Bu konuda tekrardan sorunlu diyebileceğimiz SSD diskleri paylaşacağım. Kronik sorunlu demeyeceğim ve demenizi de önermem, doğru bulmuyorum. Kronik sorun, bir ürünün fabrika çıkışlı tüm partilerinde problem olmasına denir. Bu diskleri kullanıp memnun kalan kişiler de var, o yüzden kronik dememeliyiz. Çoğunluk sorun yaşadığı için sorunlu diskler diyoruz. Kalitesiz bileşenleri var.
1) Adata SU630/SU650
Sorunları:
2) Toshiba TR200
Sorunları:
3) Toshiba Kioxia Exceria
Sorunları:
4) Crucial BX500
Sorunları:
Bu da bu diskten çok çekmiş @xKaanCKx 'in iyice kötü olmuş BX500'ü.
5) Team GX1
Sorunları:
6) Sandisk SSD Plus
Sorunları:
7) Kingston A400
Sorunları:
8) James Donkey LE
Sorunlar:
9) Hi-Level Ultra
Sorunlar:
10) Toshiba RC500
Sorunları:
11) Toshiba Kioxia Exceria
Sorunları:
12) Adata S40G
Sorunları:
1) Adata SU630/SU650
Sorunları:
- Okuma ve yazma hızları olması gerekenden düşük olabiliyor.
- Sistemi aniden kilitleyebiliyor, oyunlarda drop yedirtebiliyor.
- Yüksek sıcaklıklarda çalışabiliyor, aktarım hızını da etkiliyor.
- BIOS menüsünde gözükmeyebiliyor, uyumluluk sorunu.
Öneri - Adata SU630 ve SU650 Modellerindeki Kronik Sorun Kanıtlandı!
Benimde kullanmış olduğum bu rezil SSD'nin sorunlu olduğu artık %100 kanıtlanmıştır. O her SSD'ye sorunlu diyorsunuz diyen arkadaşlar özellikle siz bakın değerlere. Benim sistemim Dadg2. Abdullah abi neden bu sisteme bu kornik sorunlu SSD'yi koydu acaba? Daha önce bir kaç sisteminde daha...
donanimarsivi.com
Adata SU630 480GB yazma hızı sorunu
https://imgyukle.com/i/usqgaY Ürünün linki https://www.itopya.com/adata-480gb-su630-3d-nand-sata3-25-ssd-520mb-okuma-450mb-yazma-/ 450mb yazma hızı var ama 55 60mb hız alıyorum yardımcı olursanız sevinirim
donanimarsivi.com
SSD ile gerçek performanstan az değerler alıyorum
A DATA SU630 240GB SSD kullanıyorum. 520MB okuma 450MB yazma performansı olması gerek. Fakat test yaptığımda yazma hızımın 450MB ile alakası yok. Çözümü nedir ve neyden kaynaklanıyor olabilir?
forum.donanimarsivi.com
Adata su630 kronik sorun
Arkadaşlar elimde kronik sorunlu ssd var ve mavi ekran hatası verip duruyor diyorumki bita hdd taksam oyunları onun içine atsam mavi ekran sorunu olurmu sadece oyun oynarken mavi ekran veriyor
donanimarsivi.com
Yardım - Adata SU630 480GB Değerlerim
tekrar selam. pcye kavuştum ancak 1-2 gün önceden aldığım ssdnin sorunlu olduğunu biliyordum. çok endişelerim vardı ancak ssdye yaptığım test sonucu konusunda kararsız kaldım. her ne olursa olsun iade edicem zaten ama sizce bu test sonuçları normal mi anormal mi ? (boşta çalışırken 62-63 derece)
donanimarsivi.com
Ryzen 5 2600 RX590'lı Sistem Aniden Kapanıyor
Merhabalar. Yaklaşık 5-6 aydır bilgisayarım nedeninin hangi parçanın sebep olduğunu bilmediğim bir şekilde kapanıyor. Kapanmasından kastım monitöre giden görüntü gidiyor. mouse, klavye, kulaklık gibi bileşenler de çalışmıyor. Lakin kasa çalışmaya fanları dönmeye devam ediyor. Bilgisayar...
donanimarsivi.com
ADATA SU630 Donma ve Kasma Sorunu
Herkese merhaba. 1 ay önce hazır sistem aldım. Sistemde Adata SU630 240 GB SSD var. Sorunum şu: Oyun oynarken video izlerken daha sık oluyor normal pencereler arası kullanırken daha nadiren anlık olarak donma ve "dirt" sesi çıkıyor. FPS düşüşü değil direkt donma ve ses cıkması. Araştırmalarım...
www.technopat.net
Adata SU630 Benchmark Değerleri
Sistemimde ADATA SU630 SSD bulunuyor, sonuçlar görüldüğü gibi. Bir sorun var mı acaba? Sistemi alalı 2 ay oldu.
www.technopat.net
ADATA SU630 HD Tune sonuçları
Merhabalar. Adata SU630 480 GB SSD'im var. Oyunda çok küçük takılma yaşadıgım için HD Tune'dan error scan testi yapmak istedim ve sonuçlar böyle. SSD'nin garantisi duruyor. Sizce bu kablodan kaynaklı bir sorun olabilir mi? Eğer sorun SSD'de ise garantiye göndermeli miyim? Sorun çıkarır mı?
www.technopat.net
ADATA SU630 20 MB/s okuma ve yazma hızı
Herkese selam. PC işlerinden çok anlamam. 520 MB okuma yapması gereken SSD 20 MB yapıyor. SSD bozuk değil mi? Sormadan garantiye yollamak istemedim açıkçası. Arızayı nasıl anladın diye soranlar olabilir. Masaüstü 3 dakikada geldi. SSD'ye kurulu her şeyde sorun oluyordu. HDD'de olan oyunlarda...
www.technopat.net
Adata SU630 SSD sağlığı %8 oldu
Merhaba arkadaşlar, bugün SSD sağlığına bakayım dedim hard disk sentinel programı ile ve Adata SU630 480GB olan sağlığını bu şekilde gösteriyor. Ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim. :/
www.technopat.net
Adata SU630 Yeni SSD'nin sağlığı aşırı derecede düştü
SSD modelim Adata SU630 480 GB aldığım sistemle birlikte geldi sistemi ocağın 22'sinde aldım 5 ay olmuş ve sağlığı bu durumda Crystal diskmark testlerinde ise hiçbir sorun yok gibi görünüyor. Hızı tam anlamıyla alıyorum.
