsin
nasıl yani
Post automatically merged:

Ertelemenin ana sorunu şudur, alışkanlıklarındır, 7/24 internette gezme forumda çok vakit harcama, telefonda saatlerce boş vakitler geçirmek, sana yararı olmayacak bilgisayar oyunlarına saatler ayırmak. Bunları yavaştan değiştirmen lazım, hemen alışkanlıklarından kurtulamazsın, yavaş yavaş yapacaksın, kendine bir sınır koyacaksın, Örn ; Günde Max 4 saat Pc'de takılma, 2 3 saat derslere sınavlara vs vs çalışmak.
abi rica etsem biraz daha detaylı anlatabilir misin?

Eger 5 saat oyun oynarsam bilmem ne cocuguyum de kendine yapmazsin
aslında iyi fikir şimdi yapıyorum Eğer bu gün bütün ödevlerimi bitirmezsem ben bir çocuğuyum saol abi iyi taktik neyse son bi sözünüz varsa yazın bilgisayarı kapatıyorum

Burnun yere sürtmeden anlamıyosun. Böyle basit dersten 0 almak gibi şeylerden bahsetmiyorum. Gerçekten hayatını etkileyecek bir şey ile karşılaşman gerek.

Bende aynı şekilde çok sorumsuzdum. Ancak bi gün dank ediyor kafana.. en ufak şeyi bile planlayarak yapıyorsun.

aslında iyi fikir şimdi yapıyorum Eğer bu gün bütün ödevlerimi bitirmezsem ben bir çocuğuyum saol abi iyi taktik neyse son bi sözünüz varsa yazın bilgisayarı kapatıyorum
küfür için özür dilerim

Geri