Neler Yeni

Spor salonunda agirlik kaldirirken yanmiyorum

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Arkadaslar selam.
Bugun ilk kez spor salonuna gittim.
Kocum bana 10 dakika kosu bandinda yurumemi soyledi yurudum ardindan agirliklara gectik.
Hepsini 1 set 15 kez yaptim.
Fakat yanmasi gereken hicbiryer yanmadi.
Surekli sadece kolum yandi.
Yanlis yapip yapmadigimi sorunca yanlis degil dedi.
Yardimci olabilir misiniz ilk gun icin boyle seyler normal midir?
set ve tekrar sayısının sana uygun olmamasından kaynaklı böyle bir şey olmuştur.

slm.ycl02

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Selim
Normal ilk olduğu için ne sen alışıksın ne formun düzgün ne de sınırlarını biliyorsun. Ben de yeniyim aynısı bana da oldu formu düzelttikçe yanmayı hissediyorsun. Tabi sınırlarını da ufak ufak öğreniyorsun ve ona göre ağırlığa giriyorsun falan. Benim hep eklemler ağrıyordu yanlış yaptığım için. Arkadaşımla gidiyorum artık sete girmeden doğrusunu öğrenerek giriyorum harekete.

kyilmaz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Kubilay Yılmaz
Degil mi:cool:💪💪🤙
Mesaj otomatik birleştirildi:

72 boyumda 1.70 kusur
Olması gereken kilodasın bence, tabii bunun ne kadarı yağ ne kadarı kas kütlesi bilinmez.

Reverse Flash

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
944
İsim
Enes
antrenör sana kısa bir istasyon programı vermiş vücudun alışsın diye. Antrenörlük yaptığım dönemde bende 3 set olarak veriyordum bunu. Gereksiz olsada işe yarayabiliyor adapte olmak için. Şartmı? Değil.
İlk günün olduğu için ne kadar doğru yapsanda vücudun alışık değil illa yanlışın vardır bide hissedeceğin bölgeyi bilmemek tanımamak da var bu kısım biraz psikolojik ama böyle olması muhtemel.
Kilox2 gibi formüllere hiç girme şuan. Ne kadar acıkıyorsan o kadar ye sadece düzgün beslenmeye dikkat et.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,367
İsim
Diyarhan
Sporda en çok yapılan yanlış. Ağırlıkları bırakırken o nun düşmesini bekliyoruz ama yavaş yavaş kendi gücünle indirmen kas yakar.

Deadlifter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
850
İsim
Cenk
İlk günler için hiç normal değildir.
İYİ OKU
Benim genetiğim çok iyi kendimden örnek vermek gerekirse ilk ağırlıkla çalışmaya başladığım da 12 yaşındaydım ve sırf denemek için benche girdim (o zaman da cühela değildik :d) ağlaya ağlaya 80 kilo basmıştım 9 gün eklemler de ağrısını çektim (bench neredeyse göğüs çalıştırmaz dirsek eklemlerini vs. çalıştırır güç kazanmak için yapılır.) bu yeni başlayan normal bir insan için ağırdır ama çocuk için çok ağırdır, haliyle genetiğin etkisiyle ağır kilolara girip hızlıca pumplanıyorum ve hem zevkinin verdiği etki hem de beyin de şu tekrarı geçtin mesuliyetin bitti denilen sesi duymadığımdan dolayı gücümü rahatça kullanabiliyor kendimi tüketebiliyorum.

Şimdi sıra arkadaşım da
Ortalama bir genetik sahibi
Bir arkadaşım ile bir omuz günümüz db. sh. pressi sözlü olarak anlattım ve yapmaya başladı ki adam yukarı da dumbelleri birbirine değdirmeye başladı.
Dedim ne yapıyorsun küçük bir alt yapısı olduğundan dolayı kaslara baskı vermeye çalışıyorum dedi.
Aslında değdirmesi az biraz kaldırsa da aynı baskıyı verecek, kas kütlesi az olduğundan dolayı kaslarının orada sıkıştığını hissetmiyor.

Ne çıkartacağız?
Öncelikle 1 set 15 tekrar yaptıran hocadan ayrılacağız.
1-
Hareket de kasları sıkıştırmadığını sanıp ağırlığı uzaya kadar kaldırmayacağız negatifi yavaş yapacağız, hareketin aslına uygun çalışacağız.
2-
2.5 kiloluk dumbeller ile çalışmayacağız ki kaslara baskı verebilelim. (Ağır çalışacağız ağır çalışmak 100 kilo demek değil hareketi düzgün yapabildiğin en ağır kilo demek.)
3-
Hareketler minimum 3 set yapılır 15 demek de minimum 15 tekrar demektir sen gelişmek istiyorsan 4 set 12 yapacaksın o 12'ye gelene kadar da tükeneceksin, sonra 2-3 tekrar daha yaparak kası bağırttıracaksın ve beyin de ki yaptın artık yeter daha gücün yok sesini kafadan atacaksın.