www.technopat.net
Adata SU630 Okuma Hızı Normalken Yazma Hızının Düşük Olması
Bazı arkadaşlar gibi bende bir Adata SU630 240 GB kurbanıyım. Zamanında gayet iş gören sonradan tamamen cinnetten çıkaran SSD ile ilgili yaşadığım sorun şu; Okuma konusunda gayet iddalı bir şekilde çalışırken bu SSD Yazma konusuna geldiği zaman 300 MB ile başlarda yazarken birden bire kendini...
www.technopat.net
Çözüldü: Adata SU630 240GB SSD kronik sorunu
Merhabalar. Şu an başlıkta belirtiğim SSD'yi kullanıyorum. 44-45 derece arasında çalışıyor ve bazı oyunlarda sistem donuyor. Yazma ve okuma değerleri çok düşük. İtopya'dan almıştım. Yetkili Servis'e versem ne yapıyorlar? SSD'yi yedeklesem sonra yenisine kursam sorun çıkar mı?
www.technopat.net
Adata SU630 SSD bad sectör
Adata SU630 SSD alalı daha 2 ay oldu ve HD Tune ile baktığımda 6 tane bad sectör gösteriyor. Servise vermeyi düşünüyorum içindeki programları oyunları ve dosyaları nasıl yedekleyebilirim? Bu 6 adet bad sectör 1 GB'a denk geliyor sizce bu büyür mü? Servise vermeli miyim?
www.technopat.net
Adata SU630 Düşük Hız Sorunu
Merhabalar, bu SSD'yi alalı yaklaşık 9 ay oluyor. Crystal Disk Mark'tan benchmark yaptığımda okuma-yazma performansı bana düşük gibi gelmişti. İnternetten araştırdığımda ise normal performansının altında bir sonuç verdiğini anladım. İlk başta SATA kablolarını değiştirdim fakat işe yaramadı...
www.technopat.net
Adata SU630 düşük yazma hızı
Okuma hızımda ve yazma hızımda problem var mı sizce? Yazma da bir anormallik var gibi görüyorum 450’lerde olması gerekmez mi?
www.technopat.net
Adata SU630 Düşük Hız Sorunu
Merhabalar, bu SSD'yi alalı yaklaşık 9 ay oluyor. Crystal Disk Mark'tan benchmark yaptığımda okuma-yazma performansı bana düşük gibi gelmişti. İnternetten araştırdığımda ise normal performansının altında bir sonuç verdiğini anladım. İlk başta SATA kablolarını değiştirdim fakat işe yaramadı...
www.technopat.net
Adata SU630 SSD Sıcaklık Sorunu
Arkadaşlar gerek testlerde gerek dosya transferlerinde SSD hız kesiyor. Normalde 500 küsur okuma 450 yazma değerine sahip. Lakin başlarda dosya transfer ederken veya oluştururken 400+ bir yazma verse de o yazma 3MB'a düşüyor. Ve SSD yükte 70 derece. SSD Adata SU630 şimdi ben bozuk olduğunu...
www.technopat.net
ADATA SU630 330 MB/s yazma hızı normal mi?
Değerli arkadaşlar, sizce yazma hızında bir sorun yok mu?
www.technopat.net
2) Toshiba TR200
Sorunları:
- Sayısal sağlığı hızlı düşebiliyor, ömrü çabuk tükenebiliyor.
Toshiba 480 GB TR200 SSD sağlık durumu
Arkadaşlar sistemi yaklaşık 40 gün önce aldım gün içinde baya uzun süre açık kalıyor habire ondan dolayı mı sağlık durumu %97'ye düştü. Bundan sonra artık sisteme çok oyun yükleyemeceğim yine de bu kadar hızlı azalır mı ?
donanimarsivi.com
Toshiba TR200 %98 Sağlık Sorunu
Merhaba. 10 gün önce Toshiba TR200 SSD aldım. Daha şimdiden sağlık %98'e düşmüş durumda. Sizce bu bir sorun mu? Garantiye göndermeli miyim?
www.technopat.net
Toshiba TR200 SSD Pişmanlıktır
Başlık gayet açık ve net. Eşek markasından hiçbir farkı yok. İlk 1 ay hız değerleri normalken daha 100 günlük kullanımda sağlığı %93'e hızı ise HDD'den bir tık hızlı hale geldi. Sözde 555MB yazma 540 MB okuma hızı vermesi gerekiyor. Kioxia markası da Toshiba'nın ve aynı TR200 ayarında bir SSD...
www.technopat.net
Toshiba OCZ TR200 7 Ayda %17 Sağlık Düşüşü
Resimlerde de ilettiğim gibi 27 Aralık 2018'de aldığım SSD'min sağlığının %83 olduğunu gördüm. Hız değerleri de saçma bir şekilde çok düşük. Ürünümü servise göndermeyi düşünüyorum. Yerine bu ürünü alacağım düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Önerebileceğiniz Max. 250 TL'ye 240 GB SSD var mıdır.
www.technopat.net
Toshıba OCZ TR200 SSD Sağlık Düşüşü
Alalı 1 ay 9 gün oldu. Şu an itibariyle sağlık seviyesi %92'ye düşmüş durumdadır. Sizce bu değer düşüşü normalin altında mı?
www.technopat.net
1 Haftalık Toshiba OCZ TR200 SSD'si %98 Healt Problemi
Alalı 1 hafta oldu. Ve %2 can kaybı gözüküyor. 108 GB boş içinde Windows, Forza Horizon 4, PUBG yüklü. Problem nedir?
www.technopat.net
Toshiba TR200 Sağlık Sorunu
Bilgisayarımda yaklaşık 1 yıl 1 aylık TR200 240 GB SSD bulunuyor. Bugün sağlık durumunu kontrol ettiğimde %67 kaldığını gördüm. Bu durumun yaşanması normal midir? Garantiye göndersem iade alma ihtimalim var mıdır? Garantiden iade çıkarsa satın aldığım kredi kartına mı yoksa vereceğim bir banka...
