Neler Yeni

Spora başlıyacaģım sizce hangi kg dambıl??

YigitElcin

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Yiğit Elçin
Nasil yani dambik ile mi kirdin baska türlü mü
Futbolda kırmıştım ama öyle 4 kiloluk dambılların eline zarar vereceğini pek sanmıyorum ilk günler çok zorlama giderek arttırırsın yaşıt arkadaşım 5-10kgden 25kgye kadar çıktı

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
Nasil yani dambik ile mi kirdin baska türlü mü
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim hedefim öyle cok kas felan deģil sporcular gibi felan degil agirlik kaldirirken zorlaniyorum bazi seylerde günlük hayatimizda ben bunları kolaylastirmak icin istiyorum
Çok kas olmadığını ben de gördüm ancak kas kütleni arttırırsan otomatik olarak vücudun baya güzelleşecek. Bu antreman çok ağır, hafifleterek yapabilirsin.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,573
İsim
Taha yücel
Çok kas olmadığını ben de gördüm ancak kas kütleni arttırırsan otomatik olarak vücudun baya güzelleşecek. Bu antreman çok ağır, hafifleterek yapabilirsin.
Hangi antereman anlamadim da

Yani ne yapmam lazım ki 2x5 lik almalimiyim dambıl nasil arttiririm kas kütlemi kanal önerdin de hangi videolarini izlicemi bilmiyorum hic bilgim yok bunlarla

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,573
İsim
Taha yücel

SerhatCC

80+ Bronze
Kardeşim ben sana şöyle bir öneride bulunayım .Sadece dumbell vs ile bu işe girersen hem evde yapmaktan sıkılırsın hem de uzun süreli sürdüremezsin. Sana tavsiyem kendine bir direnç bandı al. Decathlon da var 70 80 tl arasında. Evine yakın bir park vs varsa oraya git ve şınav-barfiks üzerine bir çalışma yap.Havalar da ısınıyor. Band sana barfikste başlangıçta çok yardımcı olacak onun yardımıyla başlangıçı götürebilirsin.Şınavı da önce dizlerinin üstünde sonra ayaklarının üzerinde dene. Hem de ev dışında bir yere gittiğin için antremanda daha rahat odaklanacaksın. Ben koronadan dolayı 1 senedir salona gitmeden bu şekilde devam ediyorum ve çubuk gibi çocukların sadece barfiks şınav ve karın çalışmasıyla zımba gibi olduklarına şahit oldum. Bu çalışmanın yarın öbür gün salona başladığında inanılmaz faydasını görürsün ayrıca

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Kas yapmaya başlıyacaģım 15 yasindayim ama bunun nedeni hava veya kasli olmak deģil hic güçüm kasım yok benim arkadaşlarkm benim yasimdaki lerin benden fazla kasi var yani olabilir de olay o değil bende kas yok dencek kadar az hic birseyi doğru düzgün kaldiramiyorum o gün sıra tasicaz okulda 2 kisi merdivenden indircez herkes 2 kisi tasiyor rahatca ben zar zor 2 kisi tasiyoruz bide diger ucunu ben diger ucunu arkadaşım

Hikayeyi gecim barfiks aleti alicam bide dambıl ama hangini alicami karar veremedim

2x5 mi toplam 10 kg bir ele 5kg
Yoksa
2x10 mu 5kg az gibi geldi birqz sanki 5kg lik su bidonlarini rahat tasiyoruz 2 tanesini tek elimlle
Sana kendim hastaneye gelen hastalarıma kas kuvvetlendirmek için yaptırdığım formülü söylüyorum.

Örnek: 1 maksimum tekrarın 12kg olduğunu varsayalım, bu ağırlığın 1/3 ü 4kg oluyor buna 1-2 kg ilave ederek 5-6 kg da 10 maksimum tekrarına eşit olur. İlk gün 1 maksimum tekrar ve 10 maksimum tekrarını bul daha sonraki günlerde verdiğim örnek üzerinden devam ediyorum

6kg ın 1/2 si 3kg 10 kere
6kg ın 3/4 ü 4.5kg 10 kere
6kg ın tamamı 6kg 10 kere

Bu formül ilerleyici dirençli egzersizlerde DeLorme yöntemi olarak geçer bilimseldir.

TahaCel

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,573
İsim
Taha yücel
Sana kendim hastaneye gelen hastalarıma kas kuvvetlendirmek için yaptırdığım formülü söylüyorum.

Örnek: 1 maksimum tekrarın 12kg olduğunu varsayalım, bu ağırlığın 1/3 ü 4kg oluyor buna 1-2 kg ilave ederek 5-6 kg da 10 maksimum tekrarına eşit olur. İlk gün 1 maksimum tekrar ve 10 maksimum tekrarını bul daha sonraki günlerde verdiğim örnek üzerinden devam ediyorum

6kg ın 1/2 si 3kg 10 kere
6kg ın 3/4 ü 4.5kg 10 kere
6kg ın tamamı 6kg 10 kere

Bu formül ilerleyici dirençli egzersizlerde DeLorme yöntemi olarak geçer bilimseldir.
Knk hic bisey anlamadim kusura bakma daha aciklayici anlatirmisin rica etsem tekrar derken 1/3 4kg oluyor felan ne yönden bisey anlamadim

Bide bisey merak ettim sen ne doktorosun cok merak ettim de bilmiyordum doktor oldunu

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Knk hic bisey anlamadim kusura bakma daha aciklayici anlatirmisin rica etsem tekrar derken 1/3 4kg oluyor felan ne yönden bisey anlamadim

Bide bisey merak ettim sen ne doktorosun cok merak ettim de bilmiyordum doktor oldunu
Fizik tedavi bölümü okuyorum ben
1/3 dediğim matematikdeki 1 bölü 3 ifadesi yani 12÷3=4 kg gibi

Ciri

80+ Gold
En İyi Cevap
6
2x5 yap. Su bidonunu taşımak ve 12 tekrar Hammer yapmak çok farklı. Zaten dumbelları sadece kol için kullanmayacaksın. 2x5 al.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
yok onu biliyorum hani tekrarın 12 kg onları anlamadım ne tekrarı yapcam
Orada örnek vererek anlattim 1 maksimum tekrarin kaç onu bulacaksin 12kg örnek olarak verdim 1 maksimum tekrar demek 1 kere kaldirip 2. Kez kaldiramadiğin ağirliktir. Kaç kg ağırlık kaldirman gerektiğini neye göre kaldirman gerektiğini örnekli şekilde yazdim o örneği kendine uyarla

VorleN

80+ Silver
Bence Vücut Geliştirme (fitnes) git evdenkine göre çok daha verimli çalışırsın.

Top Bottom