Neler Yeni

sql syntax error c#

Toroslu

80+ Bronze
Alakası mı yok^^ peki deneyin isterseniz.
:D? Belli ki üst seviye bir yazılımcı değilsiniz ve kendinizi belli bir seviyede geliştirmemişsiniz. Variable'ları da Türkçe tanımlıyor musunuz, peki şimdi ne olduğunu bilmediğiniz için "Variable"'ı Google'da aratacak mısınız? Komiksiniz, bilmeden yorum yapmayın, doğrusu söyelenince bilgisizliğinizle diretmeyin. Kendinizi bu komik duruma düşürmeyin.

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Bedirhan SAMSA
Instagram
bedirhansamsa
Steam
Bedirhaaan
Twitter
bedirhansamsa
Facebook
bedirhansamsa34
:D? Belli ki üst seviye bir yazılımcı değilsiniz ve kendinizi belli bir seviyede geliştirmemişsiniz. Variable'ları da Türkçe tanımlıyor musunuz, peki şimdi ne olduğunu bilmediğiniz için "Variable"'ı Google'da aratacak mısınız? Komiksiniz, bilmeden yorum yapmayın, doğrusu söyelenince bilgisizliğinizle diretmeyin. Kendinizi bu komik duruma düşürmeyin.
:D? Sen hariç kimse üst seviye değil herhalde? Kaç sütunun varsa o kadar tırnak açıp kapatman gerekiyor. Arkadaşın tablosunda sorun yok sorgusunda sorun var. Denesin arkadaş kim haklı görelim bir zararı olmaz :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

iyi günler ben bir proje üstünde çalışıyorum projede okulda mesela bir devamsızlık oldu gidip sınıfı ve numarayı seçip o kişinin velisine mobil uygulamadan bildirim göndericek önce bu mesaj mysql db de tutulacak yeni bir giriş algılanırsa bildirim göndericek devamsızlık mesajını db e göndermeye çalıştığımda bir hata alıyorum hata

you have an error in your sql syntax check the manual that corresponds to your mysql server version for the right syntax to use near''a122'(başlık,mesaj) VALUES('devamsızlık','Velisi bulunduğunuz '5/H' sını' at line 1

insert into komutum
Kod:
"INSERT INTO 'a"+ checkedListBox1.CheckedItems +"'(başlık,mesaj) VALUES ('devamsızlık','Velisi Bulunduğunuz '"+ sinif +"/"+ sube +"' sınıfında okuyan '"+ checkedListBox1.CheckedItems +"' numaralı '"+ ogremciad +ogremcisoyad +"' adlı öğrencimiz '"+ DateTime.Now.ToLongDateString() +"' tarihinde '"+ textBox1.Text+"." +"' ders saatinde devamsızlık yapmıştır bilginize OKUL MÜDÜRÜ')"
Eğer senin için sorun değilse TeamViewer bilgilerini veya projeni herhangi bir upload sitesine yükleyip link paylaşabilir misiniz?

Son düzenleme:

Toroslu

80+ Bronze
:D? Sen hariç kimse üst seviye değil herhalde? Kaç sütunun varsa o kadar tırnak açıp kapatman gerekiyor. Arkadaşın tablosunda sorun yok sorgusunda sorun var. Denesin arkadaş kim haklı görelim bir zararı olmaz :)

Eğer senin için sorun değilse TeamViewer bilgilerini veya projeni herhangi bir upload sitesine yükleyip link paylaşabilir misiniz?
Sütunlar virgül ile ayrılırlar. ' karakterleri ancak ' içerisinde kullanıldığından çakışma olduğu için sorun çıkartabilir, bu sorun da \\' olarak değiştirilirlerse çözülür.

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Bedirhan SAMSA
Instagram
bedirhansamsa
Steam
Bedirhaaan
Twitter
bedirhansamsa
Facebook
bedirhansamsa34
Sütunlar virgül ile ayrılırlar. ' karakterleri ancak ' içerisinde kullanıldığından çakışma olduğu için sorun çıkartabilir, bu sorun da \\' olarak değiştirilirlerse çözülür.
Ben ne dedim peki üst seviye yazılımcı Bey? Escape karakteri kullanması gerekiyor ama siz yarınlar yokmuşcasına çok fazla ' kullanımının doğru olduğunu savundunuz ;) Başarılar kariyerinizde :)

Toroslu

80+ Bronze
Ben ne dedim peki üst seviye yazılımcı Bey? Escape karakteri kullanması gerekiyor ama siz yarınlar yokmuşcasına çok fazla ' kullanımının doğru olduğunu savundunuz ;) Başarılar kariyerinizde :)
Siz dediniz ki sütunlar ' ile belli olur. Escaping kullanılması gibi bir şeyden bahsetmediniz. Yarınlar yokmuşçasına derken de çok güzel abartmışsınız, sanki Elon Musk'a doğru olduğuna dair yemin ettirdim.