www.technopat.net
Toshiba TR200 Sağlık Düşme Problemi
Bende bundan önce başka bi TR200 vardı. Healt 3 haftada 95 olmuştu. Servise vermiştim değişim yapıldı. Yeni aldığım ürün 1 haftalık iken %99 oldu. Artık delirmek üzereyim. Bunun bir çözümü var mı? İade yapma şansım da yok sanırım, Vatan Bilgisayar'dan aldım.
www.technopat.net
15 aylık Toshiba TR200 SSD için %80 sağlık durumu
2019 Haziran'da aldığım Toshiba TR200 SSD'nin değerlerini ekledim. Bugün Sosyal'de gezerken aynı SSD'yi kullananların sağlık sorunundan dolayı SSD'yi servise gönderdiğinde değişim yapıldığını gördüm. Sizce değerler normal mi yoksa servise göndermeli miyim? SSD'lerin HHD'lere göre daha...
www.technopat.net
Toshiba TR200 SSD'nin 11. ayda sağlığın %87 olması
20 Şubat 2019'da Toshiba TR200 240GB SSD satın aldım. 10-11 ay kadar zamandır kullanıyorum. SSD ile yaptığım testler şu şekilde: Bu değerler bana pek de normal gelmedi açıkçası. Satın aldıktan bu kadar zaman sonra yaptığım kısa bir "googlelama" sonucu ürünün kronik sorunlu olduğunu öğrendim...
www.technopat.net
TR2000 SSD sağlığı çok düşük
Bugün Toshiba TR200 240GB SSD aldım, okuma ve yazma anakartımda sadece SATA 2 girişi olduğu için 240 mb/s ki bence sorun yok, ama 1 saat önce HD sentinal adlı programla baktığımda %98 olarak gözüken sağlık şimdi %80 olarak gözüküyor? Nedeni ne olabilir ne önerirsiniz değişim mi yapmalıyım?
www.technopat.net
SSD sağlığı düşük mü?
10 Haziran'da alındı bilgisayar, sağlık çok mu hızlı düşüyor? Biliyorum sorunlu model olduğunu ama ben yazma hızı düşük diye biliyordum.
www.technopat.net
3) Toshiba Kioxia Exceria
Sorunları:
- TR200 ile tamamen aynı disk, yeniden makyajlanmış hali.
SSD Değerlerim Normal Mi ?
donanimarsivi.com
Kioxia Exceria 240GB %91 sağlık sorunu
1 Eylül 2020 tarihinde İncehesap.com'dan satın aldığım hazır sistemimde bulunan Kioxia Exceria 240GB isimli SSD'nin sağlığı 1 ay içinde %91 seviyesine kadar düşmüş. Performansıda CrystalDiskMark programında vadedilenden çok düşük çıkıyor ve bu programda ise sağlığı %90 çıkıyor. Kullanım...
www.technopat.net
Kioxia SSD sağlığı bir haftada %99 oldu
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 2 hafta önce bir bilgisayar İncehesap üzerinden sorunum şöyle; Kioxia SSD Utility üzerinden baktığımda SSD sağlığı geçen hafta %100 gözüküyordu fakat şu an %99 olmuş. Sebebi ne olabilir? Bu kötü bir şey midir? SSD linki bırakıyorum buraya...
www.technopat.net
4) Crucial BX500
Sorunları:
BX500 sorun kanıtları.
Konu kavga ve tartışmak değil! https://www.technopat.net/sosyal/konu/crucial-ssd-performans-dalgalanma-sorunu.688361/ https://www.ixsystems.com/community/threads/device-dev-ada3-failed-smart-usage-attribute-194-temperature_celsius-crucial-bx500-240gb.79177/
donanimarsivi.com
Crucial BX500 Isınma Ve Donma Sorunu
Bir kaç gündür böyle sorun yaşıyorum Epicgames oyun indirmeye başlatım zaman film ve muzik açınca böyle sorunlar yaşıyorum render yapmama rağmen yaşıyorum Ara Sıra 60 Dereceyi görüyor garantiye yollasam mı ? ben burda yalan falan söylemiyorum Kasamın Hava akışı gayet iyi Zaten forumdakiler bi...
donanimarsivi.com
Crucial BX500 Sorunlar.
SSD Baya sorunlar var sağlık donma takılmada ısınma sorunlar okuma hızlar düşebiliyor TeamGx Ssd den fark yok @KaanCK @Akif Erdem
donanimarsivi.com
Crucial BX500 Alacaklar Dikkatine
Gördüğünüz Gibi yaşamış oldumuz Sorunlar @KaanCK @Akif Erdem De kullanıyor. bende kullandım şuan garantiye gönderdim. Bu SSD Yi aldıysanız iade edin Samsung 860 Evo alın derim
donanimarsivi.com
Crucial bx500 480gb SSD hız ve sıcaklık problemi
Merhabalar! Size bugün fark ettiğim bir şeyi soracağım. Dün oyun oynarken ara ara fps droplar girmeye başladı, csgo'da 250 fpslerden 70 e kadar düşüyordu ara ara. Ve bilgisayarım geç açılmaya başladı. SSD'nin hız değerlerini ölçmek istedim ve bu sonuçları elde ettim. SSD son sürümde sanırım ama...
donanimarsivi.com
#BX500Sorunları_magdurları
ETIKETIMIZ: #BX500Sorunları_magdurları Az önce hız testi yaparken mavi ekran yedim. Sağlık değerleri de böyle. Technopat Sosyal'de de çok mağdur olan var.
donanimarsivi.com
BX500'in Üzerinde Yumurta Pişirmek
Render falan yapmama rağmen boşdayken bile böyle film açtım zaman yükseliyor uzanmaya gidiyorum muzik açtım zaman kesik kesik oluyor gördüğünüz Donma Takılma oluyor Gibi Yarın garantiye vercem nolcak bakalım @Yasin Çelik
donanimarsivi.com
Çözüldü: Crucial BX500 Isınma Sorunu
Bugün elime ulaşan Crucial BX500 240GB modeli SSD çok fazla ısınıyor ve gördüğünüz gibi "Health Status: Failed" olarak gözüküyor. Bu modelin çok ısınan bir model olduğunu biliyorum, maalesef aldıktan sonra öğrenebildim, fakat ileride ısınması bir sorun teşkil eder mi? İade edecek kadar büyük bir...
