Neler Yeni

Yardım Spiderman remastered fps drop stuttering

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Arda Gökay
selam dostlar oyun içi özellikle şehirde cok fazla takılıyor oyun oyundan zevk alınmayacak şekilde çok önerilerinizi bekliyorum daha önce başka oyunlardada aynı problem gelmişti basıma ama onlar hdd ile alakalıymıs m2ssd ye geçince problemim çözülmüştü ve hiçbir oyunda yapmıyordu şimdi spiderman de tekrar başladı bios cart curt hepsi güncel oyunda işlemci kullanımı %80e kadar çıkıyor her ayarda denedim pek bi fark yok stutter devam ediyor sıcaklıklar normal sayılabilecek seviyede ekran kartı 60-70 arası işlemci sıcak çalışıyor sadece 80-85 arası sorun bu olabilir mi acaba ama sıcak çalışmasına rağmen mhz hep sabit dalgalanma olmuyor 3.9-4.1 ghz arası çalışıyor sorunun sıcaklık olmadığını düşünüyorum bu yüzden ama yinede emin değilim yeni termal macun sipariş ettim onu yenileyeceğim yarın başka öneriler varsa bekliyorum şimdiden sağolun

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
323
İsim
Göksel
yazmayı unutmusum hocam pardon ryzen 5 3600x 2060s
Mesaj otomatik birleştirildi:

cidden değişik hocam su stuttering kadar sinir bozucu bişey yok oyun oynamaya korkar oldum artık
oyunu kaç dakikadır oynuyorsun ve fsr dlss falan açık mı

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
323
İsim
Göksel
hocam girişinden itibaren sürekli stutterlıyor dlss açık kapalı oyunu her ayarda test ettim vsync cart curt
oyunda bi 10 dakıka gezinin hocam devam edecek mi bende de ilk başta drop yaptı sonra düzeldi

ayarları kurcalamadan

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Arda Gökay
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
oyunda bi 10 dakıka gezinin hocam devam edecek mi bende de ilk başta drop yaptı sonra düzeldi

ayarları kurcalamadan
yaklasık 1 saat oynadım :/

Kagusto

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Kağan Ustaoğlu
selam dostlar oyun içi özellikle şehirde cok fazla takılıyor oyun oyundan zevk alınmayacak şekilde çok önerilerinizi bekliyorum daha önce başka oyunlardada aynı problem gelmişti basıma ama onlar hdd ile alakalıymıs m2ssd ye geçince problemim çözülmüştü ve hiçbir oyunda yapmıyordu şimdi spiderman de tekrar başladı bios cart curt hepsi güncel oyunda işlemci kullanımı %80e kadar çıkıyor her ayarda denedim pek bi fark yok stutter devam ediyor sıcaklıklar normal sayılabilecek seviyede ekran kartı 60-70 arası işlemci sıcak çalışıyor sadece 80-85 arası sorun bu olabilir mi acaba ama sıcak çalışmasına rağmen mhz hep sabit dalgalanma olmuyor 3.9-4.1 ghz arası çalışıyor sorunun sıcaklık olmadığını düşünüyorum bu yüzden ama yinede emin değilim yeni termal macun sipariş ettim onu yenileyeceğim yarın başka öneriler varsa bekliyorum şimdiden sağolun
Freesync veya Gsync ekran kartı denetim masasında etkin mi ?
Monitörde etkin mi ?
İkisinde de açıksa oyun ayarlarında VSYNC kapat.
Ayarları atabilir misin ? Anti-Aliasing modunu TAA TXAA veya MSAA moduna al

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
323
İsim
Göksel
belki ekran kartının programından bi ayarı açmışsındır nvidia denetim masasından

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Arda Gökay
Freesync veya Gsync ekran kartı denetim masasında etkin mi ?
Monitörde etkin mi ?
İkisinde de açıksa oyun ayarlarında VSYNC kapat.
Ayarları atabilir misin ? Anti-Aliasing modunu TAA TXAA veya MSAA moduna al
gsync denetim masasında etkin monitörde etkin mi nerden bakılıyor bilmiyorum. ama etkin oldugunu dusunuyorrum anti aliasing modunu denetim masasından bi deniyim hocam hiç sanmıyorum ama denemekte fayda var sağolun

belki ekran kartının programından bi ayarı açmışsındır nvidia denetim masasından
hocam sorun bunlarla alakalı değil driverı ddu ile silip temiz kurdum hiçbir ayara dokunmadım sorunun ekran kartıyla ilgili olduğunu sanmıyorum o yuzden

gsync denetim masasında etkin monitörde etkin mi nerden bakılıyor bilmiyorum. ama etkin oldugunu dusunuyorrum anti aliasing modunu denetim masasından bi deniyim hocam hiç sanmıyorum ama denemekte fayda var sağolun

hocam sorun bunlarla alakalı değil driverı ddu ile silip temiz kurdum hiçbir ayara dokunmadım sorunun ekran kartıyla ilgili olduğunu sanmıyorum o yuzden
işlemciyi fazla tüketen oyunlarda oluyor genelde last of us part 1de de hatrı sayılır şekilde stutter olmuştu ama oyun oynanabilir durumdaydı bitirebildim yer yer %100 lere dayanıyordu işlemci usage ama cok nadir stutter oluyordu o da oyunla ilgili diye düşünüyorum fakat spideyde oynanamayacak şekilde oluyor malesef illallah ettim artık cidden şu olayı bi çözemedim

Son düzenleme:

Kagusto

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Kağan Ustaoğlu
İşlemci soğutmasında sıkıntı olabilir mi ?
Sistem bilgisini detaylı olarak paylaşır mısın ? Windows Ara kısmından sistem yazarak bulabilirsin.
Oyunun grafik ayarlarını SS atar mısın ?

1730646702543.png

İşlemci sıcaklığını CoreTemp uygulaması veya Afterburner ile öğrenebilirsin. Oyuna girip 1-2 dakika oynadıktan sonra oradaki sıcaklık değerlerini kontrol eder misin ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
98
İsim
Arda Gökay
İşlemci soğutmasında sıkıntı olabilir mi ?
Sistem bilgisini detaylı olarak paylaşır mısın ? Windows Ara kısmından sistem yazarak bulabilirsin.
Oyunun grafik ayarlarını SS atar mısın ?

Alıntıyı görüntüle

İşlemci sıcaklığını CoreTemp uygulaması veya Afterburner ile öğrenebilirsin. Oyuna girip 1-2 dakika oynadıktan sonra oradaki sıcaklık değerlerini kontrol eder misin ?
dostum sagol yardımın için biraz geç gördüm mesajını sorunun işlemcide oldugunu düşünüyorum 30 dklik bi test yaptım ilk 15. dakıkaya kadar hic stutter yemedim fakat işlemci 80 derecelere ulastıgında oyuna girdikten 30 dk sonra stutterların başladığını farkettim ve giderek işlemci ısındıkca stutterlar artıyor demekki işlemcinin performansında sıkıntı oluyor aslında değerlerede pek yansımıyor çalışma ghz değeri 4.1ghz den 3.8 lere düşüyor sadece ve stutterlar meydana geliyor işlemcim şuan undervoltlu olmasına rağmen(1.1875 en stabil bu değerde çalışıyor)30 dakikalık testte 89 derecelere ulasıyor ve stuttterlar inanılmaz artıyor termal macun yenileyeceğim yarın bakalım durum ne olucak düzeliceğini düşünüyorum sağolun yardımlarınız için

Top Bottom