Neler Yeni

Çözüldü✓ SSD Hız testi, SSD'e zarar verir mi ?

louis bloom

80+ Silver
Arkadaşlar merhaba. Sistemde takılı olan 2 NVMe M.2 SSD'e de hız testi yapmak istiyorum. Ancak bu hız testi olayının SSD'lerin ömrünü düşürdüğünü söylüyor çoğu kişi. Bu olay doğru mu ? Test etsem bir zararı olur mu

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Zararı olmaz. En fazla ömründen biraz gider. Önemsenmeyecek kadar.

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Bu çoğu kişi kim acaba?
Hız testi bir miktar veri yazıyor ama o kadar yazılan veri SSD'yi hiç etkilemez.

Madem SSD'ye veri yazmaya korkuyorsunuz, bilgisayardan sökün köşede bir yerde saklayın o zaman sağlığı azalmaz.

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu çoğu kişi kim acaba?
Hız testi bir miktar veri yazıyor ama o kadar yazılan veri SSD'yi hiç etkilemez.

Madem SSD'ye veri yazmaya korkuyorsunuz, bilgisayardan sökün köşede bir yerde saklayın o zaman sağlığı azalmaz.
Hocam ben "SSD'e zarar gelmesinden korkuyorum zarar gelir mi ?" demedim zaten. Yoksa yani o kadar şey yükleyip siliyoruz. Gerçekten böyle bir şey doğru mu onu merak ettim. Bu konuyu açmadan önce google'da araştırdım bazı forumlarda ömrünü azalttığı söyleniyor. Siz de bakabilirsiniz

Jnwander

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,237
İsim
Kadir Tunç
Hiç bir zararı olmaz ve çoğu kişinin bunu desteklediğini düşünmüyorum.
Muhtemelen siz bilgisiz bazı forum kullanıcılarının yorumuna denk geldiniz,onları umursamayın.

AfniSoDeadly

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,647
İsim
Burak Tokgöz
muhtemelen 1 günde testte kullandığımız veriden daha fazlasını yazıp siliyoruz çoğumuz zarar vermez

✓Arda

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hız testi neden zarar versin ki? 😃

louis bloom

80+ Silver
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hız testi neden zarar versin ki? 😃
reis siz bana niye yükseldiniz onu anlamadım bu konuyu acmadan once ssd hiz testi nasil yapilir diye arastirirken bu tip konulara karsilastim dogru mu diye sormak istedim. asagida biraktigim gibi yazılarla karşılastigim icin sordum

Ekler

• 8EA7A8C0-3842-45F3-9AD3-C6548AAE4029.png
    8EA7A8C0-3842-45F3-9AD3-C6548AAE4029.png
    440.4 KB · Hit: 63

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,090
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
reis siz bana niye yükseldiniz onu anlamadım bu konuyu acmadan once ssd hiz testi nasil yapilir diye arastirirken bu tip konulara karsilastim dogru mu diye sormak istedim. asagida biraktigim gibi yazılarla karşılastigim icin sordum
10 yıl önce yazılmış hocam bunlar. O zamanın şartları ile bu zamanın şartları aynı değil ki.
Defalarca teste sokabilirsiniz SSD'yi. Bir şey olmaz. Bu arkadaşlar tam bilmiyor anlaşılan.

Zronx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Nasrullah
arkadaş ssdyi yıpratıyorlar diyorlar derler demişler ile olmaz o iş arkadaşlar bildiğiniz şeyi söyleyin bildiğiniz şeyde de susun saçmalıktan başka bişey değil

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Hocam ben "SSD'e zarar gelmesinden korkuyorum zarar gelir mi ?" demedim zaten. Yoksa yani o kadar şey yükleyip siliyoruz. Gerçekten böyle bir şey doğru mu onu merak ettim. Bu konuyu açmadan önce google'da araştırdım bazı forumlarda ömrünü azalttığı söyleniyor. Siz de bakabilirsiniz
Korkma olayını genel dedim. Bu konu aşırı saçma bir hal aldı o yüzden.
Bunlar hiçbir şey bilmiyorlar. Ayrıca SSD'nin ilk dönemleri bu yıllar.

louis bloom

80+ Silver
arkadaş ssdyi yıpratıyorlar diyorlar derler demişler ile olmaz o iş arkadaşlar bildiğiniz şeyi söyleyin bildiğiniz şeyde de susun saçmalıktan başka bişey değil
kardeşim forumlardan gördüğümü söyledim ss attım yukarıda relax, sormadım sayın internete kendinizde yazın benim attığım ss haricinde bir sürü kişi demiş bende doğru mu diye sordum bozar demedim

Top Bottom