Sorumsuz olma problemim.

Arkadaşlar acayip derecede sorumsuzum ve bu durum benim bazı şeyleri son dakikaya bırakmama ve zorlanama sebep oluyor ; ve bu durumdan kurtulmak istiyorum nasıl sorumluluk sahibi bir insan olabilirim?
Mesela size bir örnek vereyim ; pazartesi günü performans ödevi teslim günü ve halen hiç birini yapmadım çünkü çok sorumsuzum ve erteliyorum şuan yapmaya başlasam 04:00 da anca biter
bu durumda kalmaktan bıktım bu durumu alışkanlık edinmekten de bıktım lütfen bana bu konuda yardımcı olun şimdiden bu mesajı okuyan herkes için teşekkür ederim :)
plan kur her şeyi ona gore yap sona bırakınca çok kötü oluyor cuma oddevleri her şeyi yap 2 gunyat.

aslında iyi fikir şimdi yapıyorum Eğer bu gün bütün ödevlerimi bitirmezsem ben bir çocuğuyum saol abi iyi taktik neyse son bi sözünüz varsa yazın bilgisayarı kapatıyorum
Kardesim demek istedigim iradeni zorla yani yapcak birsey yok bi isi erteledigin zaman olacak sonuclari dusun

nasıl yani
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

abi rica etsem biraz daha detaylı anlatabilir misin?
Kendine bir kağıt al, şuan yada gündelik yaptıklarını yaz, bilgisayara ne kadar vakit harcadığını vb şeyleri, sonra diğer tarafa ise yapmak istediklerini yaz, Örn ; Günlük 2 saat ders çalışacağım, en fazla 3 saat bilgisayarda vakit geçireceğim tarzı bir rutin belirle, ve bunları yavaş yavaş uygula hayatına geçir, bunu 1 ay yaptıktan sonra, günlük rutinin gibi olacak alışacaksın zamanla, bunun için biraz vakit gerekli yani. Oturduğun yerden hemen çalışayım deyip, sınavdan 90 alamazsın.

plan kur her şeyi ona gore yap sona bırakınca çok kötü oluyor cuma oddevleri her şeyi yap 2 gunyat.
saol abi not alıyorum dedikleriniizi

Kendine bir kağıt al, şuan yada gündelik yaptıklarını yaz, bilgisayara ne kadar vakit harcadığını vb şeyleri, sonra diğer tarafa ise yapmak istediklerini yaz, Örn ; Günlük 2 saat ders çalışacağım, en fazla 3 saat bilgisayarda vakit geçireceğim tarzı bir rutin belirle, ve bunları yavaş yavaş uygula hayatına geçir, bunu 1 ay yaptıktan sonra, günlük rutinin gibi olacak alışacaksın zamanla, bunun için biraz vakit gerekli yani. Oturduğun yerden hemen çalışayım deyip, sınavdan 90 alamazsın.
abi dademin yazdıkların kafama dank etti de bunu yarın pazartesi not alıcağım :)

saol abi not alıyorum dedikleriniizi

abi dademin yazdıkların kafama dank etti de bunu yarın pazartesi not alıcağım :)
Güzel dediklerimi yaparsan cidden iyi olur, sınav notu olsun gündelik hayatını olsun, baya etkiler onun dışında spor vs yapmayıda ihmal etme.

Yapmak zorundasın. nasıl olduğu da önemli değil.
Bu işlerin bir tedavisi, ilacı yok. Kendin düzeltmelisin. Gereken ilacı aklın ile üretmelisin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,789
Üyeler
191,165
Son üye
Shadow36
Geri