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Bedirhan SAMSA
Instagram
bedirhansamsa
Steam
Bedirhaaan
Twitter
bedirhansamsa
Facebook
bedirhansamsa34
Siz dediniz ki sütunlar ' ile belli olur. Escaping kullanılması gibi bir şeyden bahsetmediniz. Yarınlar yokmuşçasına derken de çok güzel abartmışsınız, sanki Elon Musk'a doğru olduğuna dair yemin ettirdim.
Beni küçümserken öyle demiyordunuz sonuçta arkadaşın çok fazla ' kullandığını ve hatanın bu kaynaklı olduğunu ilettim :) Daha fazla tartışmaya girmeyeceğim sizinle bana dediğiniz gibi kendinizi belli bir seviyede geliştirdiğinizde konuşuruz.

Toroslu

80+ Bronze
Beni küçümserken öyle demiyordunuz sonuçta arkadaşın çok fazla ' kullandığını ve hatanın bu kaynaklı olduğunu ilettim :) Daha fazla tartışmaya girmeyeceğim sizinle bana dediğiniz gibi kendinizi belli bir seviyede geliştirdiğinizde konuşuruz.
Sizi küçümsemedim, seviyenize atıfta bulundum farkı anlayabilmelisiniz. Ayrıca belirtirken keşke burada tartışırken yaptığınız gibi çok detaylıca belirtseydiniz böylece bu tür tartışmalara gerek kalmazdı. Sizinle de tartışabilmek için fazlasıyla yeterli bir seviyede olduğumu düşünüyorum.

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Bedirhan SAMSA
Instagram
bedirhansamsa
Steam
Bedirhaaan
Twitter
bedirhansamsa
Facebook
bedirhansamsa34
Sizi küçümsemedim, seviyenize atıfta bulundum farkı anlayabilmelisiniz. Ayrıca belirtirken keşke burada tartışırken yaptığınız gibi çok detaylıca belirtseydiniz böylece bu tür tartışmalara gerek kalmazdı. Sizinle de tartışabilmek için fazlasıyla yeterli bir seviyede olduğumu düşünüyorum.
MochaDB projeniz çok başarılı. Başarılarınızın devamını diliyorum.

bgouk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ouk
birşeyi eklemek isterim hiç ' kullanmayacaktım ama bu hatayı verince kullandım bir şey değişmedi peki sorgumdaki hata ne nasıl düzeltebilirim

o işlere bulaşmadan çözsek olmuyormu

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Bedirhan SAMSA
Instagram
bedirhansamsa
Steam
Bedirhaaan
Twitter
bedirhansamsa
Facebook
bedirhansamsa34
birşeyi eklemek isterim hiç ' kullanmayacaktım ama bu hatayı verince kullandım bir şey değişmedi peki sorgumdaki hata ne nasıl düzeltebilirim

o işlere bulaşmadan çözsek olmuyormu
TeamViewer verebilir misin? İmzamda instagram mevcut oradan mesaj atabilirsin.

bgouk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ouk
TeamViewer verebilir misin? İmzamda instagram mevcut oradan mesaj atabilirsin.
kb biraz geç cevap veriyorum int kesildi giremedim teamviewer kullanmıyorum tüm pc nin kontrolünü sağlayan bi programa güvenemiyorum

En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
206
İsim
Bedirhan SAMSA
Instagram
bedirhansamsa
Steam
Bedirhaaan
Twitter
bedirhansamsa
Facebook
bedirhansamsa34
kb biraz geç cevap veriyorum int kesildi giremedim teamviewer kullanmıyorum tüm PC nin kontrolünü sağlayan bi programa güvenemiyorum
Anladım ardından kaldırabilirsiniz tabi de siz nasıl isterseniz. Ben kodları attım daha nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum. Bir fikriniz varsa yapalım.

Top Bottom