Sözelden Mezuna Kalma ?

ahenk'

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,586
TYT: 36.5
AYT: 52.5
Sözel sıralama: 141K geldi

İlk senemdi. Ablam kendisi Eskişehir'de okuduğu için Basın-Yayın veya Tarih bölümünü yaz yanıma gel diyor ama sıcak bakamıyorum. Gastronomi hayaliyle girmiştim sınava. Mezuna bırakırsam yapabilir miyim diye düşünüyorum.

Yakın bir arkadaşım sayısalda 7k yaptı ve bana "cidden çalışacaksan mezuna bırak derece yaparsın" dedi. Eğer mezuna bırakırsam dershane denemelerine gireceğim hemen. Ardından Eylül gibi hardcore ayt basıcam. Bırakmalı mıyım sizce mezuna ?

@Harley Quinn❖

Hocam git ablanın yanına

Bencede cidden çalışacaksan mezuna bırak bu sıralamayla girdiğin üniversite pek bir işine yaramaz

ayt iyi de tyt nasıl bu kadar kötü?

Yakın bir arkadaşım sayısalda 7k yaptı ve bana "cidden çalışacaksan mezuna bırak derece yaparsın" dedi.
Doğru söylemiş. Böyle tecrübeli insanları dinleyin. Bir sene adam akıllı çalışırsan sözelden güzel sıralama yapabilirsin. Kesinlikle mezuna kalmanı öneririm. Hayatından bir sene gider, kırk seneni çöpe atmamış olursun ama. Gastronomi'nin önü açık, güzel bir bölüm. Ancak iyi bir üniversiteye gittiğin takdirde geçerli bu.

Tarih bölümü doğru üniversitede okunmazsa sadece beyin yıkama işlemine dönüyor. Gastronomi nerede tarih nerede?
1 sene boyunca yemek kanalı açsanız onu geliştirseniz daha iyi olur.

millet sayisaldan 141 bin yapınca mezuna bırakıyor, o sözel sıralaması ile sakın tercih yapma bence

Tarih bölümü doğru üniversitede okunmazsa sadece beyin yıkama işlemine dönüyor. Gastronomi nerede tarih nerede?
1 sene boyunca yemek kanalı açsanız onu geliştirseniz daha iyi olur.
Bizim liseden mezun olan birisi Akdeniz Gastronomi okudu. Şu an ABD'de 30-40k dolar maaş alıyor, şef aşçı. YT kanalı için 40 seneni çöpe atmaya değer mi? Bu sence iyi bir tavsiyesi mi?

Kral senin bileceğinin iş dersin hakkını vereceğim diyorsan tabikide kalmalısın

Bizim liseden mezun olan birisi Akdeniz Gastronomi okudu. Şu an ABD'de 30-40k dolar maaş alıyor, şef aşçı. YT kanalı için 40 seneni çöpe atmaya değer mi? Bu sence iyi bir tavsiyesi mi?
Bu dönemde en yeteneksiz aşçı bozuntusu yeterli dramayı yaparsa o paraları katlar geçer.
Üniversite çalışamayacak psikolojide olup olmadığını bilmeyen birine tekrar çalış demek daha zor.
Sizin verdiğiniz tek örnek, bir sürü gastronomi mezunu var ve kaçı bu seviyede? 9 Eylül'de gastronomi düşünüyordum kaç yıl öncesi ve rekabetin son yıllarda inanılmaz arttığını görünce vazgeçtim.
Maaşı kesin olan bir bölüm değil kısacası bu.

Çok uç örnekler bunlar tarih okuyup Halil İnalcık gibi de olabilir yani

Türkiye'de ilk

İlk senemdi. Ablam kendisi Eskişehir'de okuduğu için Basın-Yayın veya Tarih bölümünü yaz yanıma gel diyor ama sıcak bakamıyorum. Gastronomi hayaliyle girmiştim sınava. Mezuna bırakırsam yapabilir miyim diye düşünüyorum.

Yakın bir arkadaşım sayısalda 7k yaptı ve bana "cidden çalışacaksan mezuna bırak derece yaparsın" dedi. Eğer mezuna bırakırsam dershane denemelerine gireceğim hemen. Ardından Eylül gibi hardcore ayt basıcam. Bırakmalı mıyım sizce mezuna ?

@Harley Quinn❖[/USE
[/QUOTE]

@Harley Quinn❖
Çalışırsan yaparsın. Seneye kalırsan biraz TYT matematik falan da kas TYT çok düşük gelmiş. TYT en az 60-70 net olmalı ki AYT çalışmaların bir işe yarasın.

Geri