Brynquadel
80+
- Reaksiyon skoru
- 104
kodları tam olarak ne zaman attınız fakedemedim herhaldeAnladım ardından kaldırabilirsiniz tabi de siz nasıl isterseniz. Ben kodları attım daha nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum. Bir fikriniz varsa yapalım.
Values kısmından sonra tek tırnaklarında hata var böyle olması gerekiyor onu haricinde , veya ' kullanma;
values ('değer1','değer2')
Değer2'nin olduğu kısımda çok fazla tek tırnak açıp kapatmışsın hata buradan kaynaklanıyor.
kodları tam olarak ne zaman attınız fakedemedim herhalde
değişkenleri oraya nasıl yerleştireyim başka bi değişkende birleştirip değişkeni mi yazmak işe yararmıBurada belirtmiştim. İsterseniz kaçış karakterleri de kullanabilirsiniz.
Sorgunuzu düzenleyip direkt atacağım.değişkenleri oraya nasıl yerleştireyim başka bi değişkende birleştirip değişkeni mi yazmak işe yararmı
Yeni aklıma geldi, komuta parametre ekleyerek hatayı çözebilirsin. Örnek kodu aşağıya bırakıyorum. Kendi tablona göre düzenleyip hatayı çözebilirsin ve insert'lerini bu şekilde kullanmaya özen göster diğer türlü sql injection açığı oluşuyor.Sorgunuzu düzenleyip direkt atacağım.
var command = new MySqlCommand(
"insert into KARGO_CIKIS(AD_SOYAD,SIPARIS_NO,KARGO_NO,MAGAZA,KARGO_ID,ODEME_TIP_ID,KARGO_UCRET,DESI) values (@AD_SOYAD,@SIPARIS_NO,@KARGO_NO,@MAGAZA,@KARGO_ID,@ODEME_TIP_ID,@KARGO_UCRET,@DESI)",
Connect.Baglan);
command.Parameters.AddWithValue("@AD_SOYAD", adsoyad);
command.Parameters.AddWithValue("@SIPARIS_NO", siparisno);
command.Parameters.AddWithValue("@KARGO_NO", kargono);
command.Parameters.AddWithValue("@MAGAZA", magaza);
command.Parameters.AddWithValue("@KARGO_ID", kargoid);
command.Parameters.AddWithValue("@ODEME_TIP_ID", odemetipid);
command.Parameters.AddWithValue("@KARGO_UCRET", kargoucret);
command.Parameters.AddWithValue("@DESI", desi);
Connect.Baglan.Open();
command.ExecuteNonQuery();
Connect.Baglan.Close();
bir test edeyim geri dönüş yaparımSorgunuzu düzenleyip direkt atacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yeni aklıma geldi, komuta parametre ekleyerek hatayı çözebilirsin. Örnek kodu aşağıya bırakıyorum. Kendi tablona göre düzenleyip hatayı çözebilirsin ve insert'lerini bu şekilde kullanmaya özen göster diğer türlü sql injection açığı oluşuyor.
C#:var command = new MySqlCommand( "insert into KARGO_CIKIS(AD_SOYAD,SIPARIS_NO,KARGO_NO,MAGAZA,KARGO_ID,ODEME_TIP_ID,KARGO_UCRET,DESI) values (@AD_SOYAD,@SIPARIS_NO,@KARGO_NO,@MAGAZA,@KARGO_ID,@ODEME_TIP_ID,@KARGO_UCRET,@DESI)", Connect.Baglan); command.Parameters.AddWithValue("@AD_SOYAD", adsoyad); command.Parameters.AddWithValue("@SIPARIS_NO", siparisno); command.Parameters.AddWithValue("@KARGO_NO", kargono); command.Parameters.AddWithValue("@MAGAZA", magaza); command.Parameters.AddWithValue("@KARGO_ID", kargoid); command.Parameters.AddWithValue("@ODEME_TIP_ID", odemetipid); command.Parameters.AddWithValue("@KARGO_UCRET", kargoucret); command.Parameters.AddWithValue("@DESI", desi); Connect.Baglan.Open(); command.ExecuteNonQuery(); Connect.Baglan.Close();
Sorgunuzu düzenleyip direkt atacağım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Yeni aklıma geldi, komuta parametre ekleyerek hatayı çözebilirsin. Örnek kodu aşağıya bırakıyorum. Kendi tablona göre düzenleyip hatayı çözebilirsin ve insert'lerini bu şekilde kullanmaya özen göster diğer türlü sql injection açığı oluşuyor.
C#:var command = new MySqlCommand( "insert into KARGO_CIKIS(AD_SOYAD,SIPARIS_NO,KARGO_NO,MAGAZA,KARGO_ID,ODEME_TIP_ID,KARGO_UCRET,DESI) values (@AD_SOYAD,@SIPARIS_NO,@KARGO_NO,@MAGAZA,@KARGO_ID,@ODEME_TIP_ID,@KARGO_UCRET,@DESI)", Connect.Baglan); command.Parameters.AddWithValue("@AD_SOYAD", adsoyad); command.Parameters.AddWithValue("@SIPARIS_NO", siparisno); command.Parameters.AddWithValue("@KARGO_NO", kargono); command.Parameters.AddWithValue("@MAGAZA", magaza); command.Parameters.AddWithValue("@KARGO_ID", kargoid); command.Parameters.AddWithValue("@ODEME_TIP_ID", odemetipid); command.Parameters.AddWithValue("@KARGO_UCRET", kargoucret); command.Parameters.AddWithValue("@DESI", desi); Connect.Baglan.Open(); command.ExecuteNonQuery(); Connect.Baglan.Close();
MySqlCommand cmd = new MySqlCommand();
con.Open();
cmd.Connection = con;
for (int i = 0; i < checkedListBox1.CheckedItems.Count; i++)
{
cmd.CommandText = "INSERT INTO 'a"+ checkedListBox1.CheckedItems[i] +"'(baslik,mesaj) VALUES (@baslik,@mesaj)";
cmd.Parameters.AddWithValue("@baslik","devamsizlik");
cmd.Parameters.AddWithValue("@mesaj","Velisi Bulunduğunuz "+ sinif + "/" + sube +" sınıfında okuyan "+ checkedListBox1.CheckedItems +" numaralı "+ ogremciad + ogremcisoyad +" adlı öğrencimiz "+ DateTime.Now.ToLongDateString() +" tarihinde "+ textBox1.Text + "." +" ders saatinde devamsızlık yapmıştır bilginize OKUL MÜDÜRÜ");
cmd.ExecuteNonQuery();
}