www.technopat.net
Crucial BX500 SSD Takılma ve Sağlık Problemi
2 ay önce Vatan'dan hazır OEM sistemlerden bir sistem aldım. sistemimde Crucial BX500 480GB SSD var ancak ilk aldığım günden beri anlık 2-3 saniyelik takılmalar yaşıyorum. En başta Windows kaynaklı olduğunu düşündüm daha sonrasında hiçbir işlem yapmama rağmen SSD'nin kendi kendine %100 olup 2-3...
www.technopat.net
Crucial SSD performans sorunu
Arkadaşlar eski SanDisk SSD'yi satıp Crucial BX500 480 SSD'ye geçtim ama hiç memnun kalmadım. Sistemde arada bir disk yüzünden takılmalar oluyor ve performansı da düşük sıcaklık yük altında 50 dereceyi geçmiyor. Sitede ki konulara da baktım bu sorunu yaşayanlar var bir çözümü var mı bunun...
www.technopat.net
Crucial BX500 SSD hız düşüklüğü
2020 Mart ayında Crucial BX500 480GB ürünü alıştım. O zamanlar 1150 pin sistemde kullanıyordum ve ilk başta sorun yoktu, ama format attıktan sonra ara ara takılmaya başladı, ve o ara hız ölçümlerinde bazen 7m/b yazma hızı alıyordum. Bazen de 200 civarı, yaklaşık 1 ay önce yeni sisteme taktım...
www.technopat.net
Crucial BX500 CrystalDiskMark sonuçları
Merhabalar. Crucial BX500 480GB kullanıyorum. CrystalDiskMark ile test ettim ve sonuçlar bunlar. Sizce iyi mi? Bir sorun var mı?
www.technopat.net
BX 500 ısınma, gecikme ve düşük hız sorunu
Bu konuyu açma nedenim BX 500 önerilen konulara eklemek (Açıklamaktan yoruldum.) ve bu konuyu okuyan insanların bu cihazı alırken iki kere düşünmesi. Diğer kullanıcılardan da aldığım bilgilere göre bu seri cihazların bir kısmı tamamen sorunsuz olsa da bazılarıda bu sorun var. BX 500 240GB...
www.technopat.net
Crucial BX500 ısınma, donma ve sağlık düşme sorunları
Herkeze merhabalar Crucial BX500 almıştım daha önceden tanıdıklarımda var ısınma, donma, sağlık düşme sorunlar devam ediyor. En son güncellemelerde yapıldı TeamGX SSD gibi doldurunca tavsiyem bu SSD uzak durmanız olur Samsung'dan şaşmayın derim.
www.technopat.net
Crucial BX500 240GB SSD Hız Düşmesi
1 ay önce aldığım Crucial BX500 240GB SSD değerlerim başta normaldi. Geçenlerde CS:GO oynarken oyunun droplandığını hissettim. Acaba sorun SSD olabilir mi diye tarama gerçekleştirdim ve aşağıdaki gibi bir sonuç aldım. 0,3 MB/s'a kadar düşme söz konusu. Ne yapmamı önerirsiniz?
www.technopat.net
Crucial BX500 SSD sorunları
Crucial BX500 kullanıyorum ve sonuna kadar pişmanım! Benim de SSD'im 59 ile 60 derece oluyordu. Şu an onun ekran görüntüsünü bulamadım. Donanım arşivi forumda buna benzer başka kişiler tarafından da konular açıldı. Bu arada, Windows en az 25 saniyede açılıyor. Arkadaşlar, lütfen bu...
www.technopat.net
Crucial BX500 240GB Isınma Sorunu
2 aydır Crucial BX500 240GB SSD’yi kullanıyorum. Büyük boyutlu dosya kopyalarken ve yazarken sıcaklık değerleri yükseliyor. Kasanın temiz hava fanının hemen önünde konumlandırdım fakat değişen bir şey yok. Sorunumu nasıl çözerim?
www.technopat.net
Crucial BX500 oyunlarda drop ve geç açılma sorunu
Merhaba, yaklaşık 5 aydır Crucial BX 500 kullanıyorum. SSD kulanmadan önce ne geç açılma sorunu ne oyunlarda drop sorunum vardı belki Windows 10 Pro'ya yeni geçtiğimdendir dedim (HDD'de Windows 8.1 kullanıyordum SSD'ye Windows 10 Pro yükledim) ancak çok can sıkıcı olmaya başladı ve SSD aşırı...
www.technopat.net
5) Team GX1
Sorunları:
- Diski kullanınca okuma ve yazma hızı düşebiliyor.
- Firmware yüklenmiyor, hata veriyor.
- Sıcaklık sensörü yok, büyük ihtimal ısınıyor.
[SORUNLU] Team GX1 480GB SSD
SSD'yi yaklaşık 3 hafta önce aldım, aldığımda hız testi yaptım, 500/460 değerleri aldım. Sonradan diski doldurup 50 GB yer bıraktım sadece. Tekrar test yaptığımda 440/50 değerleri aldım şaka gibi. 80 GB falan yer boşalttım, %66 doluluk civarında oldu. Ardından tekrar hız testi yaptım, 480/440...
donanimarsivi.com
Team GX1 480GB Yazma hızı çok düşük
Bilgisayar yeni açılmışken ssd ye hız testi yaptığımda normal değerler alıyorum yazma hızım 300 400 oluyor ama bir süre sonra hız fotoğrafta görüldüğü şekilde düşüyor ayrıca şuan %55 doluluk oranı. Bende dedim herhalde ssd ısınıyor programlardan bakayım bir kaç program kurdum ama herhalde bu...
donanimarsivi.com
Team GX1 Düşük Hız Problemi
Merhabalar. Yaklaşık 1 aydır Team GX1 480Gb SSD'yi kullanıyorum. İlk başlarda sorun olmasada yavaş yavaş birşeyler hissettim. Hemen SSD'ye test yaptım sağlık %100 ve 60 derece çıktı. Hız testini yaptım yapmaz olaydım yazma değeri rezalet! Detaylar ektedir;
donanimarsivi.com
TEAM T253X1480G 500 GB SSD Düşük Yazma Hızı - EL Capitan
Selam millet, El Capitanı ilk çıktığı zaman konfigürasyon yapmadan aldım. Wrait Prism hediyeli geldi. Çok fazla ses yapıyor. :) Ama asıl sorunum o değil. Team SSD'nin düşük okuma yazma değerleri. Okuma değerleri belki kabul edilebilir. Ama yazma değerleri çok düşük. Bu sorunu nasıl...
