Neler Yeni

SSD disk ayırma performans etkiler mi?

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Reis sisteme bir zarar vermezse atayım format nolacak aklımda kalıp duracağına :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Siyah birime biçimlendirme yapamıyorum yeni basit birim oluşturabiliyorum

1. Eğer Birim Genişletme gri olur, aşağıdakileri kontrol edin:
    • Disk Yönetimi veya Bilgisayar Yönetimi yönetici izinleriyle açıldı
    • Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, birimin hemen ardından (sağında) ayrılmamış alan var. Ayrılmamış alan ile genişletmek istediğiniz birim arasında başka bir birim varsa, aradaki birimi ve üzerindeki tüm dosyaları silebilirsiniz (önce önemli dosyaları yedeklediğinizden veya taşıdığınızdan emin olun!), Verileri yok etmeden birimleri taşıyabilen veya birimi genişletmeyi atlayan ve bunun yerine ayrılmamış alanda ayrı bir birim oluşturabilen -Microsoft disk bölümleme uygulaması.
    • Birim, NTFS veya ReFS dosya sistemiyle biçimlendirilir. Diğer dosya sistemleri genişletilemez, bu nedenle birimdeki dosyaları taşımanız veya yedeklemeniz ve ardından birimi NTFS veya ReFS dosya sistemiyle biçimlendirmeniz gerekir.
    • Disk 2 TB'tan büyükse, GPT bölümleme şemasını kullandığından emin olun. Bir diskte 2 TB'den fazla kullanmak için GPT bölümleme şeması kullanılarak başlatılması gerekir. GPT'ye dönüştürmek için bkz. MBR diskini GPT diskine değiştirme .
    • Birimi hala genişletemiyorsanız, Microsoft topluluğunu aramayı deneyin - Dosyalar, klasörler ve depolama sitesi ve bir yanıt bulamazsanız, orada bir soru gönderin; Microsoft veya topluluğun diğer üyeleri yardım etmeye çalışacaktır veya Microsoft Destek ile iletişim kurun .

Hocam C diskini genişleteceksiniz demi?

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Birimi oluşturduktan sonra genişletme olması gerek, bi' öyle dene.
Hayır hocam olmuyor

1. Eğer Birim Genişletmegri olur, aşağıdakileri kontrol edin:
    • Disk Yönetimi veya Bilgisayar Yönetimi yönetici izinleriyle açıldı
    • Yukarıdaki grafikte gösterildiği gibi, birimin hemen ardından (sağında) ayrılmamış alan var. Ayrılmamış alan ile genişletmek istediğiniz birim arasında başka bir birim varsa, aradaki birimi ve üzerindeki tüm dosyaları silebilirsiniz (önce önemli dosyaları yedeklediğinizden veya taşıdığınızdan emin olun!), Verileri yok etmeden birimleri taşıyabilen veya birimi genişletmeyi atlayan ve bunun yerine ayrılmamış alanda ayrı bir birim oluşturabilen -Microsoft disk bölümleme uygulaması.
    • Birim, NTFS veya ReFS dosya sistemiyle biçimlendirilir. Diğer dosya sistemleri genişletilemez, bu nedenle birimdeki dosyaları taşımanız veya yedeklemeniz ve ardından birimi NTFS veya ReFS dosya sistemiyle biçimlendirmeniz gerekir.
    • Disk 2 TB'tan büyükse, GPT bölümleme şemasını kullandığından emin olun. Bir diskte 2 TB'den fazla kullanmak için GPT bölümleme şeması kullanılarak başlatılması gerekir. GPT'ye dönüştürmek için bkz. MBR diskini GPT diskine değiştirme .
    • Birimi hala genişletemiyorsanız, Microsoft topluluğunu aramayı deneyin - Dosyalar, klasörler ve depolama sitesi ve bir yanıt bulamazsanız, orada bir soru gönderin; Microsoft veya topluluğun diğer üyeleri yardım etmeye çalışacaktır veya Microsoft Destek ile iletişim kurun .

Hocam C diskini genişleteceksiniz demi?
Evet

D yi genişletebiliyorum ama c yi yapamıyorum

Suç bende niye ayırıyorsun ki kullan tek disk .d

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Resize-Partition -DriveLetter $drive_letter = "C" -Size $size.SizeMax
Hocam bu komutu power shell'i yönetici olarak çalıştırıp yazar mısın.

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Resize-Partition : Cannot validate argument on parameter 'DriveLetter'. The argument is null. Provide a valid value for
the argument, and then try running the command again.
At line:1 char:31
+ Resize-Partition -DriveLetter $drive_letter = "C" -Size $size.SizeMax
+ ~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : InvalidData: :)) [Resize-Partition], ParameterBindingValidationException
+ FullyQualifiedErrorId : ParameterArgumentValidationError,Resize-Partition

Böyle bir şey dedi

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Resize-Partition : Cannot validate argument on parameter 'DriveLetter'. The argument is null. Provide a valid value for
the argument, and then try running the command again.
At line:1 char:31
+ Resize-Partition -DriveLetter $drive_letter = "C" -Size $size.SizeMax
+ ~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : InvalidData: :)) [Resize-Partition], ParameterBindingValidationException
+ FullyQualifiedErrorId : ParameterArgumentValidationError,Resize-Partition

Böyle bir şey dedi
Sanırım yanlış yazdım.

