Neler Yeni

Spor parogramı ile ilgili yardım

dizzy007

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet
selamın aleyküm, öncelikle lütfen en azından 3-5 yıl bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum,(tam olarak sporla ilgili düzgün bir geçmişim yok, ama sıfırdan da başlıyorum diyemem, acemiliği üstümden attığımı düşünüyorum:D) , uzun bi süre birsürü video izleyip kendime uygun program yapmaya çalışıyordum, en sonunda böyle bir program yaptım kendime ama tam içime sinmedi, bazı izlediğim videolarda '' bir bölgeyi haftada 2 kere çalışın'' deniyor ama ben ekleme yaparsam ya gün artıyor yada antrenman süresi uzuyor aklım karıştı nasıl yapacağımı bulamadım, her bölge için 2 hareket yapıyorum,yani 1 günde toplam 4 oluyor doğrumu bilmiyorum, az yapıyorum galiba.
günleri falan nasıl ayarlayacağım anlayamadım yardımlarınızı bekliyorum.

Ekler

• Screenshot_2024-11-04-22-47-08-285-edit_com.miui.notes.jpg
    Screenshot_2024-11-04-22-47-08-285-edit_com.miui.notes.jpg
    66 KB · Hit: 18
  • Beğen
Reaksiyonlar: Exe.

pendragon

80+ Bronze
aleykum selam ilk öncelikle neden 3 gün yapıyorsun ? ayrıca önerebileceğim her bölge için 2 haraket çok çok az en az 3 olması lazım çünkü örneğin göğüs çalışıyorsun 2 haraket göğüsün 3 farklı kısmı var alt-orta-üst diğer bölgelerdede aynı mantığı düşünebilirsin ayrıyetten sana önerebileceğim tabi bu sana bağlı fakat karın gibi yerleri haftada 3-4 gün çalışsanda olur hergün çalışssanda bi zarar görmezsin ayrıyetten bazı günleri bence boş bırakmışsın bana göre günleri şöyle ayarlamanı tavsiye ederim

pzt omuz-bacak-bilek (isteğine göre karın vs.)
salı dinlenme
çarş göğüs-biceps (isteğine göre vs.)
perş dinlenme
cum sırt triceps (isteğine göre dinlenme)
cumartesi dinlenme
pazartesi dinlenme

neden 3 gün yaptığını bilmiyorum fakat haftada 6 gün yaparsan daha iyi sonuçlar görebilirsin 6 gün için ise şöyle bişey yapabilirsin pzt salı ve çarşamba gününü tamamladıktan sonra aynı programı perşembe cuma cumartesi içinde sırasıyla uygula

Exe.

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
118
İsim
Gökay Yıldırım
selamın aleyküm, öncelikle lütfen en azından 3-5 yıl bilgisi olan arkadaşlar yazarsa memnun olurum,(tam olarak sporla ilgili düzgün bir geçmişim yok, ama sıfırdan da başlıyorum diyemem, acemiliği üstümden attığımı düşünüyorum:D) , uzun bi süre birsürü video izleyip kendime uygun program yapmaya çalışıyordum, en sonunda böyle bir program yaptım kendime ama tam içime sinmedi, bazı izlediğim videolarda '' bir bölgeyi haftada 2 kere çalışın'' deniyor ama ben ekleme yaparsam ya gün artıyor yada antrenman süresi uzuyor aklım karıştı nasıl yapacağımı bulamadım, her bölge için 2 hareket yapıyorum,yani 1 günde toplam 4 oluyor doğrumu bilmiyorum, az yapıyorum galiba.
günleri falan nasıl ayarlayacağım anlayamadım yardımlarınızı bekliyorum.
Aleyküm Selam .Hocam Öncelikle dediğiniz gibi kası haftada 2 kez çalıştırmak lazım anladığım kadarıyla haftada 3 yada 4 gün spora vakit ayırabiliyorsun burda sana verebileceğim tavsiye haftanın 3 günü gidip fullbody bir antrenman programı uygulaman yada haftanın 5 günü gidip Push ,Pull ,Legs bir program uygulaman örnek verecek olursak PPL'e

Pazartesi
-Göğüs ,Omuz ,Arka kol

Salı-
Sırt ,Kol , bilek

Çarşama
-Bacak

Perşembe OFF

Cuma
-Göğüs ,Omuz ,Arka kol

Cumartesi
-Sırt ,Kol , bilek (Düşük volume bacak eklenebilir )

dizzy007

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
aleykum selam ilk öncelikle neden 3 gün yapıyorsun ? ayrıca önerebileceğim her bölge için 2 haraket çok çok az en az 3 olması lazım çünkü örneğin göğüs çalışıyorsun 2 haraket göğüsün 3 farklı kısmı var alt-orta-üst diğer bölgelerdede aynı mantığı düşünebilirsin ayrıyetten sana önerebileceğim tabi bu sana bağlı fakat karın gibi yerleri haftada 3-4 gün çalışsanda olur hergün çalışssanda bi zarar görmezsin ayrıyetten bazı günleri bence boş bırakmışsın bana göre günleri şöyle ayarlamanı tavsiye ederim

pzt omuz-bacak-bilek (isteğine göre karın vs.)
salı dinlenme
çarş göğüs-biceps (isteğine göre vs.)
perş dinlenme
cum sırt triceps (isteğine göre dinlenme)
cumartesi dinlenme
pazartesi dinlenme

neden 3 gün yaptığını bilmiyorum fakat haftada 6 gün yaparsan daha iyi sonuçlar görebilirsin 6 gün için ise şöyle bişey yapabilirsin pzt salı ve çarşamba gününü tamamladıktan sonra aynı programı perşembe cuma cumartesi içinde sırasıyla uygula
cevap için teşekkür ederim, 3 gün değil 4 gün yapıyorum, izlediğim videolarda " sporu ciddi, bir şekilde professional yapıyorsanız 5-6 gün" falan diyordu, o yüzden 4 gün yapayım yeter dedim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aleyküm Selam .Hocam Öncelikle dediğiniz gibi kası haftada 2 kez çalıştırmak lazım anladığım kadarıyla haftada 3 yada 4 gün spora vakit ayırabiliyorsun burda sana verebileceğim tavsiye haftanın 3 günü gidip fullbody bir antrenman programı uygulaman yada haftanın 5 günü gidip Push ,Pull ,Legs bir program uygulaman örnek verecek olursak PPL'e

Pazartesi
-Göğüs ,Omuz ,Arka kol

Salı-
Sırt ,Kol , bilek

Çarşama
-Bacak

Perşembe OFF

Cuma
-Göğüs ,Omuz ,Arka kol

Cumartesi
-Sırt ,Kol , bilek (Düşük volume bacak eklenebilir )
cevap için teşekkür ederim, gün ile ilgili herhangi bir sorunum yok, zamanım var yani, ama profesyonel yapmayacağım için, 4-5 gün yeter diye düşünmüştüm

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,484
Üyeler
163,503
Son üye
ranaiknet
Top Bottom