Neler Yeni

Spor yapan ve Yemek kalorileri hakkında bilgisi olan arkadaşlar bakabilir mi :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
‏‏‏‏‏𝐿 𝐸 𝐺 𝑂 𝐿 𝐴 𝑆
dostlar yağ oranım %22-23 , kas oranı 68.8 civarı . haftanın 2 günü kardiyo ile yağ yakımı 3 günü kas kazanımı çalışıyorum . hoca ile birlikte .
fityemek.com da kalori ihtiyacı panelinde 2900 kalori almam gerektiği yazıyordu . tabi bunlar tam net sayılar değil aşağı yukaru bir sonuç veriyor .
hocaya sorduğumda 2000 kalori almamın daha iyi olduğunu söyledi . tavuk , makarna , pilav , gibi yemeklerin kaç kolori olduğunu ne kadar protein ne kadar yağ var bir türlü
hesaplayamadım . her site farklı bir kalori veriyor . şimdiden teşekkürler
resim_2022-10-10_140847176.png

mhmtsalih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Mehmet Salih
2 gün kardiyo 3 gün kas :) boşuna kas kütlesi için uğraşıyorsun ikisi zıt kutup.

Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
‏‏‏‏‏𝐿 𝐸 𝐺 𝑂 𝐿 𝐴 𝑆
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

mhmtsalih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
125
İsim
Mehmet Salih
daha çok cevap bekliyordum :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

yağ oranım fazla
Dostum hocan hocalık yapmasın onu ona söyle.
Kardiyo ile yağ oranını düzgün bir beslenme ile nizami hale sokacaksın. Ardından kas kazanımı sağlayacaksın. Allah bilir hocan bölgesel yağ yakma zımbırtısıda diyebilir. Sana önerim kardiyo ile yağ oranını belli bir seviyeye yani hedefine göre düşürmen. Ardından kas kütlesi kazanman için antreman yapman daha iyi olacaktır.

EnginHoca

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Engin KOÇAK
Aynı anda hem yağ yakıp hem kas kazanamazsın fiziksel olarak imkansız. Yağ yakmak için kalori açığı, kas yapmak için kalori fazlası gerekir. Kaloriye çok takılmadan 3 öğün sağlıklı beslen 2 de ara öğün yapıştır öğünlerde porsiyonları kontrollü tut işini görür.

Dahası  
Reaksiyon skoru
558
İsim
‏‏‏‏‏𝐿 𝐸 𝐺 𝑂 𝐿 𝐴 𝑆
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı anda hem yağ yakıp hem kas kazanamazsın fiziksel olarak imkansız. Yağ yakmak için kalori açığı, kas yapmak için kalori fazlası gerekir. Kaloriye çok takılmadan 3 öğün sağlıklı beslen 2 de ara öğün yapıştır öğünlerde porsiyonları kontrollü tut işini görür.
Dostum hocan hocalık yapmasın onu ona söyle.
Kardiyo ile yağ oranını düzgün bir beslenme ile nizami hale sokacaksın. Ardından kas kazanımı sağlayacaksın. Allah bilir hocan bölgesel yağ yakma zımbırtısıda diyebilir. Sana önerim kardiyo ile yağ oranını belli bir seviyeye yani hedefine göre düşürmen. Ardından kas kütlesi kazanman için antreman yapman daha iyi olacaktır.
kas kazanımı derken 20 kilo dambıl , bench press yapmıyorum tabiiki hocam :) 2 gün kardiyo koşu bandı bisiklet falan
1 gün makinalarda full body , 1 gün esnetme ve karın kası yapıyorum (Vücudum pek esnek değil) , 1 günde Zıplamalı Squat . mountain climbing
gibi fonksiyonel hareketler . terimlere çok hakim değilim direkt 3 gün kas kazanımı diye geçiştirdim

Tearz

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Kardiyo yapınca yağ yak, ağırlık çalışınca kas yap. Keşke her şey bu kadar kolay olsa. Fatsecret veya myfitnesspal uygulamalarını kullanabilirsin. Bana göre yediklerinden ziyade yanlış planlanmış bir antrenman ve kardiyo sistemi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

kas kazanımı derken 20 kilo dambıl , bench press yapmıyorum tabiiki hocam :) 2 gün kardiyo koşu bandı bisiklet falan
1 gün makinalarda full body , 1 gün esnetme ve karın kası yapıyorum (Vücudum pek esnek değil) , 1 günde Zıplamalı Squat . mountain climbing
gibi fonksiyonel hareketler . terimlere çok hakim değilim direkt 3 gün kas kazanımı diye geçiştirdim
Kilonun ne alakası var? Kas kazanımı kaldırdığın kilonun ağırlığıyla orantılı bir durum değil ki. Fazla ağırlık kaldıran fazla kas kütlesi mi kazanıyor? Önemli olan senin için doğru kilo.

Top Bottom