Monster Abra A5 v15.3 RAM ve M.2 önerisi

Reaksiyon skoru
2
İşlemci: Intel(R) Core(tm) i5 9300H CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz.
Grafik kartı: NVIDIA GeForce GTX 1050 (3 GB), Intel(R) UHD Graphics 630 (128 MB)
RAM: 8 GB (resimleri aşağıda)
Depolama: 238 GB SSD NVMe Adata SX8200PNP
İşletim sistemi: Windows 10.
WhatsApp Image 2025-06-30 at 15.29.03.webp

Sevgilimin yukarıdaki özeliklere sahip Monster Abra A5 v15.3 laptopu var artık günlük kullanım olsun, Valorant olsun donmalara sebep veriyor güzel bir temizilk yaptım bu bilgisayarı makul harcamalarla (RAM/M2) nasıl daha iyi hale getiririm?

İçindeki RAM'in aynısını bulmak imkansız gibi ancak aynı frekans, CL ve voltaja sahip şu modeli tercih edebilirsiniz: Micron

SSD için de monster ile iletişime geçip m.2 soket yapısını öğrenmeniz gerek. Çünkü kendi sitesinde m.2 sata denmiş. Ama PCI-E 3.0 versiyon NVME desteği varsa çok daha performanslı ürünler tercih edebilirsiniz. Hatta şimdiden nvme desteği varsa diye şu ürünü önereyim: WD SN740 . Ama öğrenmeden sakın almayın.

İçindeki RAM'in aynısını bulmak imkansız gibi ancak aynı frekans, CL ve voltaja sahip şu modeli tercih edebilirsiniz: Micron

SSD için de monster ile iletişime geçip m.2 soket yapısını öğrenmeniz gerek. Çünkü kendi sitesinde m.2 sata denmiş. Ama PCI-E 3.0 versiyon NVME desteği varsa çok daha performanslı ürünler tercih edebilirsiniz. Hatta şimdiden nvme desteği varsa diye şu ürünü önereyim: WD SN740 . Ama öğrenmeden sakın almayın.
Desteği öğrenmeye çalışırım peki ramlarin frekansı yüksek frekansını alsam desteklermi acaba?

Desteği öğrenmeye çalışırım peki ramlarin frekansı yüksek frekansını alsam desteklermi acaba?
Açıkçası ben önceki laptop'ımda 3200Mhz kullanıyordum. İşlemcim 10750h idi ve max 2933Mhz destekliyordu. BIOS frekansı 2933Mhz'ye çekerek kendi fixliyordu. Ama her ram modeli bu özelliği destekler mi bilmiyorum. CPU-z'de "JEDEC #(sayı)" diye bir kısım var. Orada RAM'in çalışabileceği frekanslar falan yazıyor. Alacağınız modeli inceleyen kişiler bu bilgileri paylaşmış olabilir.
Örneğin;

Ekran görüntüsü 2025-06-30 203722.webp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,480
Üyeler
183,294
Son üye
biribanasordu
Geri