donanimarsivi.com
Yardım - TEAM Marka SSD de Problem Yaşıyorum
Arkadaşlar merhaba 5 ay önce Donanım Arşivi Youtube kanalında yayınlanan El Capitan hazır sistemini aldım. Sistemde Team GX1 480GB 2.5” SSD vardı. Sistemi nisan ayında aldım ama bir sıkıntı vardı sanki özellikle son zamanlarda benchmark testi yaptım. Her şey iyi kondisyonda çıkarken SSD %34 test...
donanimarsivi.com
Team GX1 480 GB SSD okuma ve yazma hızının düşmesinin oyun performansına etkisi var mı?
https://www.incehesap.com/team-gx1-480gb-2-5-inc-ssd-disk-fiyati-44826/ Bu linkteki SSD'yi kullanıyorum. Testte gördüğünüz gibi okuma da düşme olduğu gibi yazma hızında da düşme var. Bu arada oyunlarda bazen donmalar yaşıyorum. Takılmalara bağlı FPS düşüşleri de yaşıyorum. Bu oyunlardaki...
www.technopat.net
Team GX1 SSD pişmanlıktır
Arkadaşlar Team GX1 model SSD'ler kronik sorunlu, Firmware güncellemesi yapılmayan ve %50 kapasitenin üstünde yazma hızı aşırı fazla düşen bir SSD'dir. Sadece para kazanmak için üretilip satılan, Team destek ekibi tarafından ise bu SSD'nin sahiplerine ***** muamelesi yapılan bir SSD'dir. Almayın...
www.technopat.net
6) Sandisk SSD Plus
Sorunları:
- Okuma ve yazma değerleri düşebiliyor. (Firmware güncelleyip format atan çoğu kişide sorun düzeliyor.)
Sandisk SSD Dashboard indirip Firmware'in güncel olup olmadığına bakın, güncel değilse güncelleyin. - Sayısal sağlığı hızlı düşebiliyor, ömrü çabuk tükenebiliyor.
- Bazı kişilerde sistemi kilitleyebiliyor.
SSD düşük yazma hızı sorunu
SSD Modeli: SanDisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB/s Sata 3 2.5” SSD SDSSDA-120G-G27 Resimde gördüğünüz gibi sorunum bu şekildedir nasıl çözebilirim ? Not: İntel Rapid Storage Technology kurdum işe yaramadı.
www.technopat.net
SanDisk 240GB fiyaskosu
Arkadaşlar PC testi yaptım. Bilin bakalım sonuç nasıl çıktı? Ben söyleyeyim; SanDisk SSD tüm sonuçların içine etti. Ortalamayı düşürdü, hani deriz ya, SSD alınca PC hızlanacak, artık sadece Ultra M.2 alın diyeceğiz sanırım. İşin komiği 7-8 senelik HDD bile %91 sonuç verirken yeni SSD %30'larda...
www.technopat.net
Sandisk SSD Plus Okuma Hızında Ani Düşüş Sorunu
Elimde Sandisk SSD Plus 480 GB var. Resimde görüldüğü gibi ani düşüş ve çıkışlar var okuma hızında. Diğer disklerde böyle değerler görmüyorum. SSD sorunlu olabilir mi?
www.technopat.net
Sandisk SSD PLUS 120GB Okuma/Yazma Hızı Sorunu
Arkadaşlar bana yeterli olur diye "Sandisk SSD Plus 120GB 530MB-400MB" modelini almıştım fakat okuma yazma hızları normal mi sizce? Aşağıda paylaştığım testte özellikle yazma hızı olması gerekenden çok düşük çıkmıyor mu yoksa bana mı öyle geliyor? Daha önce SanDisk SSD Dashboard ile firmware...
www.technopat.net
SanDisk SSD Plus 240 hız sorunu
Merhaba arkadaşlar. 8 yıllık Lenovo Z580 bilgisayarımı günlük kullanım için daha uygun hale getirmek amacıyla SanDisk Plus 240 SSD alıp 3 gün önce monte ettim. Windows 10'u UEFI ve GPT olarak sorunsuz kurdum. Benchmark testleriyle baktığımda 4K hızlarının aşırı düşük olduğunu gördüm. Aynı ürün...
www.technopat.net
SanDisk SSD Plus SSD düşük yazma hızı problemi
SanDisk SSD Plus 240 GB bir SSD var elimde. Okuması 450, yazması 400 civarı çıkıyor yalnız bir dosyayı SSD'ye attığımda 70 MB/s ile yazıyor. Programların hepsi güncel, sorun ne olabilir?
www.technopat.net
Sandisk 120GB Plus SSD Düşük Hız Sorunu
Laptopum Toshiba R850. HDD eskidği için SSD almaya karar verdim ve 4-5 gün önce Vatan'dan aldığım SSD test sonuçlarını paylaşıyorum. Bana aşırı yavaş ve bir sorun var gibi geldi. Test sonuçlarını paylaşıyorum altta. SATA 2'de bu arada. SATA 2'de bağlı olmasına rağmen daha fazla performans...
www.technopat.net
Sandisk SSD Plus SSD Sıcaklık Problemi
Elimde Sandisk SSD Plus 240 GB modeli var. Bu ürünü yeni aldım ve 3 hafta sorunsuz kullanıyorum. Ancak son dönemlerde fark ettim ki SSD sıcaklığım normal zamanlarda bile çok yüksek ve kritik seviyelerde. Diski test ettiğimde yük bindirdiğimde SSD sıcaklığı 70 dereceleri buluyor. Normal...
www.technopat.net
Sandisk SSD Plus Hız Sorunu
Ürün: Sandisk SSD Plus 240GB Test değerleri tam istediğim gibi fakat çıkan değerlere göre performans çok aşağılarda, video ile göstereceğim. Yardımcı olursanız sevinirim. BIOS'ta AHCI olarak seçili. Sata 3 6GB/s performansı alınabilecek şekilde bağlanmıştır. Driver Booster'la sürücüleri...
www.technopat.net
Sandisk SSD Plus düşük performans sorunu
Sorunum şu ki yaklaşık 7-8 aydır kullandığım Sandisk SSD Plus 240 GB isimli diskim HDTune programında saçma sapan değerler veriyor. Benchmark sürekli dalgalı ve erişim süresi çok fazla ve SSD'li bir bilgisayar olduğunu düşünürsek oldukça ağır çalışıyor bilgisayarım. Restart attıktan sonra...
www.technopat.net
7) Kingston A400
Sorunları:
- Bazı kişilerde okuma ve yazma değerleri düşebiliyor.
