Yeteli besin tükenmediğinde (yağ, karbonhidrat, protein) vucüt kendisini korumaya alıyor. Yağ yakabilmen için gerekli besini alıp yeterince efor sarfetmen gerekiyor. Kardiyo veya ağırlık çalışmaları sonucunda vücutta yıkım, yapımdan fazla olduğu için ilk önce karbonhidratı ve yağı yakmaya çalışıyor. (O gün 100g karbonhidrat aldıysan 400kcal (ısı vermen) yakman gerekiyor.)) Yağ yakmak için 1gr yağ 9 kcal sahip olduğundan 9 kcal ısı verdiğinde yağ yakarsın. Senin yapman gereken yeterince beslenme ve yeterince kardiyo-ağırlık çalışması yapman. Ağırlık çalışmasını hergün yapmaman;dinlenme günleri eklemen gerekir. İlk önce ağırlık antrenmanı daha sonra kardiyo çalışması ile istediğin kilolara düşersin.
Bende zamanında 120kg kütleye sahiptim,90-85kgya kadar kilo verdim ve isteğimle tekrar kilo aldım. Şuan kilo vermek/yağ yakmak için sabah kardiyosundan sonra normal yumurta,yulaf, süt ve pirinç tüketiyorum. Yaklaşık 1000kcal değere sahip bir kahvaltı tüketmiş;yaklaşık 30g protein, 20g yağ ve 185g karbonhidrat almış oluyorum. Karbonhidrat yüksek gibi gözükebilir ama fit yemek gibi sitelerden kcal değerini kilona oranla hesaplar ona göre besin tercihinde bulunursun. Su içmeyi az veya çok olacak şekilde tüketmemelisin. Abur cubur yemediğini düşünüyorum ama zorda kalırsan şekeri düşerse tüketmekten çekinme. O kadar çabayla yaptığın, üstüne durduğun vücudun 20g şekerle bozulmaz. Zararlı olarak gördüğün şeyleri tüketmeni çok tavsiye etmem ama canın isterse ye ve kalori hedefine uymaya çaba göster. Bir gün 2000kcal tüketip bir gün 3000kcal tüketme. Protein değeri çok oynamasın dün 120g protein aldıysan bugünde ona yakın değerde protein almaya çalış.
Ağırlık çalışması yaparken çok yüksek ağırlıkları altına girme. Yüklenebileceğin, altına gidebileceğin kadar ağır çalış.