Sorun pc mi internet mi ?

Mlfz

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
129
Merhabalar ben 2024 agustos ayinda
İntel arc a750
İ5 12400f
16gb ram
512gb ssd
Seklinde bi sistem aldim aldigim ilk zamanlar yayin aciyordum 8k bitrate ve 1080p seklinde drop sorunu yoktu oyunlari rahatlikla oynuyordum yayinlar da cok guzeldi bi sure ara verdim youtube videolari cekmeye basladim ve 1 hafta once de yayinlara geri dondum simdi yayinlarimda 720p 60fps vermemem ragmen drop var 1080p 60fps veriyorum yine drop var 6k bitrate veriyorum ayni 5k 4k diye denedim ayni sekilde anlik yada 3 4 saniyelik droplar giriyor ben oyun oynarken hicbir sorun cekmiyorum ama yayini izleyenler full droplu izliyor fivem cs tarzi yayinlar yapiyorum fps lerim normal fivemde ekran karti kullanimi 40 50 islemci kullanimi 60 70 yayini ekran kartindan veriyorum yine drop islemciden veriyorum yine drop oyun icin fps lerim normal sicaklik degerlerim normal kullanimlarim normal ama yayinda drop var internetime bakiyorum 50 download 14 upload seklinde ilk yayin yaptigim zmaanlar da boyleydi sorun nedir sizce ?

IMG_0073.webp

Bu sekilde cok oynak seyrediyor 6k veriyorum 2k ya dusuyor 4k ya falan dusuyor bazen kirmizi oluyor falan fistan

Cihaz kullanimina bak ram vs %90 in uzeinde kullanmiyorsa internettten akynaklidir. Kablolu mu kablosuz mu baglaniyorsun ve hizin ne kadar speedtest.net de test yap.
Kablolu ile baglaniyorum satin aldigim paket 55 download 15 upload icerikli bende genellikle 53 52 min 48 49 fownload aliyorum upload ise 11 in altina fusmuyor 12 13 14 civarinda

internet kaynaklı gibi duruyor

mei afterburner actim ve cs2 orta ayarlar da ortalama degerler soyle
Cpu 80 kullanim
Cpu 70 sicaklik
Gpu 60 kullanim
Gpu 65 max sicaklik
Bellek 8gb kullanim
Yayin acikken cs2 degerleri budur bu sirada klasik yayin yine droplaniyor hicbirsey yapmiyorken ekran karti 35 40 kullanim sagliyor yayin acikken ekran kartindan veriyorum yayini 1080p 60fps 6k bit

mei afterburner actim ve cs2 orta ayarlar da ortalama degerler soyle
Cpu 80 kullanim
Cpu 70 sicaklik
Gpu 60 kullanim
Gpu 65 max sicaklik
Bellek 8gb kullanim
Yayin acikken cs2 degerleri budur bu sirada klasik yayin yine droplaniyor hicbirsey yapmiyorken ekran karti 35 40 kullanim sagliyor yayin acikken ekran kartindan veriyorum yayini 1080p 60fps 6k bit
4k bitrate kullan dene eger duzelirse internetten dolayi bu arada 1.1.1.1 dns olarak degistir dene birde

Merhabalar ben 2024 agustos ayinda
İntel arc a750
İ5 12400f
16gb ram
512gb ssd
Seklinde bi sistem aldim aldigim ilk zamanlar yayin aciyordum 8k bitrate ve 1080p seklinde drop sorunu yoktu oyunlari rahatlikla oynuyordum yayinlar da cok guzeldi bi sure ara verdim youtube videolari cekmeye basladim ve 1 hafta once de yayinlara geri dondum simdi yayinlarimda 720p 60fps vermemem ragmen drop var 1080p 60fps veriyorum yine drop var 6k bitrate veriyorum ayni 5k 4k diye denedim ayni sekilde anlik yada 3 4 saniyelik droplar giriyor ben oyun oynarken hicbir sorun cekmiyorum ama yayini izleyenler full droplu izliyor fivem cs tarzi yayinlar yapiyorum fps lerim normal fivemde ekran karti kullanimi 40 50 islemci kullanimi 60 70 yayini ekran kartindan veriyorum yine drop islemciden veriyorum yine drop oyun icin fps lerim normal sicaklik degerlerim normal kullanimlarim normal ama yayinda drop var internetime bakiyorum 50 download 14 upload seklinde ilk yayin yaptigim zmaanlar da boyleydi sorun nedir sizce ?
nperf üzerinden speedtest yaparmısın

Şimdi de yayinda olmamama ragmen fivem de islemciyi %100 kullanmaya basladi kafayi yiyecegim sorun internette olsa bilgisayar da niye boyle sorun var anlamiyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

nperf üzerinden speedtest yaparmısın
Yaptim dowload ortlaama 54.77 upload 14.34 cikti

DNS değiştirip denedin mi
Nasil yapcagim

Ben suan internet disinda virus den supheleniyorum var mi iyi olan bi vitus tarama yada yok edici falan

Son düzenleme:
Şimdi de yayinda olmamama ragmen fivem de islemciyi %100 kullanmaya basladi kafayi yiyecegim sorun internette olsa bilgisayar da niye boyle sorun var anlamiyorum

Yaptim dowload ortlaama 54.77 upload 14.34 cikti

Nasil yapcagim
FiveM'de işlemci kullanabilir, girdiğin sunucularla alakalı o. Fakat hepsi %100 kullanır demiyorum.

8K Sabit bitrate'de yayın verebilmek için, uploadının 17+ falan olması lazım. Çünkü 8k bitrate, 8mbit civarı internet kullanıyorsa, geri kalanı anlık baktığın şeylere gidiyor. Oyuna falan. Yani yetmiyor olabilir. Özellikle fivemde upload önemli çünkü her sunucu tr'de değil.

Temiz format at, + olarak ekran kartı driverlarını iyi seç, güncel tut. İşlemci için de Intel uygulaması varsa oradan ayar yap.

FiveM'de işlemci kullanabilir, girdiğin sunucularla alakalı o. Fakat hepsi %100 kullanır demiyorum.

8K Sabit bitrate'de yayın verebilmek için, uploadının 17+ falan olması lazım. Çünkü 8k bitrate, 8mbit civarı internet kullanıyorsa, geri kalanı anlık baktığın şeylere gidiyor. Oyuna falan. Yani yetmiyor olabilir. Özellikle fivemde upload önemli çünkü her sunucu tr'de değil.

Temiz format at, + olarak ekran kartı driverlarını iyi seç, güncel tut. İşlemci için de Intel uygulaması varsa oradan ayar yap.
8k zamaninda veriyordum ve hicbir sorun yoktu ki zaten suan 6k vermeye calisiyorum oda olmuyor 1 haftada 3 kez format attim yine ayni seyler gercekten biktim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,100,881
Üyeler
175,121
Son üye
kayra44
Geri