Öneri - Kingston A400 Sağlık ve Isınma Sorunu/SSD Önerisi
Az önce HDD hakkında konu açmıştım, onun yanında SSD de gidiyor galiba garantiye. 58 derece hiç normal değil bence üstelik 3 aydan sonra sağlık %98'e düştü. Garantiye gönderirsem ürünü değiştirirler mi? Değiştirirlerse satıp kronik sorunlu olmayan bir model almayı düşünüyorum. Önerileriniz var...
donanimarsivi.com
A400 düşük yazma hızı
Öncelikle merhabalar. Kingston a400 480 GB kullanıyorum. Okuma hızı vadettiği gibiyken yazma hızları bazen 18-20 oluyor, benchmarkı durdurup tekrar başlatınca 350-400 bazen tekrar düşüyor. Oyun kurarken bazen yavaş kuruyor onu da aynı şeklide kapatıp açınca hızlanıyor. Sürekli olarak düşük yazma...
donanimarsivi.com
Kingston A400 Hız düşüşü
Arkadaşlar haziran ayında yeni bir SSD aldım ve hiç bir sıkıntı olmadan kullandım. 19 Temmuz'dan 9 Ağustosa kadar bilgisayar sadece 1 kere açıldı ve sonrasında ssd hızımın inanılmaz bir şekilde düştüğünü gördüm. Bir çözümü varmıdır bir hdd den farkı kalmadı neredeyse. SSD ile yaptığım ilk hız...
donanimarsivi.com
Kingston A400 sağlık sorunu
İnternet üzerinde birkaç yerde sağlık sorunu olduğu duydum. Ve 26 günde %86'ya düşmüş bir SSD fotoğrafı gördüm. Bunlar doğru mudur? Ben bu SSD'yi insanlara öneriyorum, bir sorunu var mıdır?
www.technopat.net
Kingston A400 SSD takılma sorunu
Windows 10'da kullandığım Kingston A400 240 GB SSD driverlerim güncel olmasına rağmen anlık takılıyor, donuyor. Bununla ilgili önereceğiniz program var mı?
www.technopat.net
Kingston A400 Düşük Yazma Hızı
Yaklaşık 8-9 aydır kullanıyorum son birkaç aydır dosyaları yavaş taşıdığını fark ettim ama pek önemsemedim programlarımda bir sorun yaşamadığımdan dolayı. Bugün test yaptığımda aşırı düşük yazma hızı alıyorum. Sorun sizce nedir çözüme nasıl ulaşabilirim? SSD: Kingston A400 240GB.
www.technopat.net
Kingston A400 Düşük Okuma Yazma Hızı
1 ay önce Kingston A400 modeli bir SSD aldım. BIOS'uma da Windowd 8.1 yazılı. Güncelleme olmadığı için güncelleyemiyorum. İşletim sistemim Windows 10 1903.
www.technopat.net
Kingston 120 GB A400 SSD Düşük Hız Problemi
Arkadaşlar bende Kingston'un 120GB A400 serisinden SSD'si var. Ancak okuma ve yazma deniyorum yazma da 2 civarı okuma da ise 15 civarı bunu nası çözerim?
www.technopat.net
Kingston A400 120GB SSD yavaş yazma hızı sorunu
Merhaba, yeni aldığım Kingston A400 120 GB marka model SSD ile yaptığım bechmarklar sonucu yazma hızının yavaş olduğunu tespit ettim. GPT disk bölümlemesi ve UEFI olarak temiz Windows 10 kurulumu yapmıştım. Benchmark sonuçlarını ve sistem bilgim ektedir. NFO dosyam...
www.technopat.net
Kingston A400 SSD'nin sağlığı %98'e düştü
2019 Ağustos ayında alınan bilgisayarın Kingston A400 240GB SSD'sinin sağlığı uzun süre %99 durduktan sonra bugün %98'e düştü. Bilgisayarı sık kullanmadım, 343 saat kullanımda gözüküyor SSD ve toplam 1, 20 TB yazması var. Okuma ve yazma değerleri ise normal. İçinde CS:GO ve 3-4 tane büyük...
www.technopat.net
Kingston A400 sağlık sorunu
İnternet üzerinde birkaç yerde sağlık sorunu olduğu duydum. Ve 26 günde %86'ya düşmüş bir SSD fotoğrafı gördüm. Bunlar doğru mudur? Ben bu SSD'yi insanlara öneriyorum, bir sorunu var mıdır?
www.technopat.net
Kingston A400 SSD yazma hızı düşük
Birkaç haftadır PC sanki eski hard disk varmış gibi yavaşladı. Crystal Disk Mark çalıştırdım, yazma hızım biraz düşük çıktı. SSD modelim Kingston A400 SSD Now 120GB. Bunun bir çözümü olabilir mi?
www.technopat.net
Kingston A400 480GB Düşük Okuma-Yazma Hızı
Kingston A400 SSD vadedilen okuma-yazma değerlerini veremiyor. Sıcaklık en fazla 30 derece. Sebebi nedir sizce?
www.technopat.net
Kingston A400 SSD takılma sorunu
Windows 10'da kullandığım Kingston A400 240 GB SSD driverlerim güncel olmasına rağmen anlık takılıyor, donuyor. Bununla ilgili önereceğiniz program var mı?
www.technopat.net
Kingston A400 SSD Düşük Yazma Hızı
Arkadaşlar elimde Kingston A400 var. SATA 2'de kullandığım zaman SSD'den 210 MB yazma alıyordum. Yeni sisteme geçince bu değer 63'e düştü. Sorun nedir?
www.technopat.net
8) James Donkey LE
Sorunlar:
- Firmware yüklenmiyor çünkü yok.
- Okuma ve yazma değerleri düşebiliyor.
- Bazı kişilerde sağlığı düşebiliyor.
- Normalini de önermem fakat LE daha fazla sorun çıkarıyor.
