Neler Yeni

Yardım SSD Aldım Eski HDD'den Windows Nasıl Silerim ?

Ertug Karakas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Ertuğ Karakaş
Arkadaşlar selamlar iyi forumlar.

Bu konu hakkında farklı başlıklar da açılmış ama tatmin etmedi pek ben detaylı olarak sorularımı sorup garantiye almak istiyorum işimi.

1- Yeni SSD'ye Windows kurduktan sonra eski HDD'yi masaüstü sistemime direkt taktığımda içindeki windowsu görür mü, sistem karışır mı ?
2- Böyle bir durum varsa sadece Windows'u silmenin bir yolu var mı (İçindeki dosyaları kurtarıp sadece windowsu silmek)
3- HDD'yi çıkartmadan bütün dosyaları nereye kopyalamam gerekiyor ? (Windows görmeyeceği için Program Files vb kalır mı içinde)

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
HigH VoLtaGe
anakartta uefı bios varsa görür

Ertug Karakas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Ertuğ Karakaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Boot ayarlarindan ssd yi hdd den one al ssd de ki yazilim acilacak

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
HigH VoLtaGe
windows karışmaz hangi harddisk ile başlatırsanız pc yi o windows aktif olur

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Sonra yedekleyeceklerini ssdye at herseyi attiktan sonra bilgisayari kapat ssdyi cikar format ekranina gel harddiski bicimlendir kapat ssdyi tak sistemi ac bu kadar

Ertug Karakas

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
474
İsim
Ertuğ Karakaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Boot ayarlarindan ssd yi hdd den one al ssd de ki yazilim acilacak
Şuan masaüstümde aktif olarak kullandığım ve içinde windows olan SSD var bu laptoptan boşa çıkan HDD'yi direkt sisteme taktığımda bir sorun olmaz sanırım değil mi

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
HigH VoLtaGe
silmeye gelince program files ve program x86 klasörleri hariç birde sizin için önemli olan klasörleri tutup gerisini silebilirsin

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,645
İsim
Burak Tokgöz
Şuan masaüstümde aktif olarak kullandığım ve içinde windows olan SSD var bu laptoptan boşa çıkan HDD'yi direkt sisteme taktığımda bir sorun olmaz sanırım değil mi
Laptop depolama birimini sokup masaustune takinca dogrulama yapiyor diye biliyorum en azindan bende boyle olmustu sonrasinda calisiyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
HigH VoLtaGe
silmeye gelince program files ve program x86 klasörleri hariç birde sizin için önemli olan klasörleri tutup gerisini silebilirsin
ben olsam şöyle yapardım önce ssd ye sadece önemli olan silinmesini istemediğim dosyalarımın uygulamalarımın hepsini ssd ye atardım sonra hardisske temiz bir biçimlendirme yapardım sonra elimdeki uygulamalarımı hdd ye alarak ssd ye windowsdumu kurardım tertemiz olurdu sistem

F1nerF1rst

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,361
İsim
Hasancan Bekdemir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Oyunlar Driver Problemleri
direk hdden gerekli olanları al ssdye sonra format usbsi ile başlat kurulum ekranında disk biçimlendir yada windowsu kopyalabilirdin ssdye

ync_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
954
İsim
Oğuzhan
HDD'yi taktığınızda sorun çıkmayacak, Windowsu SSD'den başlatacaktır. Bilgisayarınız açıldıktan sonra, Bilgisayarıma gelip oradan C ya D Yerel diskinize (hangisi HDD ise) sağ tıklayın ve biçimlendir seçeneği olacak oraya tıklayınca harddiskiniz sıfırlanacaktır.

odemirel0

80+ Bronze
valla ben win yüklü hdd yi taktım bilgisayara sonra bilgisayarımda biçimlendir dedim bi sıkıntı yaşamadım ama ilerde sorun olurmuki :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,566
Üyeler
161,091
Son üye
CrexQQ
Top Bottom