Neler Yeni

Sosyal bilimler lisesi nasıldır?

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
Kardeșim Sosyal bilimler ve 2 anadolu lisesi kazandı iyi okullar arasından.Sözele yatkın kendisi Sosyal bilimlerin dersleri ilgisini çekiyormuș ama Sözel okursa karșısında ki iș imkanları kısıtlı gibi geldi bana ona da öyle geliyor ki sanırım arada kalmıș gibi.Sosyal bilimler lisesinden çıkıp bir mühendis doktor falan olamaz mı mesela?Sayısal ders saatleri az çünkü.

Dušan Tadić

80+ Silver
Kardeșim Sosyal bilimler ve 2 anadolu lisesi kazandı iyi okullar arasından.Sözele yatkın kendisi Sosyal bilimlerin dersleri ilgisini çekiyormuș ama Sözel okursa karșısında ki iș imkanları kısıtlı gibi geldi bana ona da öyle geliyor ki sanırım arada kalmıș gibi.Sosyal bilimler lisesinden çıkıp bir mühendis doktor falan olamaz mı mesela?Sayısal ders saatleri az çünkü.
Eğer üniversitede sayısal bir bölüm düşünüyorsa asla gidilmez sosyal bilimlere.

erzurumda mısın

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

brkdrmn7

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
708
İsim
Burak
Sözel dedin kardeşine de sosyal bilimlerde sadece sosyal dersleri var diye bisey yok hatta edebiyattan sonra en önemli ders mat. Avantajı 11-12. Sınıflarda fen dersleri görmez, eğer iyi bi sosyal bilimler kazandıysa ortamı çok iyi olur okulun. Dezavantajı lise 5 yıl hazırlık var zorunlu, Arkdaslarindan bi sene geç uni sınavına girer. Sosyal bilimlerde 11. Sınıfta bölüm secerken sayisal sınıf hakkı tanınmıyor sözel, ea yada dil seçebilir.
Ek olarak sosyal bilimlerden çıkıp sadece iyi matematikle 150k say yapılabiliyor. 150k dan mühendislik okunabilir tabikisi ama doktorluk mümkün degil

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer üniversitede sayısal bir bölüm düşünüyorsa asla gidilmez sosyal bilimlere.
Yani hocam ne meslek tercih edeceğini kendi de bilmiyor galiba sözel bölüm okursa önünde ne gibi meslek imkanları var?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sözel dedin kardeşine de sosyal bilimlerde sadece sosyal dersleri var diye bisey yok hatta edebiyattan sonra en önemli ders mat. Avantajı 11-12. Sınıflarda fen dersleri görmez, eğer iyi bi sosyal bilimler kazandıysa ortamı çok iyi olur okulun. Dezavantajı lise 5 yıl hazırlık var zorunlu, Arkdaslarindan bi sene geç uni sınavına girer. Sosyal bilimlerde 11. Sınıfta bölüm secerken sayisal sınıf hakkı tanınmıyor sözel, ea yada dil seçebilir.
Ek olarak sosyal bilimlerden çıkıp sadece iyi matematikle 150k say yapılabiliyor. 150k dan mühendislik okunabilir tabikisi ama doktorluk mümkün degil
Ben de 5 sene okudum liseyi pek dezavantajı olmadı aslında.Sadece sosyal olmadığını ben de biliyorum ama genelere göre mat ders saati düşük.

brkdrmn7

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
708
İsim
Burak

Rulep

80+ Gold
sözele yatkınsa oradan ilerleyecek ancak kendisi isterse sayısalsan hazırlanabilir konuşun ne istiyor tıp kazanmak kolay değil. alan fark etmez derece yaptığı sürece iş imkanı bulur

BenRoboTdeğilİm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,326
İsim
BenRoboTdeğilİm
Sözel bir meslek okuyacaksa olabilir

Sirius Blackw

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,562
İsim
Patiayak
Discord
LAOZİN#0758
sözele yatkınsa oradan ilerleyecek ancak kendisi isterse sayısalsan hazırlanabilir konuşun ne istiyor tıp kazanmak kolay değil. alan fark etmez derece yaptığı sürece iş imkanı bulur
Hocam net cevap vermiyor ki boğacağım bu çocuğu.Tarihe ilgisi var bende farkındayım bunun fakat öğretmenlik önü açık mı sizce?Yeterli para alabilir mi?

Rulep

80+ Gold
Hocam net cevap vermiyor ki boğacağım bu çocuğu.Tarihe ilgisi var bende farkındayım bunun fakat öğretmenlik önü açık mı sizce?Yeterli para alabilir mi?
özel eğitim öğretmenliği olabilir belki de diğer öğretmenliklerin zannetmiyorum hukuk,işletme,psikoloji falan okuyabilir. en iyi üniversiteler de okuması lazım 1k 2k gibi sıralamalar yapması lazım

Sir Cem T-oker

80+ Gold
Sözel kafası olan adam niye doktor veya mühendis olsun ki ? İstediğini mutlu olduğu işi yapsın. Bütün mühendisler veya doktorlar sözelcilerdan iyi mi ? İstediği yere gitsin, işsizlik falan düşünmesin. Daha dolu dolu 5 senesi var. Takılsın kafasına göre

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,844
Üyeler
163,564
Son üye
amizkaraesk𝑖
Top Bottom