Resize-Partition -DriveLetter "C" -Size $size.SizeMax
Bunu deneyin. Bu da olmazsa format atacaksın. Neden genişletme yapmadığını biliyorum ama nasıl çözüleceğini bilmiyorum.

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Hocam daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum bugün 5 6 saat bu sistemi takacam diye öldüm valla çok yordu ilk defa taktığımdan falan o yüzden pek uğraşmak istemiyorum, eğer zarar vermiyorsa sisteme atayım format 10 dakika güncelleştirme falan başlatayım bırakayım .d

Sanırım yanlış yazdım.

Bunu deneyin. Bu da olmazsa format atacaksın. Neden genişletme yapmadığını biliyorum ama nasıl çözüleceğini bilmiyorum.
Resize-Partition : İstemcinin CIM kaynağına erişme olanağı yoktu.
At line:1 char:1
+ Resize-Partition -DriveLetter "C" -Size $size.SizeMax
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : PermissionDenied: (MSFT_Partition ...crosoft/Win...):ROOT/Microsoft/.../MSFT_Partition)
[Resize-Partition], CimException
+ FullyQualifiedErrorId : MI RESULT 2,Resize-Partition

Sanırım yanlış yazdım.

Hocam eyw desteklerin için yine hatta yardımların için, format atmam ben bir daha öyle hdd bir sistem olsa atar dururdum ssd de atacağımı sanmıyorum bi kere atarım bir daha kaç sene sonra .d

Hocam daha fazla vakit kaybetmek istemiyorum bugün 5 6 saat bu sistemi takacam diye öldüm valla çok yordu ilk defa taktığımdan falan o yüzden pek uğraşmak istemiyorum, eğer zarar vermiyorsa sisteme atayım format 10 dakika güncelleştirme falan başlatayım bırakayım .d

Resize-Partition : İstemcinin CIM kaynağına erişme olanağı yoktu.
At line:1 char:1
+ Resize-Partition -DriveLetter "C" -Size $size.SizeMax
+ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
+ CategoryInfo : PermissionDenied: (MSFT_Partition ...crosoft/Win...):ROOT/Microsoft/.../MSFT_Partition)
[Resize-Partition], CimException
+ FullyQualifiedErrorId : MI RESULT 2,Resize-Partition

Hocam eyw desteklerin için yine hatta yardımların için, format atmam ben bir daha öyle HDD bir sistem olsa atar dururdum ssd de atacağımı sanmıyorum bi kere atarım bir daha kaç sene sonra .d
@crazyreign hocam ne diyorsun format atıp geçsem dediğim gibi bir daha öyle yapmam format falan zararı olur mu?

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
@crazyreign hocam ne diyorsun format atıp geçsem dediğim gibi bir daha öyle yapmam format falan zararı olur mu?
At gitsin amaaan, sıkıldım artık :D. Format atarken düzgün bir boyut seç :D.

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
:D reis zararı ne kadar olur ssd ye falan sisteme ve
Boyut konusunu nasıl yapayıjm tek disk mi yoksa önerin?

465 gb olarak geçiyor sdd sanırım yani 465gb kullanılabilir alan var diye görmüştüm

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
:D reis zararı ne kadar olur ssd ye falan sisteme ve
Boyut konusunu nasıl yapayıjm tek disk mi yoksa önerin?
Zarar olmaz merak etme. Tek disk değil de diskin üçte bir boyutunda bir bölüm oluştur, o yeterli olur.

~~Kamuran

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,205
İsim
~~Kamuran
Zarar olmaz merak etme. Tek disk değil de diskin üçte bir boyutunda bir bölüm oluştur, o yeterli olur.
Kullanılabilir 465 gb tı 155 gb oluşturayım o zaman da reis şöyle bir şey var oyun falan indirirken sıkıntı çıkartır herhalde bu hafıza epey küçülmüş oluyor .d

crazyreign

80+ Titanium
En İyi Cevap
80
Dahası  
Reaksiyon skoru
38,613
İsim
Hayalet
İlgilendiği Kategoriler
fotoşop
Kullanılabilir 465 gb tı 155 gb oluşturayım o zaman da reis şöyle bir şey var oyun falan indirirken sıkıntı çıkartır herhalde bu hafıza epey küçülmüş oluyor .d
Büyük disk alacaktın o zaman arkadaş, ben mi yer yaratayım sana :D.

Top Bottom