Hikayeden bunları çıkartmak için minimum 79 iq gerekir (düşük zekanın başlangıç iqsu)
Hikaye dışından ne çıkartacağız?
Bu da küçük bir rehber olsun
1-
Hayvan gibi yiyeceksin
Protein hesabını düzgünce yapacaksın (yağsız kilo oranın x minimum 1.5 önerilen 2 KASlan olma hayalin varsa 2.5 ile çarpıp o sayıyı 4 ile çarpacaksın o kadar et/tavuk/balık yiyeceksin.) o kadar tüketemediğin günlerde de antreman yapmayacaksın kas kazanmak yerine kayıp edersin.
2-
Hareket de cheat yapmayacaksın kimisini görüyorum hammer curl yapıyor yukarıya çıkartıyor 2 saniye tutuyor (yararlıdır.) sonra aşağıya hızlıca indiriyor (pumpı almak için yavaş indirmek lazım.) sonra da kolu yorulduğundan dolayı 3 saniye aşağı da bekliyor 15 tekrar yapsa 6. tekrardan sonra da 3 saniye mola vermeye başlasa 27 saniye mola verir sanki set arası molası veriyor herif yapma bunları tam indirme hafif bükülü indir sonra bas dinlenmeyeceksin.
3-
Çekeyim de sıkarken 30 cm kollarımı spor yapıyom uhiaaa diye instaya atayım, set aralarında telefona bakayım bol bol konuşayım arka da da kız keseyim yaaaa. Bunu da yapmayın
4-
Bu yazıyı yazarken televizyona bak onu yap bunu yap çok şey unuttum söyleyeceğim daha çok şey vardı işte antreman da da böyle odaklanmazsanız pumpı unutursunuz :d

Herkese bol şans.
İyi sprocu olmak iyi antenör olmak demek değildir. Örneğini bu arkadaşımızda görüyoruz.

Ensar Bey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,379
İsim
Ensar Bey
Hocam bugun 3 12 yaptim, goguslerim gercekten yaniyor.
Fakat soyle birsey var, ben yag eritmek yani kilo vermek istiyorum. Bunu nasil yapacagim? Gogus veya kol calisinca kilo veremem herhalde.
Birde soyle birsey var, ben mesela 4. basamaga aliyorum agirligi ondan 8e kadar gelip tukeniyorum ama 3. basamakta 12ye tamamliyorum, 4 de 12ye mi tamamlamaya zorlamaliyim yoksa 3 de yeterli mi? Kollarim cok guclu degil ve gercekten guclenmek istiyorum. Gelisimi ne kadar surede gorurum mesela hergun duzenli gidiyorum cunku. bugun 3. gunumdu yarin 4 olacak. Yanitiniz icin tesekkurler.
Aslında yeni başlayanlara Savaş Cebeci ve Serdar Hoca da bir müddet full body öneriyor ama sanırım bu adamlara uymaya gerek duymadığım ilk konu
Bence ilk 1-2 ay full body kafidir.
Göbeğin belirginse zayıflayana kadar full body yap, sonra da çift bölge çalıştığın Splitler yap
Full body'nin splitten farkı daha fazla yağ yakmasıdır ama kas kazanımı olarak daha az kas kazandırır.
Çabuk zayıflayacağım diye de değişik şeyler yapma mesela hafta da 1.5 kilodan fazla verirsen kas kayıp edersin, çünkü obez değilsin.
Vücudun da ki suyu vs. atmaya çalış (fazla su içerek atıyorsun) tahminimce pazar günü kilo verme rehberi yaparım orada detaylı anlatırım.
Üşengeçlik kötü şey.

Deadlifter

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
850
İsim
Cenk
Kime göre neye göre aşskdasşlkdlsaşdşas
Aslında yeni başlayanlara Savaş Cebeci ve Serdar Hoca da bir müddet full body öneriyor ama sanırım bu adamlara uymaya gerek duymadığım ilk konu
Göbeğin belirginse zayıflayana kadar full body yap, sonra da çift bölge çalıştığın Splitler yap
Full body'nin splitten farkı daha fazla yağ yakmasıdır ama kas kazanımı olarak daha az kas kazandırır.
Çabuk zayıflayacağım diye de değişik şeyler yapma mesela hafta da 1.5 kilodan fazla verirsen kas kayıp edersin, çünkü obez değilsin.
Vücudun da ki suyu vs. atmaya çalış (fazla su içerek atıyorsun) tahminimce pazar günü kilo verme rehberi yaparım orada detaylı anlatırım.
Üşengeçlik kötü şey.

imcN4

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
Ogulcan Basaran
Üşengeçlik kötü şey.
Fazla su ictigimi soyleyebilirim. Spor salonunda dediginiz gibi bugun 4 set calistim ve gercekten omuzlar yanmakta. :D tesekkurler.

Top Bottom