James Donkey ssd240gb le modeli kronik sorunu nasıl anlarız
Kronik sorunlu diyorlar ben aldım 1 aydır kullanıyorum oyunlarda donma olmuyor sadece pubg mobileda arada donuyor kasmasına eyvallah ama donması sizce neden oluyor 8gb ram var cl 16 3000mhz (tek slot olduğu için olabilir mi?) Asus rog strix rx570 4gb ekran kartı Amd ryzen 3 3200g işlemci Asus...
donanimarsivi.com
James Donkey SSD bozuldu
Bundan 3 ay önce James Donkey SSD aldım ve 3 gün önce bozuldu. Bir anda YouTube video izlerken takılı kaldı video oynamaya devam etti. Kapattımda PC açtığımda amerikan megants ekranı geldi ve SSD yerinde warning yazısı gördüm. Format atamıyorum. Normal HDD Windows kurdum da SSD gidiyor geliyor...
www.technopat.net
James Donkey SSD Düşük Yazma Hızı
Selamlar. James Donkey 240GB SSD'sini satın aldım. SSD'nin vaad ettiği okuma ve yazma hızı 550 MB/s ve 500MB/s hatta YouTube'daki Benchmark testlerinde bu değer 562 ve 525'lere kadar çıkıyor fakat benim yaptığım testlerde okuma hızı maksimum 530 civarlarında test ettim ki bu normal sayılır çünkü...
www.technopat.net
James Donkey SSD bozuldu
Bundan 3 ay önce James Donkey SSD aldım ve 3 gün önce bozuldu. Bir anda YouTube video izlerken takılı kaldı video oynamaya devam etti. Kapattımda PC açtığımda amerikan megants ekranı geldi ve SSD yerinde warning yazısı gördüm. Format atamıyorum. Normal HDD Windows kurdum da SSD gidiyor geliyor...
www.technopat.net
James Donkey SSD donma sorunu
Merhaba, James Donkey 240 GB SSD aldım yaklaşık 5-6 ay önce. Son zamanlarda bilgisayar donmaya başladı. Sorun SSD'den kaynaklı. Windows açılırken genelde siyah ekran çıkıyor format atmama rağmen sorun çözülmedi. Oyun ortasında bilgisayarım donuyor yeniden başlattığımda da disk hatası veriyor...
www.technopat.net
James Donkey SSD Uyum Sorunları
Ucuz etin yahnisi bu SSD'yi alan bazı arkadaşlar şimdiden uyum sorunu yaşamaya başladılar gibi. Ben şimdilik iki konu gördüm, burada paylaşacağım. Siz de benzer vaka olunca bu konu altında paylaşın: Toshiba Satellite L750-1MM SSD BOOT Etmeme Sorunu Asus N56VZ SSD artırma sonrası USB boot...
www.technopat.net
9) Hi-Level Ultra
Sorunlar:
- Okuma ve yazma hızı düşüşü yaşanabiliyor.
Hi-Level SSD ile Insert Boot Media in selected Boot device Sorunu
Windows 10'u SSD'ye kurdum. İlk başta hiçbir sorun yoktu. Bir kaç saat sonra ekranda kendiliğinden ''Insert Boot Media in selected Boot device and press a key'' yazısı çıktı. Reset atıp BIOS'a girdim. Hard disk Priority'de SSD görünmedi, HDD vardı sadece. Kapatıp açtım bu sefer SSD'yi gördü ve...
www.technopat.net
Hi-Level Ultra 120GB SSD Düşük Okuma Yazma Hızı Sorunu
Değerler düşük çıkıyor bunun sebebi nedir? Konuda belirtileni yaptım. SSD için yapılacak tüm ayarlar
www.technopat.net
Hi-Level SSD'den Tam Performans Alamıyorum
Hi-Level Ultra 120 GB SSD var, SATA 6 GB portuna takılı olduğu halde, 350 MB okuma, 250 MB yazma hızı alıyorum. Sorun neyde acaba?
www.technopat.net
Hi level ultra 120 GB SSD Hız Testi
Merhaba arkadaşlar. Hi level 120gb ssd aldım. 550 mb okuma, 530mb yazma değerleri diyor sitede ve kutusunda lakin, ssd taktım işletim sistemini kurdum hızı açılışı gayet yerinde bir sorun yok atto ile bir test edeyim dedim; read 493 write 144 Sonuç bunlar çıktı. Bilmediğim iki şey var, laptop...
www.technopat.net
Hi Level 120 GB SSD düşük okuma hızı sorunu
Selamlar 1 hafta önce Hi Level 120 GB SSD aldım. Değerlerinde bir problem var gibi geldi bana, bu normal mi?
www.technopat.net
Hi-Level SSD bilinmeyen aygıt olarak gözükme sorunu
Aygıt yönetcisinde dün aldığım Hi-Level SSD bilinmeyen aygıt olarak gözüküyor. Sorun ney acaba ?
www.technopat.net
HI-LEVEL SSD Biçimlendirme Sorunu
Hi level 120 GB SSD kullanıyorum harici 1 TB HDD mevcut. PC kapattım ertesi gün açmaya çalıştığımda PC çökmüş Windows açılmıyordu. Format atmaya çalışıyorduım fakat SSD'yi biçimlendiremiyor silemiyorum ve ağırlaştı hiç bir şekilde müdahale edemiyorum. Sizce sorun ne olabilir ?
www.technopat.net
10) Toshiba RC500
Sorunları:
Sağlık, Hız ve Isınma Sorunu - Toshiba OCZ RC500 M2 SSD
-Sorunlu Olduğu Kesinliğe Kavuşmuştur.- Arkadaşlar bugün Toshiba OCZ RC500 500GB M2 SSD'deki hızlı düşen sağlık ile ilgili konu açmıştım. Şimdi bir de okuma/yazma hızını test ettim ve yazma hızının vaat edilen 1600mb'nın çok altında olduğunu farkettim. Bu SSD'nin kronik sorunlu olup olmadığına...
donanimarsivi.com
Crucial P1, sistem çalıştıralı 2 hafta oldu. Okuma yazma değerlerin fena değil gibi fakat 2 haftada %97'ye düşmesi normal gibi gözükmüyor. %99 belki kabul edilebilirdi. Bence iade iste.
donanimarsivi.com
Toshiba'nın hangi SSD'sinde sorun yok ki? kanka soru vakti sana sen bilirsin pc csgonun ortasında kapatıyor reset atıyor pc napmam lazım hangi testleri uygulamam lazım? 1594056909 Toshiba'nın hangi SSD'sinde sorun yok ki? bidakka onu bunu geçtim şimdi minidumpa ayarladım mavi ekran hatası...
