SSD & HD

ownJR

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar merhaba benim kafama takılan bir sorun var. PC toplarken genelde ssd yada m2 depolama tercih ediliyor hızından dolayı. ve bununda en makul olanı 500 GB... tek bir ssd yada m2 yerine pc toplarken seçmiş olduğum ssd yada m2 yi az gb li tutup sadece işletim sistemini çalıştırmak için. 1TB hdd alıp oyunları vb şeyleride onun içine atsak oyunların açılışı pc açılışında bir değişiklik olur mu ?

PC daha çabuk açılır tabi ki SSD'ye kurulu olduğu için işletim sistemi.

Pc çabuk açılır çünkü işletim sistemin ssdye kurulu olacak,Oyunları ise hdd hızında çalışır.

250 gb ssd yeterli olur bence. İyi Hdd lerde 200 mb hıza varan okuma yazma değerleri mevcut oyunlar için yeter. Bütçeye göre 480 gb ssd de tercih edilebilir.

Son düzenleme:
Ben 3100/1650 okuma yazma m2 SSD aldım. 256 GB. Para olunca 1 TB HDD almayı düşünüyorum. Kaliteli dönüş hızı yüksek HDD tercih edersen pek bir fark olmaz. Senin yapmayı düşündüğün gibi yapacağım bende.

anladım peki günümüzdeki oyunları yeterli okuma için en az kaç okumalı HDD alınmalı

SSD bilgisayarı daha hızlı açar. ssd mutlaka olsun bilgisayarında. hdd ye göre az depolama alanı vardır fakat oyunlar için önerilir.

HDD nin fazla depolama alanı vardır. ssd ye göre yavaştır hdd ye programlarını ve düşük oyun kurabilirsin.

Arkadaşlar merhaba benim kafama takılan bir sorun var. PC toplarken genelde ssd yada m2 depolama tercih ediliyor hızından dolayı. ve bununda en makul olanı 500 GB... tek bir ssd yada m2 yerine pc toplarken seçmiş olduğum ssd yada m2 yi az gb li tutup sadece işletim sistemini çalıştırmak için. 1TB hdd alıp oyunları vb şeyleride onun içine atsak oyunların açılışı pc açılışında bir değişiklik olur mu ?
senin yerinde olsam ssdnin kralını alırım herşeyimi ona kurarım . Dosyalarımıda hdd ye atarım

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,104
Üyeler
188,034
Son üye
Maqita
Geri