Neler Yeni

Spora geri başlayınca oluşan hamlık ağrısının üstüne gitmek

Strachy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Alp Eren
Selamlar, uzun süredir body ile uğraşıyordum evde aletlerim var programım:
Göğüs-Biceps
Off
Sırt-Triceps
Karın
Omuz-Bacak
Off
Şeklinde
Normalde böyle hiç aksatmadan çalışıyordum ağrılarım 1 günde geçiyordu. 1 ay spor yapamadım bazı sebeplerden dolayı. Şimdi geri başladım düzeni oturtamıyorum. Göğüs biceps yapıyorum bicepslerimin ağrısı günlerce geçmiyor sırt triceps günü yapamıyorum. Sırt triceps yapsam tricepslerimin ağrısı geçmiyor omuz yapamıyorum. Omuz yapsam ön omuzlarımın ağrısı geçmiyor göğüs yapamıyorum. Bu ağrının üstüne gitsem sorun olur mu? Gerçekten çok sinirlenmeye başladım deliler gibi çalışmak istiyorum ama ağrılarım geçmiyor kolumu yerinden çıkartana kadar çalışasım var 4 günde 1 antrenman yapıyorum resmen ağrılar yüzünden. Beslenmem düzgün, yeterince karbonhidrat,yağ,protein ve en az 2.5 litre su içiyorum.(bw 75kg) Ne yapmam lazım nasıl alıştırıcam ağrının üstüne gidilmemesi gerektiği söyleniyor ağrının üstüne gitsem ne olur? Yardımcı olun :(

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Göğüs-Biceps
Off
Sırt-Triceps
Karın
Omuz-Bacak
Off
Şeklinde
Normalde böyle hiç aksatmadan çalışıyordum ağrılarım 1 günde geçiyordu. 1 ay spor yapamadım bazı sebeplerden dolayı. Şimdi geri başladım düzeni oturtamıyorum. Göğüs biceps yapıyorum bicepslerimin ağrısı günlerce geçmiyor sırt triceps günü yapamıyorum. Sırt triceps yapsam tricepslerimin ağrısı geçmiyor omuz yapamıyorum. Omuz yapsam ön omuzlarımın ağrısı geçmiyor göğüs yapamıyorum. Bu ağrının üstüne gitsem sorun olur mu? Gerçekten çok sinirlenmeye başladım deliler gibi çalışmak istiyorum ama ağrılarım geçmiyor kolumu yerinden çıkartana kadar çalışasım var 4 günde 1 antrenman yapıyorum resmen ağrılar yüzünden. Beslenmem düzgün, yeterince karbonhidrat,yağ,protein ve en az 2.5 litre su içiyorum.(bw 75kg) Ne yapmam lazım nasıl alıştırıcam ağrının üstüne gidilmemesi gerektiği söyleniyor ağrının üstüne gitsem ne olur? Yardımcı olun :(
Ben geçen kol çalıştım bayağı mouse tutarken kolumun havada kalan kısmı bile ağrıyor naptıysam artık :/

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
Göğüs-Biceps
Off
Sırt-Triceps
Karın
Omuz-Bacak
Off
Şeklinde
Merdiven teker teker çıkılıyor kendini aşırı derece kasmana gerek yok spor sağlıklı yaşam için yapılır sağlığından olmak için değil.

onr1818

80+ Bronze
çalıştıgınız agırlıklar ve tekrar sayılarını gözden geçirip revize edersiniz spor sonrası soguma ve laktik asit dagıtmak için bir girişiminiz varmı ? agrılarınız için soguk-sıcak banyo öneririm zıt kontrast banyo diyede geçer geliştirilen çok teknik ve method var aneljezik yani agrı kesici etki almanız mümkün

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
1.si spor dönüşü yaptığın program yanlış.Fullbody ile 1 hafta boyunca küçük kas grupları için 1 hareket büyük kas grupları için 2 hareket olacak şekilde çalışmalısın ortalama 3set 10-12 tekrar yeterli ve ağır girme.Protein alımını iyi kontrol et ortalama günlük 100-110gr protein alman gerek.Fullbody ile hamlığını attıktan sonra yeni programını göğüs-triceps/off/sırt biceps/off/bacak omuz/off/off şeklinde yap.böylece her kas grubun minimum 48 saat dinlenmiş olacak.senin yaptığın programa göre kaslarının dinlenme süresi 24 saate bile düşüyor.Benim söylediğimi dene farkı ve acının sonlandığını göreceksin şimdiden kolay gelsin (y)

Strachy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Alp Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Göğüs-triceps sırt-biceps programından verim alamiyorum hocam büyük kaslardan sonra yardımcı kas gruplarına çalışırken boşuna yapıyormuş gibi hissediyorum. Ama diğer tavsiyelerin için sağol. Zorlamayı sevdiğim için direk normal programla başlamıştım. Fullbody çok sıkıcı geliyor. Dinlenme sürem nasıl 24 saate düşüyor anlamadım. Her antrenmandan sonra 1 gün dinleniyorum, sadece karın antrenmanı sıkıştırdım araya.

taylansimdi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Göğüs-triceps sırt-biceps programından verim alamiyorum hocam büyük kaslardan sonra yardımcı kas gruplarına çalışırken boşuna yapıyormuş gibi hissediyorum. Ama diğer tavsiyelerin için sağol. Zorlamayı sevdiğim için direk normal programla başlamıştım. Fullbody çok sıkıcı geliyor. Dinlenme sürem nasıl 24 saate düşüyor anlamadım. Her antrenmandan sonra 1 gün dinleniyorum, sadece karın antrenmanı sıkıştırdım araya.
Göğüs biceps yaptıktan sonra 1 gün off yapıyorsun ya sonra triceps sırt giriyorsun kolların 1 gün arayla 2 kere çalışmış oluyor yani.mesela pazartesi göğüste yorduğun tricepsi çarşamba daha ağır bir şekilde yoruyorsun onu demeye çalıştım :) Benim dediğimde bu kas dinlendirme zamanı daha verimli oluyor.Zaten misal göğüse max 4 hareket girdikten sonra tricepse yapıcağın 2 hareket yeter.Aynı şekilde sırttan sonra yorduğun bicepse 1 hareket bile yeter ayakta barbell curl.

Strachy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
30
İsim
Alp Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam kollar önemli biraz benim için :/ Bi kere sırt biceps programını uyguladım kolum hiç gelişmedi verim de alamıyordum. Spor günü + 1 gün off dan sonraki güne kadar 48 saat olmuş oluyor zaten ama neyse.

Top Bottom