SSD FPS Etkilermi ?

enesskooc

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,718
Bilgisayarımda sadece 256 gb ssd var bir yazılım kuruyorum boyutu 40 gb falan ssd nin yazma hızı düşüktü zaten 250 yazma 550 okuma gösteriyordu ama sorun o değil sorun uygulama kurulurken ki ( 1 saatte sadece %10 kuruldu harddisk daha hızlıdır herhalde) neyse kurulurken valorant oynayayım dedim aşırı derecede fps drop yiyorum googleda bile takılma yaşanıyor sorunu program kurmamdan mı kaynaklanıyor ?

Büyük ihtimalle evet.

sdd fps etkilemez sadece daha hızlı açılmasını sağlar daha hızlı bir şekilde veri transferi yapmanızı sağlar

Hayır, SSD sanırım Biostar idi. Dandik bir SSD senden önce de yazma hızı sorunu var diyenleri duymuştum, şimdi iyice emin oldum.
Anladım da uygun fiyatlı sorunsuz ssd bulmak imkansız ben memnundum da bi tek yazma hızı çok düşmüştü oda ssd doldurduğum zaman etkilemez normalde ama bende 100 gb boş alan bıraktıgım zaman 400 mb yazmayı geçiyordu 50 gb yer oldugu zaman 200 mb oluyordu.

Drop girmesinin sebebi SSD olabilir.
Evet, ben onu dedim zaten. Adam oyun kurdum bundan mı kaynaklanıyor demiş. Hayır dedim bundan niye kaynaklasın? İçine oyun veya başka bir program yüklemeyecek isek neden depolama birimi kullanalım?

Bilgisayarımda sadece 256 gb SSD var bir yazılım kuruyorum boyutu 40 gb falan SSD nin yazma hızı düşüktü zaten 250 yazma 550 okuma gösteriyordu ama sorun o değil sorun uygulama kurulurken ki ( 1 saatte sadece %10 kuruldu harddisk daha hızlıdır herhalde) neyse kurulurken valorant oynayayım dedim aşırı derecede fps drop yiyorum googleda bile takılma yaşanıyor sorunu program kurmamdan mı kaynaklanıyor ?
Drop'un 2 sebebi var.
1- Kurulum işlemi, işlemciye çok yük bindiriyor.
2- SSD limit hızında çalışıyor bu yüzden de oyuna zamanında veri gönderemediği için drop oluyor.
MSI Afterburner'dan oyun içi değerleri paylaşır mısın ayrıca görev yöneticisnden disk kullanımı kaç?
SSD nedir?

Geri