Neler Yeni

sql syntax error c#

bgouk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ouk
iyi günler ben bir proje üstünde çalışıyorum projede okulda mesela bir devamsızlık oldu gidip sınıfı ve numarayı seçip o kişinin velisine mobil uygulamadan bildirim göndericek önce bu mesaj mysql db de tutulacak yeni bir giriş algılanırsa bildirim göndericek devamsızlık mesajını db e göndermeye çalıştığımda bir hata alıyorum hata

you have an error in your sql syntax check the manual that corresponds to your mysql server version for the right syntax to use near''a122'(başlık,mesaj) VALUES('devamsızlık','Velisi bulunduğunuz '5/H' sını' at line 1

insert into komutum
Kod:
"INSERT INTO 'a"+ checkedListBox1.CheckedItems +"'(başlık,mesaj) VALUES ('devamsızlık','Velisi Bulunduğunuz '"+ sinif +"/"+ sube +"' sınıfında okuyan '"+ checkedListBox1.CheckedItems +"' numaralı '"+ ogremciad +ogremcisoyad +"' adlı öğrencimiz '"+ DateTime.Now.ToLongDateString() +"' tarihinde '"+ textBox1.Text+"." +"' ders saatinde devamsızlık yapmıştır bilginize OKUL MÜDÜRÜ')"

Toroslu

80+ Bronze
Veritabanının içeriğini de paylaşırsanız tahmin ettiğim sorunların doğruluğunu kontrol edebilirim, bu şekilde kesin bir şey söylemek zor.

bgouk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ouk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Veritabanının içeriğini de paylaşırsanız tahmin ettiğim sorunların doğruluğunu kontrol edebilirim, bu şekilde kesin bir şey söylemek zor.

tablolar tam bi sıkıntı yok eminim ama hala gerekiyorsa boş bi zamanda foto atabilirm

Toroslu

80+ Bronze
tablolar tam bi sıkıntı yok eminim ama hala gerekiyorsa boş bi zamanda foto atabilirm
Evet gerekiyor, sütünların isimleri ve veri tipleri, tablo isimleri vb. ne varsa paylaşın.

bgouk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ouk
Evet gerekiyor, sütünların isimleri ve veri tipleri, tablo isimleri vb. ne varsa paylaşın.
ss1.png

ss2.png

tablo adı a<okul numarası>
bu arada belirteyim insert into komutundan değişkenleri çıkartınca sorun olmuyor

Toroslu

80+ Bronze
Öncelikle veritabanında Türkçe karakterler kullanmayın, VARCHAR kısıtlamalarına dikkat edin ayarlanan uzunluğu aşmayın.
a<okul numrası> derken a1, a2 gibi mi? her okul numarası için bir tablo ve o tablonun da gereken sütünlarının gereken veri tiplerininde olduğuna dikkat edin.

bgouk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ouk
Öncelikle veritabanında Türkçe karakterler kullanmayın, VARCHAR kısıtlamalarına dikkat edin ayarlanan uzunluğu aşmayın.
a<okul numrası> derken a1, a2 gibi mi? her okul numarası için bir tablo ve o tablonun da gereken sütünlarının gereken veri tiplerininde olduğuna dikkat edin.
kısıtlamalarda en fazla 255 e çıktım 256 yapınca hata veriyor türkçe karakterdede gözümden kaçmış düzeltsem sorun çözülürmü
a<okul numarası> derken mesela a122 gibi her kayıt yaptığımda eğer yoksa yeni talo oluşturuyor ve veri tipleride doğru

Toroslu

80+ Bronze
kısıtlamalarda en fazla 255 e çıktım 256 yapınca hata veriyor türkçe karakterdede gözümden kaçmış düzeltsem sorun çözülürmü
a<okul numarası> derken mesela a122 gibi her kayıt yaptığımda eğer yoksa yeni talo oluşturuyor ve veri tipleride doğru
VARCHAR ile en fazla 255 olur sorun yok. Türkçe karakterleri düzeltirseniz çözülme olasılığı var, ancak olmasa bile kullanmayın.

Toroslu

80+ Bronze
türkçe karakteri düzelttim ama hala aynı hata
Şu query ile eklemeyi deneyin:
SQL:
"INSERT INTO a"+ checkedListBox1.CheckedItems +"(baslik,mesaj) VALUES ('devamsızlık','Velisi Bulunduğunuz '"+ sinif +"/"+ sube +"' sınıfında okuyan '"+ checkedListBox1.CheckedItems +"' numaralı '"+ ogremciad +ogremcisoyad +"' adlı öğrencimiz '"+ DateTime.Now.ToLongDateString() +"' tarihinde '"+ textBox1.Text+"." +"' ders saatinde devamsızlık yapmıştır bilginize OKUL MÜDÜRÜ')"
Sütun isimlerinin güncel isimlerle aynı olduğuna emin.

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Bedirhan SAMSA
Instagram
bedirhansamsa
Steam
Bedirhaaan
Twitter
bedirhansamsa
Facebook
bedirhansamsa34
Values kısmından sonra tek tırnaklarında hata var böyle olması gerekiyor onu haricinde , veya ' kullanma;
values ('değer1','değer2')

Değer2'nin olduğu kısımda çok fazla tek tırnak açıp kapatmışsın hata buradan kaynaklanıyor.

Toroslu

80+ Bronze
Values kısmından sonra tek tırnaklarında hata var böyle olması gerekiyor onu haricinde , veya ' kullanma;
values ('değer1','değer2')

Değer2'nin olduğu kısımda çok fazla tek tırnak açıp kapatmışsın hata buradan kaynaklanıyor.
Alakası yok, varchar ' olarak kabul ediyor onları.

Top Bottom