donanimarsivi.com
Yardım - TOSHIBA OCZ 500GB RC500 sağlık sorunu
arkadaşlar merhaba bende toshibanın 500 gb m2 ssd si var vatanda hazır sistem almıştım onun içinden gelmişti haziranda geldi sistem ve sağlık durumu böyle. arkadaşımda hard disk var onun çalışma zamanı 170 gün ama onun sağlığı daha 98. benim m2 ssd kronik sorunlu mu yoksa sadece bende böyle mi ?
donanimarsivi.com
Toshiba OCZ RC500 CrystalDiskMark sonuçları
Yazma hızı düşük geldi bana. Ne yapabilirim? Toshiba OCZ 500GB RC500 NVMe M.2 SSD.
www.technopat.net
Toshiba OCZ RC500 M.2 SSD Düşük Yazma Hızı
Arkadaşlar bu üründe belirtilen yazma hızını alamıyorum. Üründe mi bir problem var acaba? https://www.itopya.com/toshiba-ocz-500gb-rc500-nvme-m2-ssd-1700mb-okuma-1600mb-yazma/
www.technopat.net
Düşük Yazma Hızı / Hızlı Azalan Sağlık - Toshiba OCZ RC500 M.2
Arkadaşlar bugün Toshiba OCZ RC500 500GB'lık M.2 SSD'me okuma/yazma testi yapıp sağlık durumunu kontrol ettim. Yazma hızı vaadedilen 1600 MB'ın çok altında ve sağlığının aşırı hızlı azaldığını fark ettim. Firmware güncellemesi yaptım ancak etkisi olmadı. Bu SSD'nin kronik sorunlu olup olmadığına...
www.technopat.net
Toshiba SSD sorunu
İtopya'dan hazır sistem almıştım. SSD: Toshiba OCZ RC500 NVMe m2. normalde okuma yazma hızı 1700/1600 MB olması lazım ama testte okuma hızı düşük gözüküyor. Diğer değerlerde düşük müdür acaba ne yapmalıyım? (Çalışma süresi 59 saat) Bir de boşta iken 57 derece sıkıntı olur mu? Anakart: Prime...
www.technopat.net
TOSHIBA OCZ 500GB RC500'ün 2 haftada sağlığı %97'ye düştü
2 hafta önce İncehesap'ın gaming gecesinden RC500 M2 SSD aldık. Geldikten birkaç gün sonra sağlığı %99'a düştü normal olabilir dedik. Birkaç gün sonra %98'e düştü biraz daha bekleyelim dedik. 1-2 gün öncede %97 düştü. Okuma yazma değerleri normal, boşta 40 derecelerde Diskmark testinde 60...
www.technopat.net
11) Toshiba Kioxia Exceria
Sorunları:
- RC500 ile tamamen aynı disk, yeniden makyajlanmış hali.
Kioxia Exceria 500GB M2 ssd sağlık durumu
Alalı 1 ila 2 ay arası bir süre oldu şu anki sağlık durumu %98sizce bir sorun var mı ? 50Dereceyi geçtiği çok nadir oldu yükteyken sadece onun dışında 45 50 derece arasında 400 saat kullanmışım bunları da göz önünde bulundurun
donanimarsivi.com
12) Adata S40G
Sorunları:
- RGB açıkken okuma ve yazma değerleri düşebiliyor.
- RGB açıkken daha fazla ısınabiliyor.
Yardım - Xpg Spectrix M2 SSD okuma-yazma hızı düşük
Arkadaşlar merhaba bir sorunu çözerken diğer sorunlar resmen sırada bekliyor en son bilgisayarı alıp duvardan duvara vurucam az kaldı. Ne kadar sorunlu bir sektörsün sen eyy işe yaramaz windows ve türevleri! Konumuza gelirsek bahsettiğim ssd 3500 küsürlerde iken şuan 600 ile 1000 arası her test...
donanimarsivi.com
XPG S40G RGB Sorunları
Yerli/yabancı forumları gezerken bu SSD hakkında sorun yaşayan birçok insana rastladım. Bu SSD'yi de mi sorunlu SSD'lerden kabul etsek ne? Ağırlıklı olarak ısı problemlerinden ve sağlığının hızlı düştüğünden şikayet edilmiş. LED çiplerin ısı sorununa yol açtığını iddia edenler var. Kullananlar...
rb.gy
ssd değerlerim niye böyle
beyler sadece gta5 varken 3300/3000 alıyordum şimdi %65i dolu 2800e 350 alıyordum 2 gün öncede doluluğu aynıydı ne yapmalıuyım
donanimarsivi.com
XPG Spectrix S40G 512 GB SSD hız değerleri
Selam dostlar, şu sıralar CS:GO'da aşırı FPS düşmesilar yiyorum bunun sebebinin ekran kartından olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartıyla ilgili her türlü yöntemi denedim ve en sonunda SSD sorun olup olmadığını merak ettim. 512 GB'lık SSD'de sadece 80 GB'lık bir depolama alanı kaldı, sizce...
www.technopat.net
XPG Spectrix S40G M.2 SSD yavaşlık sorunu
Sistemimde M.2 SSD ve klasik SSD 2 depolama birimim mevcut. Sistemde Adata XPG spectrix S40G 512 GB 3500MB/2400MB/s kodlu M.2'ye kurulu, ek depolama olarak da James Donkey 240 GB standart SSD cihazım var. Bugün merak edip okuma yazma hızlarını programla kontrol ettim. M.2 cihazım 170 MB civarı...
www.technopat.net
Adata XPG Spectrix S40G 512 Düşük Okuma ve Yazma
Crystal Disk Mark ile yaptığım test sonuçları. M.2 hızları ile uzaktan yakından alakası yok. Sorun nedir yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler. Anakart: ASUS TUF X570 GAMING Plus
www.technopat.net
XPG S40G Sıcaklık Durumu
Merhabalar, ben Intel sistemimi elden çıkarıp İşlemci, Anakart, RAM, SSD yükseltmesi yaptım bugün tüm parçalar elime ulaştı ve sistemi topladım. RX 480 Ekran Kartım M.2 SSD'nin üstüne denk geliyor sanırım o yüzden ama sıcaklık özellikle okuma yazma testi sırasında 76 Dereceleri gördü. Sizce bir...
www.technopat.net